PDA

Zobacz pełną wersję : Raty 50x0% w Euro Rtv Agd - korzytsał ktoś ?

centur
06-12-2014, 21:05
chciałbym sobie sprawić mały prezent i akurat towar ten dostępny jest w ratach 50x 0% co jest o tyle fajne że tak niskiej raty nie odczuje mój budżet a zona o niczym się nie dowie :twisted: i tu pytanie; korzystał ktoś ? jakieś kruczki ? wciskają ubezpieczenie ? itd ....

becekpl
06-12-2014, 21:29
brałem ale na 20, bez dodatkowych kosztów

5pirit
06-12-2014, 21:29
W reguły jeżeli było napisane gdziekolwiek, że raty są X0x0% to tak było, przynajmniej jak ja brałem cokolwiek na raty w takim systemie ratalnym.

Po prostu przejdź się do RTV Euro i zapytaj, ale raczej na bank są to raty bez dodatkowych opłat.

centur
06-12-2014, 21:40
zadzwonię w pon. i się wypytam bo najbliższy sklep jest 30 km ode mnie, czytałemw necie że w wypadku tych rat wciskają ubezpieczenie a sam kredyt podobno nie każdy dostaje i wtedy proponują juz kredyt z oprocentowanymi ratami....

tlustyx
06-12-2014, 22:43
Kupowałem C85 1.8. Na stronie internetowej było 10x0%. Zamówiłem więc obiektyw do sklepu, jednak podczas finalizowania transakcji (udzielania kredytu) dowiedziałem się, że mogę wziąć jedynie na 6x0%. Więc zamiast 10 x 138zł płacę 6 x 230zł

Tom77
06-12-2014, 22:57
chciałbym sobie sprawić mały prezent i akurat towar ten dostępny jest w ratach 50x 0% co jest o tyle fajne że tak niskiej raty nie odczuje mój budżet a zona o niczym się nie dowie :twisted: i tu pytanie; korzystał ktoś ? jakieś kruczki ? wciskają ubezpieczenie ? itd ....

Wciskali ubezpieczenie kredytu a potem jeszcze ubezpieczenie sprzętu. Trzy razy mnie pytali o ubezpieczenie, 3 razy odmówiłem i mam 10x%.

centur
06-12-2014, 22:59
czytałem gdzieś że nawet jak nie chcą dać kredytu bez ubezpieczenia to trzeba brać z ubezpieczeniem a na 2 dzień wypowiedzieć umowę ubezpieczenia, kredytu juz nie cofną a ubezpieczenie muszą ...

Tom77
06-12-2014, 22:59
Wciskali ubezpieczenie kredytu a potem jeszcze ubezpieczenie sprzętu. Trzy razy mnie pytali o ubezpieczenie, 3 razy odmówiłem i mam 10x%.

Ale teraz widzę 50x0% to już w ogóle zona nie ma szans się dowiedzieć :)

centur
06-12-2014, 23:00
Ale teraz widzę 50x0% to już w ogóle zona nie ma szans się dowiedzieć :)

no właśnie :mrgreen:

becekpl
06-12-2014, 23:02
wlasciwie przy takich ratach to można kupić nawet 1dx
nie mówiąc już o obiektywach

Tom77
06-12-2014, 23:04
no właśnie :mrgreen:

Rtv euro agd - raty dla fotografa - ukryj nowy obiektyw przed żoną, zapewniamy pełna dyskrecję - 50 x 0%

centur
06-12-2014, 23:05
problem w tym że raty 50x0 są dostępne tylko na wybrane produkty i z tego co czytałem jest spory odsetek odmów z propozycją zamiany na x10 lub na oprocentowane ...

Tom77
06-12-2014, 23:12
problem w tym że raty 50x0 są dostępne tylko na wybrane produkty i z tego co czytałem jest spory odsetek odmów z propozycją zamiany na x10 lub na oprocentowane ...

Tego nie wiem, ale spytam się żony czy dla dobra forum mogę przetestować jakiś zakup na raty 50x0%

marfot
06-12-2014, 23:14
wlasciwie przy takich ratach to można kupić nawet 1dx

Za to znacznie trudniej będzie go ukryć przed żoną :evil:

Tom77
06-12-2014, 23:16

Zawsze można powiedzieć, że do starego aparatu dokupiło się używany grip

Ligo
06-12-2014, 23:41
Moja nie łyka. Na każdy nowy muszę naklejać "Nikon".;)

namoamo
07-12-2014, 00:26
Moja nie łyka. Na każdy nowy muszę naklejać "Nikon".;)
U mnie proboszcz, kupował nowe auto co trzy lata,zawsze wiśniowy sedan, co by osiedlowe moherki się niezorientowaly [emoji1]

becekpl
07-12-2014, 00:31
bo to trzeba sposobem
kup jej błyskotkę a z aparatem idź w zaparte ze to niby stary
a w ogóle co to za pomysł żeby kobieta dotykała aparat, to nie jest zabawka

RadOs41
07-12-2014, 01:27
Kiedyś w RTV-AGD rzeczywiście były raty 0% bez ukrytych i dodatkowych kosztów. Należało tylko sprawdzić jak cena danego produktu w RTV-AGD, ma się do cen na rynku (czy nie jest zbyt zawyżona).
Ostatnio (w listopadzie 2014) chciałem wziąć w RTV-AGD sprzęt AGD w tym systemie. Podsumowując krótko całą dyskusję z panią od kredytów, ubezpieczenie kredytu jest obowiązkowe - podobno - jeżeli mi nie pasuje nie muszę kupować i tyle (przez cały okres kredytowania wynosi coś ok. 0,8-0,9% od kwoty udzielonego kredytu, ale uwaga - na miesiąc). 0% wynosi prowizja, oprocentowanie i inne opłaty, ale do tego nie wlicza się ubezpieczenie kredytu.
Ewentualnie przy max 6 ratach nie ma obowiązku ubezpieczenia i jest faktycznie 6x0%.
Podobnie było w 2013 roku w MediaMarkt. Chciałem wziąć sprzęt foto w podobnym systemie reklamowanym jako raty x 0%. Zrezygnowałem z uwagi na ukryty obowiązek ubezpieczenia kredytu, co przy dużej wartości sprzętu i 40 ratach (także liczonych od kwoty udzielonego kredytu, a nie pozostałego faktycznie do spłacenia!) dawało cholerną, dodatkową kwotę.

RadOs41
07-12-2014, 10:22
dawało cholerną, dodatkową kwotę

... tzn. podnosiło całkowity koszt zakupu, który przestawał być opłacalny.

Merde
07-12-2014, 11:10
Kiedyś w RTV-AGD rzeczywiście były raty 0% bez ukrytych i dodatkowych kosztów. Należało tylko sprawdzić jak cena danego produktu w RTV-AGD, ma się do cen na rynku (czy nie jest zbyt zawyżona).
Ostatnio (w listopadzie 2014) chciałem wziąć w RTV-AGD sprzęt AGD w tym systemie. Podsumowując krótko całą dyskusję z panią od kredytów, ubezpieczenie kredytu jest obowiązkowe - podobno - jeżeli mi nie pasuje nie muszę kupować i tyle (przez cały okres kredytowania wynosi coś ok. 0,8-0,9% od kwoty udzielonego kredytu, ale uwaga - na miesiąc). 0% wynosi prowizja, oprocentowanie i inne opłaty, ale do tego nie wlicza się ubezpieczenie kredytu.
Ewentualnie przy max 6 ratach nie ma obowiązku ubezpieczenia i jest faktycznie 6x0%.
6x0% = Sygma, 50x0% inne banki.
Oczywiście, że będą "robić pod górkę", bo to jest ponad czteroletni darmowy kredyt i na chłopski rozum w ogóle się nie opłaca jego udzielanie.
Dostaniesz go bez żadnych ubezpieczeń (to, co "pani od kredytów" mówi, to ściema), ale będziesz musiał mieć odpowiednio wysoką zdolność kredytową (tj. de facto musisz udowodnić, że nie potrzebujesz tych rat 8-)).
Mnie robili problemy z ratami 40x0% na oszałamiającą kwotę 1399 zł (rata coś koło 35 zł miesięcznie), śmiech na sali.
Postawiłem sprawę jasno - albo dostanę 40x0% bez żadnych dodatkowych kosztów w Euro, albo kupię co miałem kupić za gotówkę - już w innym sklepie.
Raty do szczęścia nie były mi jakoś specjalnie potrzebne, ale skoro sami oferowali, to tylko głupiec by nie skorzystał.

Kernel
07-12-2014, 11:33
Ja korzystałem z oferty 40x0% tyle, ze zamawialem na stronie internetowej RTV Euro AGD. Weryfikacja online przebiegła bez problemów w przeciągu maks. 1 godziny. Bank który obsługuje raty to Credit Agricole.

Oczywiście 0% bez żadnych ukrytych opłat.

Merde
07-12-2014, 11:38
Bank który obsługuje raty to Credit Agricole.
System Euro RTV sprawdza kilka banków, w moim przypadku akurat padło na Alior.

obcy21
07-12-2014, 11:45
mi kiedyś nie chcieli dać ponieważ odmówiłem chęci podpisania umowy na ubezpieczenie, dwa razy podchodziłem i dwa razy odmowa, zdolność kredytowa była na sporo większą sumę niż chciałem wziąć ;)

crazy
07-12-2014, 11:49
Nie od dziś wiadomo ze takie akcje to robi się tylko po to aby zwabic klienta do sklepu, nie ma nic za darmo, wszystko macie wliczone w cenę plus ekstra naciagaja na ubezpieczenie które potem guzik daje itp

RadOs41
07-12-2014, 12:19
Postawiłem sprawę jasno - albo dostanę 40x0% bez żadnych dodatkowych kosztów w Euro, albo kupię co miałem kupić za gotówkę - już w innym sklepie.

Ja dokładnie zrobiłem to samo. Zdolność kredytową miałem z dużym zapasem (a w grę wchodziła stosunkowo nieduża wysokość kredytu i nieduże raty i nie 50 tylko 20), ale tak jak pisze obcy21 - odmówiłem ubezpieczenia kredytu, a pani odmówiła sporządzenia wniosku, bo rzekomo ubezpieczenie jest obowiązkowe.
No cóż, to jest cwaniactwo sklepów i banków publikujących takie reklamy - lichwa do potęgi trzeciej. Zresztą... które reklamy są prawdziwe? Każda ma zachęcić do zakupu produktu (usługi).

MC_
07-12-2014, 12:29
Kilka razy kupowałem zarówno w Euro jak i MM na takie raty. Ani razu nie wcisnęli mi ubezpieczenia czy innych dodatków. Oczywiście, chcieli, ale podobnie jak Merde postawiłem sprawę i nagle ubezpieczenie okazało się dobrowolne.

tlustyx
07-12-2014, 15:24
6x0% = Sygma...
Mam 6x0% w Credit Agricole, choć sama umowa jest na 12 miesięcy z oprocentowaniem, jednak jest punkt mówiący o tym, że jeżeli spłacę cały kapitał (wartość obiektywu podzielona na 6) w ciągu 6 miesięcy to nie ponoszę żadnych dodatkowych kosztów, jednak jeśli spóźnię się ze spłatą, to musiałbym spłacić w 12 ratach z oprocentowaniem.

centur
07-12-2014, 15:48
od poniedziałku redcoon.pl wchodzi z ratami 40x0% tylko na dowód osobisty. DzwoniłEm na info i babka mówi że raty obsługuje santander a dochody weryfikuje tylko telefonicznie natomiast wiarygodność sprawdza tylko w BIKu. Cena mają lepsze niż EURO ...

PMP
07-12-2014, 16:30
raty obsługuje santander a dochody weryfikuje tylko telefonicznie natomiast wiarygodność sprawdza tylko w BIKu. Cena mają lepsze niż EURO ...

Raty w Santander to zwykle raty w formie karty kredytowej co jest o tyle uciążliwe, że trzeba później kartę wypowiedzieć. Tak jest z Saturnie, nie wiem jak w tym przypadku, ale podejrzewam, że podobnie.

centur
07-12-2014, 16:31
A OTO CAŁA PRAWDA O RATACH ZERO % w REDCOON

godzinę temu note 3 neo był dostępny (w magazynie) za 1270 zł - myśle sobie, kupie na 40rat 0%,a co mi tam... 31zł/m-c jest kompletnie nieodczuwalne, niestety w ciągu godziny sprzęt zdążył podrożeć o prawie 130 zł :-) a ten za 1270 jest juz niedostępny choć jeszcze figuruje w wyszukiwarce:

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

a jeszcze lepszy nr jest z darmową dostawą która kosztuje extra 100zł !!! :-)

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

becekpl
07-12-2014, 17:32
kiedyś postanowiłem kupić plazmę, mój stary tv cały czas dobrze działał
poczytałem na forum rtv, wybrałem model i zacząłem polowanie na euro.agd w ich sklepie internetowym
oni zmieniali tam cenę co parę dni na +/- a w koncu cena była super okazyjna i wtedy kupilem na raty
trwało to z 1,5 miesiąca ale było warto
teraz idą święta wiec okazje sa mocno naciągane

centur
07-12-2014, 17:36
własnie zastanawiam się czy w styczniu nie będzie dużych obniżek na elektronikę ...

PMP
07-12-2014, 17:43
własnie zastanawiam się czy w styczniu nie będzie dużych obniżek na elektronikę ...

To zależy co masz na myśli pisząc o dużych obniżkach ale cudów bym się nie spodziewał.

jinks
08-12-2014, 02:49
Z ciekawości zerknąłem w aktualną gazetkę sklepu (na ich stronie www) i w ofercie 50rat 0% są głównie telewizory...czy ja czegoś nie rozumiem?

offca86
08-12-2014, 12:27
Miesiąc temu wziąłem iPada na raty w saturnie 50rat 0% skuszony tą ofertą nawet nie sprawdzałem dopiero w domu się zorientowałem jak podliczyłem wysokość miesięcznej raty x50 i wyszło o 280zł więcej od razu zadzwoniłem do sklepu z zapytaniem gdzie te raty 0% to babka powiedziała że to są koszta obowiązkowego ubezpieczenia kredytu, więc nawet mnie nikt nie poinformował o takim ubezpieczeniu podczas podpisywania umowy (teraz mam nauczkę żeby wszystko sprawdzać przed podpisywaniem)

becekpl
08-12-2014, 12:41
hehehheheheheh a kto podpisuje bez czytania?
to się nazywa golenie owiec :mrgreen:

offca86
08-12-2014, 12:53
no dokładnie dałem się ogolić ale byłem pewny że jak 0% to zero, kiedyś brałem telewizor w rtv euro agd na 40rat 0% to rzeczywiście tak było więc myślałem że w tym przypadku jest tak samo, teraz sprawdzę inny sklep media expert planuje kupić synowi tablet na 10rat 0% zobaczymy czy tam są jakieś kruczki

becekpl
08-12-2014, 12:56
oni zawsze próbują wcisnąć te ubezpieczenie, najlepiej jak coś upatrzysz to podziel sobie na kalkulatorze żebyś wiedział o jakiej racie miesięcznej mówisz
i wtedy od razu wyłapiesz nieścisłości
poszukaj tez na morele.net maja tam często b. dobre ceny

Kolekcjoner
08-12-2014, 14:38
Co tu dużo mówić dla banku taki "kredyt" to kicha. Wręcz niepotrzebny koszt, więc stają na głowie żeby tego nie dać. Trzeba być asertywnym, czytać i liczyć, bo to jest najczęsciej nastawione na to że jak dadzą odmowę to klient napalony na zakup zdecyduje się na zwykłe raty gdzie już bank zarobi i to sowicie. Potrafią skasować nawet na poziomie dwukrotności wartości kupowanego sprzętu :evil:.

tomfoot
08-12-2014, 15:45
Już kiedyś był wątek o euro-agd i ratach i już kiedyś pisałem: warto polować u nich na okazje w sklepie internetowym, bo często zdarzają się naprawdę dobre oferty, które w połączeniu z propozycją ratalną 10, 20, 40 czy obecne 50X 0% czyniły ich ofertę nawet konkurencyjną wobec TIPów przywożących sprzęt z Niemiec bez faktur. Oczywiście przy zawieraniu umowy ratlanej należy jasno zaznaczyć, że nie chce się żadnego ubezpieczenia, żadnej karty kredytowej i w ogóle żadnych "gratisów". Co ważne, nalezy tez wybrać sklep z przyzwoitą obsługą - wiekszość euro-agd taką ma, choć raz trafiłem na "kierownika tłumoka". Aha, ja zawsze wybieram odbiór osobisty w sklepie i zawsze pozwalają mi sprzęt dokładnie sprawdzić przed odbiorem i podpisaniem umowy ratalnej. Co więcej, mimo że to zamówienia internetowe odbierane w sklepie stacjonarnym to można się dogadać, że nawet jak coś "wyjdzie" w ciągu kilku dni, to przyjmą zwrot (wymianę na nowy). Ba, miałem przypadek że Pani w takim sklepie pomogła mi w wymianie sprzętu na nowy mimo, że było tydzień po gwarancji :-)

Slavek40
10-12-2014, 15:56
Kupowałem już nie raz w RTV EURO AGD na raty 40x0%, raz na 10x0%. Zawsze zamawiałem towar przez internet do danego sklepu, potem przy odbiorze mówiłem, że chcę na raty. Zawsze proponowano mi ubezpieczenie i wręcz sugerowano, że bez niego bank się nie zgodzi na kredytowanie. Grzecznie odpowiadałem, że chcę spróbować. Wypełnienie wniosku, 20 minut oczekiwania i jeszcze nigdy mi nie odmówiono.
Raty takie można brać tylko jak na stronie jest zaznaczone, że dany produkt jest w promocji 40x0%.

crazy
10-12-2014, 16:02
No to Canona 5D MK3 nie można nabyć w tej promocji :P

tlustyx
14-12-2014, 15:55
W MediaMarkt też reklamują teraz raty 50x0%. Wybrałem się więc po 6D. Raty okazały się nie całkiem 0%, ale stwierdziłem, że koszty 360 zł (przy kredycie 6tyś) na prawie 50 miesięcy to i tak niedużo i w ten sposób stałem się posiadaczem nowego "cacka".

centur
14-12-2014, 16:54
W MediaMarkt też reklamują teraz raty 50x0%. Wybrałem się więc po 6D. Raty okazały się nie całkiem 0%, ale stwierdziłem, że koszty 360 zł (przy kredycie 6tyś) na prawie 50 miesięcy to i tak niedużo i w ten sposób stałem się posiadaczem nowego "cacka".

wypijesz w miesiącu 2 piwa mniej i wyjdziesz na czysto...;) tak w ogóle to myślę że już niedługo standardem będą raty 0% ....

jinks
14-12-2014, 21:01
tak w ogóle to myślę że już niedługo standardem będą raty 0% ....Na to mogą sobie pozwolić tylko więksi gracze typu MM, Saturn, EURORTVAGD itd. Swoją drogą oprocentowanie kredytu na poziomie ok. 10-12% to przesada i jak to mówi lud zwykłe "złodziejstwo". No, ale kto ma i pożycza kasę dyktuje warunki;) Możemy ew. pomyśleć o koleżeńskiej kasie pożyczkowej CB :D

centur
16-12-2014, 20:09
Na to mogą sobie pozwolić tylko więksi gracze typu MM, Saturn, EURORTVAGD itd. D

nie do końca. Ostatnio redcoon promuje raty 40x0% a dużym graczem raczej nie jest .......

Merde
16-12-2014, 20:26
Ostatnio redcoon promuje raty 40x0% a dużym graczem raczej nie jest .......
Chyba sobie jaja robisz... Redcoon = Saturn = Media.

jinks
16-12-2014, 21:43
czytałem gdzieś że nawet jak nie chcą dać kredytu bez ubezpieczenia to trzeba brać z ubezpieczeniem a na 2 dzień wypowiedzieć umowę ubezpieczenia, kredytu juz nie cofną a ubezpieczenie muszą ...

Dziś byłem przejazdem w MM i przy większych kwotach np. 5dmkIII, 6d ubezpieczenie jest obligatoryjne:) Potwierdzam jednak twoją informację - można je wypowiedzieć już następnego dnia (termin do 2 tygodni). Czy ktoś tak może kiedyś robił? Są jakieś konsekwencje, o których nie wspomniała przemiła pani od kredytów?
Ubezpieczenie podnosi cenę o ok. 20%.

centur
16-12-2014, 22:01
Chyba sobie jaja robisz... Redcoon = Saturn = Media.

pierwsze słyszę ...

--- Kolejny post ---

Potwierdzam jednak twoją informację - można je wypowiedzieć już następnego dnia (termin do 2 tygodni). Czy ktoś tak może kiedyś robił? Są jakieś konsekwencje, o których nie wspomniała przemiła pani od kredytów?
.

sam nie sprawdzałem ale czytałem na forach że nie ma z tym najmniejszego problemu bo takie po prostu jest prawo ...

tlustyx
16-12-2014, 22:13
Dziś byłem przejazdem w MM i przy większych kwotach np. 5dmkIII, 6d ubezpieczenie jest obligatoryjne:)...
Pytałeś, czy wypisałeś "świstek" u sprzedawcy, że kupujesz i z tą kartką poszedłeś po raty? Tylko tak opcja ma sens. Pani z obsługi systemu ratalnego nie wie na jakich warunkach bank przyzna kredyt.
Poszedłem nawet bez zaświadczenia o zarobkach, gdy powiedziałem, że interesują mnie tylko raty 50x0% to się uśmiechnęła, że takie rzeczy to najczęściej tylko w reklamie. Po wypełnieniu wniosku i chwilowym oczekiwaniu ze zdziwieniem stwierdziła, że bank przyznał mi 50 rat. Nie całkiem 0% bo całkowity koszt przy 5990 zł to 360zł i żadnego ubezpieczenia.

Merde
16-12-2014, 22:20
pierwsze słyszę ...

Media-Saturn Group (http://www.media-saturn.com/group/EN/Pages/Default.aspx)
Sekcja "Retail brands".

jinks
16-12-2014, 22:49
Pytałeś, czy wypisałeś "świstek" u sprzedawcy, że kupujesz i z tą kartką poszedłeś po raty? Tylko tak opcja ma sens. Pani z obsługi systemu ratalnego nie wie na jakich warunkach bank przyzna kredyt.
Świstek musi być. Rady dostałem, ale przy 5dmkIII cena przez ubezpieczenie wrosła o ok. 3000zł więc powiedziałem, że chętnie kupię, ale bez dodatkowych zabezpieczeń na co dostałem odpowiedź, że się nie da, ale mogę je wypowiedzieć.

crazy
19-12-2014, 01:06
W weekend zamierzam udać się po MKIII do media marktu i zobaczymy co mi tam zaproponują. Na pewno nie dam sobie wlulic ubezpieczenia

szwayko
19-12-2014, 09:55
Ja raz brałem EURO-AGD - X100 - 10x0%. I faktycznie tyle było. Oczywiście chcieli wcisnąć ubezp. Z tego co się zorientowałem to powyżej 5 tys. zł i ilości rat 40x czy 50x to ciężko bez ubezp.

crazy
19-12-2014, 11:49
Właśnie zadzwoniłem na infolinię do MediaMarktu i Pani mi powiedziała, że ubezpieczenie nie jest obowiązkowe i nie muszę się na nie godzić, lecz zapewne sklep będzie chciał mnie do niego przekonać. Mam zostawać przy swoim u powoływać się na przepisy o takowych ubezpieczeniach, iż nie są obowiązkowe i sprzedawca nie ma prawa nie mi go "wcisną" co za tym idzie nie udzielić kredytu :)

Zobaczymy jak będzie w praktyce ;)

crazy
19-12-2014, 23:46
No to załatwione.

Canon 5D MKIII kupiony na raty 0%. Pani w MediaMarkcie z Santandera od razu przeszła do konretów w ogóle nie pytając o ubezpieczenie co spotkało się z moim zdziwieniem. Policzyła pięknie raty, o wszystkim ładnie poinformowała. Żadnego ubezpieczenia kredytu, żadnych dodatkowych polis ani kosztów. Jednym słowem mega zadowolony i pozytywnie zaskoczony :)

tlustyx
20-12-2014, 00:25
No to załatwione.

Canon 5D MKIII kupiony na raty 0%...
Na ile rat?

crazy
20-12-2014, 00:43
30 z wpłatą własną 5000 zł

jinks
20-12-2014, 13:08
No to załatwione.

Canon 5D MKIII kupiony na raty 0%. Pani w MediaMarkcie z Santandera od razu przeszła do konretów w ogóle nie pytając o ubezpieczenie co spotkało się z moim zdziwieniem. Policzyła pięknie raty, o wszystkim ładnie poinformowała. Żadnego ubezpieczenia kredytu, żadnych dodatkowych polis ani kosztów. Jednym słowem mega zadowolony i pozytywnie zaskoczony :)
Super:)

30 z wpłatą własną 5000 zł

Ja raz brałem EURO-AGD - X100 - 10x0%. I faktycznie tyle było. Oczywiście chcieli wcisnąć ubezp. Z tego co się zorientowałem to powyżej 5 tys. zł i ilości rat 40x czy 50x to ciężko bez ubezp.

To jest przyczyna dlaczego dostałeś 0%. Tak na prawdę kredyt to ok 5500zł i tylko 30 rat. Jakbyś całość chciał brać na 30 pewnie by się nie zgodzili. O 50-ciu ratach nawet nie mówię. No, ale najważniejsze, że 5tka na pokładzie:) oby się lepiej pracowało.

robertskc7
20-12-2014, 14:28
Kiedyś kupiłem w promocji 5dmkII za 7800 na 30 rat. Spłaciłem dokładnie 7800zł, a aparat po 3 latach kosztował tyle samo. ehhh to były czasy :)

crazy
20-12-2014, 14:42
Chciałem brać na 50 jednakże były tylko do 17ego, poza tym wolę płacić troszkę więcej i spłacić szybciej(a tak uczynię w sezonie) niż płacić ponad 4 lata :)

Co do aparatu pierwszy kontakt z AF i byłem zawiedziony bo działał słabiej z 50tką jak z MKII ale dziś po przeczytania instrukcji raz ustawieniu AF jestem bardzo zadowolony :)