Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Problem z podłączeniem canon 70d

Coś już napisał
    Miasto
    Czaniec

Domyślnie Problem z podłączeniem canon 70d

Cześć Wszystkim
    Mam taki oto problem, podłączam canona 70d do kompa i chcę zrobić zdjęcie, niestety nie ma takiej możliwości bo od razu włącza się na LCD symbol komputera i nic się nie da zrobić. Nadmienię, że przełączenie na LV nic nie daje. Podłączam kablem przez port AV - out
    Chcę uzyskać taki efekt, że robię zdjęcie na aparacie a podgląd jest na kompie ON LINE.
    Z góry dzięki za podpowiedzi

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Domyślnie Odp: Problem z podłączeniem canon 70d

Podłączenie przez USB raczej i zainstalowane oprogramowanie od aparatu (EOS Utility). Powinno działać. Opisane w instrukcji obsługi.
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Musisz w komputerze uruchomić tethering zdjęć - albo w EOS Utility, albo w jakimś Lightroomie albo darktable.
    R3 + RF85LDS

Bywalec
    Miasto
    Kielce

Nie wiem jak po połączeniu przez AV out, ale ja robię to poprzez przewód USB.

Po pierwsze to musisz zainstalować oprogramowanie (EOS Utility).
    Po podłączeniu przewodów i włączeniu aparatu, przez chwilę na LCD aparatu pojawi Ci się obrazek komputera i powinien automatycznie uruchomić się program EOS Utility.

Jest on dostępny na płycie CD którą dostałeś przy zakupie aparatu a na stronie Canon można ściągnąć dodatkowo aktualizację.

Na załączonej płycie CD jest szczegółowa, na 109 stron, instrukcja obsługi programu (u mnie podpisana jako EU2.13W.PL)

Najpierw zacznij od tej instrukcji. Jeśli to nie pomoże to będziemy szukać dalej.
    Canon 70D, EF-S 18-135 KIT, EF 100L 2.8 IS USM, YN600EX-RT, 1x400Ws, 2x300Ws

Uprawnienia umieszczania postów