Zobacz pełną wersję : Fotoszkoła Canon - cyfrowe.pl
Witam,
Nie wiem do ilu dotarła wiadomość o kolejnej edycji warsztatów organizowanych przez cyfrowe.pl i canon polska
Dla niewiedzących podsyłam link FOTOszkoła CYFROWE.PL - Sklep Cyfrowe.pl (http://www.cyfrowe.pl/warsztatycanon)
Chciałem również zapytać czy ktoś z was się zapisał na te najbliższe w Gdańsku i dostał odpowiedź
czekam i czekam, został tylko tydzień a nie pamiętam ile wcześniej zawsze informowali :roll:
Pozdrawiam,
mam nadzieję, że nie powtórzyłem czyjegoś wątku ,)
Nie pchajcie się aż tak z odpowiedziami, w każdym razie dzisiaj dostałem odpowiedź że zapraszają mnie na te warsztatach 13stego, czy ktoś z użytkowników również się tam pojawi ? :)
rafspider
10-10-2012, 10:23
Witam!
Ja czekam na potwierdzenie udziału w Katowicach:???:
Ja też czekam na potwierdzenie w Katowicach:)
Ja też czekam na potwierdzenie Katowic :)
Nie pchajcie się aż tak z odpowiedziami, w każdym razie dzisiaj dostałem odpowiedź że zapraszają mnie na te warsztatach 13stego, czy ktoś z użytkowników również się tam pojawi ? :)
Między innymi ja. Kawał drogi do przejechania, mam nadzieje że bedzie warto
No to widzę, że jest spora szansa na spotkanie się większej grupy forumowiczów w Katowicach, tez czekam na odpowiedź odnośnie Katowic.
Warszawa już potwierdzona, myślałem że na Tkacza się załapię ale niestety....
blackninja
16-10-2012, 00:29
Z relacji uczestników edycji gdańskiej (dwóch, nie znających się nawzajem) wynika, że z pewnością nie są to warsztaty dla średnio zaawansowanych a już na 100% nie dla zaawansowanych. Taka niby była grupa docelowa warsztatów. Były absolutne podstawy fotografii. Choćby to co to jest i do czego służy szara karta Kodaka.
Katowice dzisiaj potwierdzone :grin:,
To kto wybiera się na Katowice ?
Bo ja dostałem potwierdzenie o wylosowaniu ;) chyba pierwszy raz do czegoś mnie wylosowali (nie licząc teleankieterów ;) )
Merauder
17-11-2012, 15:33
Ja będę
Wysłane z mojego GT-I9000
też się wybieram do Katowic. Czy ktoś z Opolszczyzny się wybiera? Pytam z myślą o wspólnej podróży.
Merauder
24-11-2012, 21:39
też się wybieram do Katowic. Czy ktoś z Opolszczyzny się wybiera? Pytam z myślą o wspólnej podróży.
Czy nie razem dyskutowaliśmy o ślubach i wcześniej zmyłeś się na pociąg?
doradzia
26-11-2012, 15:31
Ktoś był ? jak ocenia ?
Byłem i stwierdzam że określenie dla "zaawansowanych" to trochę na wyrost.
Niemniej jednak klimat i towarzystwo bardzo miłe, więc jeśli się uda to w przyszłości bardzo chętnie powtórzę.
Merauder
26-11-2012, 22:37
Ja sądzę, że najlepiej jak tylko można podać podstawowa porcja wiedzy na temat studia i nie tylko. Mi się podobało jak gość opowiadał o świetle.
Jak by tak miały wyglądać szkoły foto to chętnie bym sie zapisał
Wysłane z mojego GT-I9000
Fajnie było - to na pewno...
rozumiem też rozterki, że nie wiadomo o czym opowiadać nie znając poziomu uczestników i mając zaledwie 2 godziny do dyspozycji. Ale np dywagacje na temat ogniskowych to chyba trochę zbyt prozaiczne jak na "średniaków". Zgadzam się że można było w tym miejscu pokazać trochę więcej "zabaw" ze światłem.
Ale to tylko moja opinia, być może ktoś oceni to inaczej i powie za dużo o świetle a za mało o obiektywach...
doradzia
06-12-2012, 07:25
moim zdaniem również trochę za mało o świetle, ale samo spotkanie jak najbardziej pozytywnie ; )
dobre sałatki były ; )
jeszcze moje 3 grosze.
tym razem było o świetle - bez zbytniego kombinowania z modyfikatorami. Wiedza moim zdaniem najbardziej uniwersalna, na dwóch lampach pokazane ustawienia, co jest dobre, a co nie dla fotografowanej kobiety, na co mozna sobie pozwloić fotografując faceta a w przypadku kobiety już nie, pokazane były pewne ustawienia światła, które być moze niektórzy używali, ale dla niektórych mogła to być nowość. Wiedza gdzieś występuje w ksiażkach ale ta forma - z natychmiastową prezentacją i omówieniem jest moim zdaniem zdecydowanie lepsza.
Poprzednie warsztaty z fotografii portretowej w Katowicach były bardziej nakierowane na portretowanie osób. Zajęcia prowadził Filip Ćwiek - oprócz swoich doświadczeń z portretowaniem znanych osób i podejścia do tematu pokazał, jak przy portrecie wykorzystać światło zastane, na co zwracać uwagę szukając miejsc. Tu więcej wiedzy było do studia.
Tematyka, choć portretowa jednak różna na poszczególnych warsztatach. I bardzo dobrze. Znaczy, że następne będą jeszcze o czymś innym.
Takie spotkania mają to do siebie że zawsze są za krótkie. Zawsze jakiejś wiedzy bedzie za mało. Każdy ma inny poziom zaawansowania, każdy oczekuje czegoś innego. Temat zawsze trafi w ćzęść a nie w całość.
Ale jedziemy tam: łykamy trochę wiedzy, mamy okazje potestować sprzęt, aby mieć na co zbierać kasę, poznajemy fajnych ludzi
tu jeszcze wspomnienia z warsztatów
http://www.canon-board.info/czlowiek-portret-49/espire-portet-kasia-87667/