Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: do posiadaczy canon 600 ex-rt - jak sprawdzić stan naładowania baterii?

Domyślnie do posiadaczy canon 600 ex-rt - jak sprawdzić stan naładowania baterii?

Witam serdecznie, od nie dawna jestem posiadaczem canona 600 ex-rt. Wcześniej pracowałem na phottix odin i tam stan naładowania baterii był na wyświetlaczu dzięki czemu wiedziałem ile jeszcze mniej więcej mogę zrobić zdjęć. Czy jest możliwość sprawdzania stanu naładowania na canonie?

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie Odp: do posiadaczy canon 600 ex-rt - jak sprawdzić stan naładowania baterii?

Cytat Zamieszczone przez MrocznyOjciecLucka Zobacz posta
    Witam serdecznie, od nie dawna jestem posiadaczem canona 600 ex-rt. Wcześniej pracowałem na phottix odin i tam stan naładowania baterii był na wyświetlaczu dzięki czemu wiedziałem ile jeszcze mniej więcej mogę zrobić zdjęć. Czy jest możliwość sprawdzania stanu naładowania na canonie?
    jest, jak na lcd przestaje się cokolwiek wyswietlac to znaczy, że baterie sa wyczerpane (wybacz, miał byc smieszny zart)
    a tak powaznie to nie, nie ma takiej opcji
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar trampek
    Miasto
    Rzeszow, Poland

Domyślnie Odp: do posiadaczy canon 600 ex-rt - jak sprawdzić stan naładowania baterii?

Kup yn600rt .lampa ta sama a insykator jest

szkoda że nie ma :/ no trudno. Dzięki wielkie za info

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez trampek Zobacz posta
    Kup yn600rt .lampa ta sama a insykator jest
    Chyba sobie jaja robisz kolego. Mam 600ex-rt oraz bawilem sie yn600ex-rt kolegi wiec wiem o czym mowie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Stan naładowania Ni-Mh ? Chyba taki mocno "z grubsza".
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Chyba sobie jaja robisz kolego. Mam 600ex-rt oraz bawilem sie yn600ex-rt kolegi wiec wiem o czym mowie.
    Do jakiego stopnia YN może zastąpić Canona jeżeli błyska się mało intensywnie?
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Miasto
    Londyn

W 100% ale brakuje jej kilku rzeczy.

Blokady palnika - chyba najwiekszy jak dla mnie problem.
    Brak czujnikow koloru filtrow.
    Ogolna budowa - tani plastik.
    Chinczyk - moze pasc w kazdej chwili lub walic 1/1 non stop (canony tez padaja ale nie tak czesto).
    W TTL'u lubi nie doswietlic z odbitego.

Plusy:
    Szybszy (nieznacznie) recycle time
    Cena - juz kilka razy chcialem kupic 3 szt jako backup.
    Ostatnio edytowane przez zdebik ; 23-11-2015 o 19:42

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Ponoć ten czujnik filtrów nie jest uniwersalny -- działa tylko z tymi dwoma filtrami, które daje Canon.

Właśnie nabyłem tymczasem dwie YN685 i moje wrażenia są na razie bardzo pozytywne.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Ponoć ten czujnik filtrów nie jest uniwersalny -- działa tylko z tymi dwoma filtrami, które daje Canon.

Właśnie nabyłem tymczasem dwie YN685 i moje wrażenia są na razie bardzo pozytywne.
    Wiesz, nie wiem jak to jest bo wlasnie mam tylko te dwa cto. Najlepsza rzecz w tych lampach to wbudowane radio.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów