Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problem lampa Youngnuo 600EX-RT

Domyślnie Problem lampa Youngnuo 600EX-RT

Witam. Mam pewien problem z lampą Youngnuo 600EX-RT. Kupilem lampę tydzien temu, ide na wesele. pare fotek pocykanych i pojawił się problem. pojawiła się jakaś ikonka na srodku ekranu(myśłe że jest to przegrzanie się lampy no ale jak to jest mozliwe jak lampa zrobiła parę zdjęc i na słabej mocy.) Dioda miga na czerwono niebiesko. Nie mozna wejśc do menu bo od razu pojawia się ikonka z błędem na ekranie lampy Doiłączam zdj. z tym co pokazuję się na ekranie.

Coś już napisał
    Miasto
    Dusseldorf / Krakow

Domyślnie Odp: Problem lampa Youngnuo 600EX-RT

Cześć, jakieś 2 tygodnie temu też kupiłem tę lampę ale nie mam żadnych problemów, często błyskam pełną mocą. Spróbuj zaktualizować soft tej lampy, obecnie aktualny jest w wersji 1.8.3.
    Link: Yongnuo Photographic Equiment Co., Ltd

Początki nałogu Awatar Sezamek
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

https://www.youtube.com/watch?v=HC94rX8h08o

Problem znany, chodzi o przegrzewanie się lampy (a raczej o to, że soft tak myśli). Z tego co wyczytałem, bo też się do niej przymierzam, to lampa jest do wymiany gwarancyjnej. Jeśli możesz podaj numer seryjny, niby te pierwsze wersje (jedynka z przodu?) tak miały i niby mieli to poprawić w aktualnych produktach (trójka wzwyż).
    FF + trzydziestka piątka

Oprogramowanie aktualne jest. numer seryjny zaczyna się od 6.

Witam,

ja mam inny problem z tym samym modelem YN. W zasadzie od początku słychać bardzo piszczący dźwięk w miejscu, gdzie znajdują się baterie.
    Lampa sama z siebie pracuje prawidłowo. Dźwięk słychać jedynie w momencie, kiedy występuje totalna cisza i moim zdaniem to troche przeszkadza w pracy.
    W serwisie (sprzedawcy) powiedzieli mi, że YN zdaje sobie sprawę z tego problemu i jest to przetwornica, która po jakimś czasie użytkowania i tak zaczyna wydobywać ten dźwięk i nie wpływa to na funkcjonalność lampy. W zasadzie zostałem poinformowany, że nie ma rozwiązania dla tego problemu przez YN.

Proszę o poradę, co byście zrobili na moim miejscu i najważniejsze, czy mieliście podobne problemy w przeszłości.

Lampa jest na gwarancji.

PS YN pobiera energie baterii w czasie gdy sa prawidłowo włożone do lampy, prawie do 15-25 procent mocy. Po obróceniu 2 baterii na drugą stronę, by odciąć obwód, zauważyłem że trzymaja się w granicach 75 procent po jakimś czasie braku użytkowania.

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce (okolice)

Faktem jest, że ta lampka na pełnej mocy po jakimś czasie potrafi się zagrzać i przez dłuższy czas pokazuje że jest przegrzana a akumulatorki po wyjęciu z lampy są wręcz gorące.
    Natomiast ja mam nieco inny problem. Na ostatnim przyjęciu weselnym zauważyłem, że mimo iż pracowałem w trybie manualnym zarówno na lampie jak i na aparacie (zadana stała siła błysku i stałe parametry w aparacie) to lampa raz na kilka(dziesiąt?) błysków potrafiła odpalić pełną mocą.
    Czy to też może być kwestia softu?
    6D, 5DII, 50D, S35 1.4, S24 1.4, C85 1.8, C50 1.4

[B]Sprzedam Samyang 8mm

Bywalec
    Miasto
    Kielce

myszaex, to od przegrzania.

Ja mam z numerem seryjnym zaczynającym się od 6XXXXX, czyli niby bez tego problemu jak pisali koledzy powyżej.
    Oprogramowanie z 2014-12-15. Nie wgrywałem tylko taka już była.

W warunkach "studyjnych" też czasami potrafiła się wyłączyć po kilkudziesięciu strzałach w krótkim odstępie czasu. Baterie wtedy są bardzo gorące.

Czytałem instrukcję z oryginału Canona 600 i nawet oryginał ma tam napisane że (jeśli dobrze pamiętam) po około 20 zdjęciach w krótkim odstępie czasu lampa może się wyłączyć ze względu na temperaturę.

O ile lampa nie była nigdzie gorąca to gorące były tylko baterie. Wydaje mi się że to one mogą rozgrzewać jakiś czujnik.
    Spróbuj na innych aku. Ja używam czarnych Eneloopów i było dobrze.

Cytat Zamieszczone przez bonesowy Zobacz posta
    PS YN pobiera energie baterii w czasie gdy sa prawidłowo włożone do lampy, prawie do 15-25 procent mocy. Po obróceniu 2 baterii na drugą stronę, by odciąć obwód, zauważyłem że trzymaja się w granicach 75 procent po jakimś czasie braku użytkowania.
    ?????????
    A nie lepiej jak nie jest używana wyjąć całkiem baterie?
    Przynajmniej zapobiegnie się zniszczeniu w przypadku wylania którejś baterii.

Pozdrawiam
    adamm
    Ostatnio edytowane przez adamm ; 22-07-2015 o 10:56
    Canon 70D, EF-S 18-135 KIT, EF 100L 2.8 IS USM, YN600EX-RT, 1x400Ws, 2x300Ws

Cytat Zamieszczone przez adamm Zobacz posta

?????????
    A nie lepiej jak nie jest używana wyjąć całkiem baterie?
    Przynajmniej zapobiegnie się zniszczeniu w przypadku wylania którejś baterii.

Pozdrawiam
    adamm
    Prawda, ale skleroza i lenistwo biorą górę.

Uprawnienia umieszczania postów