Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Karta pamięci do Canon PowerShot A510

Domyślnie Karta pamięci do Canon PowerShot A510

Dzień dobry.

Posiadam aparat Canon PowerShot A510, do którego zakupiłem kartę pamięci SD 2GB 3,3V.
    Po włożeniu do aparatu wyskakuje info: "błąd karty pamięciowej". Po próbie sformatowania karty w aparacie, pojawia się to samo info i aparat się wyłącza.
    Formatowałem w windowsie, jak i za pomocą SD Formatter 4.0, oraz przy użyciu Hard Disk Low Level Format Tool. Nic nie pomogło.
    Karta działa natomiast w laptopie pod widnowsem, gdzie mogę kopiować na nią dane.
    Chciałbym zapytać:

- jaki format mają karty pamięci w tym aparacie (mile widziana specyfikacja)
    - czy coś jeszcze można zrobić?
    - jakie karty powinienem kupować w przyszłości? (link mile widziany)

Dziękuję bardzo
    Pozdrawiam
    Piotr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Karta pamięci do Canon PowerShot A510

- "format" SD (nie do końca rozumiem pytanie)
    - sprawdzić w instrukcji aparatu, jakiego rodzaju karty obsługuje
    - stawiam na to, że "stare" SD, bez dopisków w stylu "HC" lub "XC"

Być może gdzieś na stronie Canona będą informacje jakie największe karty można stosować.

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    - "format" SD (nie do końca rozumiem pytanie)

podczac wyboru w: Computer- prawy klik na kartę SD - Formatuj: masz kilka rodzaji formatu karty - pytanie nieaktualne, zrobiłem wszystkie i nie postkutkowało

- sprawdzić w instrukcji aparatu, jakiego rodzaju karty obsługuje

dokładnie takie co mam

- stawiam na to, że "stare" SD, bez dopisków w stylu "HC" lub "XC"

Być może gdzieś na stronie Canona będą informacje jakie największe karty można stosować.

wyczytałem że do 2gb
    Chyba poprostu skopiuje dane z karty która działa, na tę, która nie działa

dzięki mimo wszystko
    Ostatnio edytowane przez piotr666 ; 19-01-2016 o 22:42

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez piotr666 Zobacz posta
    Posiadam aparat Canon PowerShot A510, do którego zakupiłem kartę pamięci SD 2GB 3,3V.
    Po włożeniu do aparatu wyskakuje info: "błąd karty pamięciowej". Po próbie sformatowania karty w aparacie, pojawia się to samo info i aparat się wyłącza.
    Formatowałem w wind owsie, jak i za pomocą SD Formatter 4.0, oraz przy użyciu Hard Disk Low Level Format Tool. Nic nie pomogło.
    Karta działa natomiast w laptopie pod widnowsem, gdzie mogę kopiować na nią dane.
    Skąd Ty żeś tego starocia wytrzasnął?

http://upload.cyfrowe.pl/cyfrowe/ins...10_520_eng.pdf

^ Strona 145, maksymalna wymieniona pojemność karty SD to 512 MB, o 2 GB to chyba nikt wtedy nawet nie śnił.

Musiałbyś kupić sobie jakąś kartę SD o pojemności do 512 MB i sprawdzić czy działa:

Do 1GB - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 22-01-2016 o 02:02

Pierwszy link z google po wpisaniu Canon PowerShot A510 memory card: PowerShot A510 maximum SD card size | DigitalCameraReview.com Forums
    Hmm komus kiedys 2GB zadzialalo... Choc pisza, ze faktycznie 512MB to max dla tego aparatu...

[QUOTE=mkamelg;1307093]Skąd Ty żeś tego starocia wytrzasnął?

To ulubiony "aparat fotograficzny" mego taty . Zgubił karty SD i prosił bym mu kupił o większej pojemności. Do tej pory używał 1GB i mu działaly.

http://upload.cyfrowe.pl/cyfrowe/ins...10_520_eng.pdf

^ Strona 145, maksymalna wymieniona pojemność karty SD to 512 MB, o 2 GB to chyba nikt wtedy nawet nie śnił.

Musiałbyś kupić sobie jakąś kartę SD o pojemności do 512 MB i sprawdzić czy działa:

I tak też uczynię. Może zaryzykuję 1 GB

Dzięki

--- Kolejny post ---

Zakupię 512MB, ewentualnie 1GB, gdyż talkie działaly do tej pory. Widocznie tych co mam nie wykrywa.

Dzięki

Zakupiłem 1GB. Działa.

Dziękuję za pomoc.

Można zamknąć wątek.

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów