Parametry:
f/1.8
28.0 mm
1/250
iso 200
Ostatnie z serii z Jaśmina na tle mostu Milenijnego. Szczerze to nie mam jakiś podpowiedzi co do tego zdjecia. Ładnie kolorystycznie ...chyba
33 -
Parametry:
f/1.8
28.0 mm
1/250
iso 200
Ostatnie z serii z Jaśmina na tle mostu Milenijnego. Szczerze to nie mam jakiś podpowiedzi co do tego zdjecia. Ładnie kolorystycznie ...chyba
33 -
Parametry:
f/2.8
200.0 mm
1/2000
iso 100
Kilka słów. Tu mamy do czynienia ze światłem bocznym tzw. split light, co powoduje wyciąganie faktury i zaciemnia drugą stronę twarzy. Kadr nie jest mocno udany, bo nie ma dobrego balansu tła. Mimo to uznałem, że warto się nim zainteresować. Pozowała: Ewelina Łużyńska ... zacnie piękne dziewczę!
34 -
Parametry:
f/1.8
28.0 mm
1/2000
100
Piękną modelka, piękny zachód, niebieskości i pomarańcz/żółty. Czego trzeba więcej?
35 -
Parametry:
f/1.8
28.0 mm
1/800
100
Ewentualne tipsy (porady): na tym zdjęciu szukałem wiatru, bo był, ale wiał gdzie mu się chciało. Akurat modelka spojrzała w lewo i bryza nadodrzańska zawinęła jej włosy. Kolorystyka to już próby, próby i próby... Nie wiem czemu, ale rudzielce sa idealne do zdjęć nastrojowo - emocjonalnych
36 -
Te ostatnie to jedno z Twoich najlepszych IMO. Bardzo w stylu Georgy'a, który akurat uwielbiam.
500px :}
@Soldiero
Dzięki. To raczej mało w stylu Georgija bo on nie nasyca niebieskości i zieleni. Rude zawsze w cenie![]()
Parametry:
f/1.8
35.0 mm
1/250
160
To co w tym zdjęciu jak i całej sesji zagrało to ostry przekaz. Modelka "brudna" w trepach, otoczenie stary warsztat. Nie zawsze piękne/czyste bjuti modelki pasują do danych sesji. Czasami lepiej dobrać piękna, ale o mocnych wyrazie twarzy, takim buntowniczymTu pozowała Karolina Banasik (Caroline Banasik na fb).
37 - [/url]
Parametry:
f/1.6
35.0 mm
1/100
iso 160
Ogólnie cała sesja z Karoliną w starym PGRze jest dla mnie jedną z najlepszych. W przypadku tego zdjęcia szukałem światła, bo garaż był dość ciemny. Mimo to udało się otworzyć stare drzwi garażowe i zbić iso do 160. Jak widać światła było dość sporo. Mimo to kolorystyka pasuje do wnętrza a to jest istotne. Często dostaje pytania: czy zmieniasz kolory ubrań itp. Odp: prawie w ogóle. Bawię się kolorami tła, zmieniam zieleń, czerwienie, ale zwykle kolorystykę ubrań zachowuję. Zdarza mi się zmienić niebieski ciemny na jasny, ale to szczególne przypadki.
38 -
Zdjęcie 38 jest po prostu genialneZrobiło na mnie ogromne wrażenie jak je pierwszy raz zobaczyłem na Flickerze.
38. dużo przy oczach robiłeś, czy takie naturalne były?
facebook, 6D, 80D, 24-70L 2.8 ll, 70-200L 2.8 ll, YN568ll, YN685, YN622, ATLAS 600 TTL, GODOX TT350, Navigator