Zobacz pełną wersję : Tusze zamienne do MG6250, CLI-526 C,M,Y,BK,GY, sudhaus
Witam po raz pierwszy tutaj :)
Ponieważ ostatnio nabyłem drukarkę Canon MG6250 z tuszami CLI-526C,M,Y,BK,GY, PGI-525PGBK które właśnie się kończą, chciałbym Was zapytać jakie zamienniki wybrać. Problem polega na tym że ta drukarka posiada tusz szary GY i zestaw dobrych zamienników z takim tuszem jest rzadkością.
Udało mi się na allegro znaleść tusze firmy SUDHAUS (http://allegro.pl/show_item.php?item=2069715895&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a144 4b540a86acf77d00be2ff62). Oferują również reseter do pojemników.
Chciałbym Was prosić o opinie na ten temat. Czy te tusze nie uszkodzą głowicy, stosował je ktoś z Was ? Czy może polecacie jakąś inną firmę ?
Czy trzeba kupować nowe pojemniki czy można zastosować zużyte oryginały które dostałem z drukarką i resetować je reseterem z ich oferty?
Wiem że dużo tych "Czy..." ale po kilkudniowej lekturze mam coraz wieksze obawy co do zamienników natomiast na oryginałach zbankrutuję bo będę bardzo dużo drukował.
Doradźcie proszę :)
Kolekcjoner
18-02-2012, 11:13
Wiem że dużo tych "Czy..." ale po kilkudniowej lekturze mam coraz wieksze obawy co do zamienników natomiast na oryginałach zbankrutuję bo będę bardzo dużo drukował.
No to problem - te drukarki i słowo "dużo wydruków" to ekonomiczna sprzeczność - niestety :(.
ja kupuje na allegro , sa na sztuki po okolo 9 zl - dziala to, ale poprzednia takimi zamiennikami zalatwilem, padla glowica
Panowie zależy mi tylko na uzyskaniu konkretnej informacji czy tusze dostępne na tej aukcji są OK do drukarki MG6250.
Link do aukcji: http://allegro.pl/chip-reseter-canon-tusz-ip4850-mg5150-mg5250-i2064153486.html
Nie chciałbym sobie uszkodzić drukarki, zwłaszcza że jeszcze nie zdążyłem jej do końca przetestować a tuszy oryginalnych już nie ma :]
Do mojej MG5150 którą kupiłem za 280zł, komplet oryginalnych atramentów Canona to koszt 250zł. W tej części Europy to dla znacznej części koszt zdecydowanie nie do zaakceptowania. Po eksperymentach z CISS'em (nieudanych) zdecydowałem się kupić coś na tyle taniego, żeby, raz obniżyć koszty eksploatacji, a dwa, zrekompensować sobie straty z zakupu CISS'a.
Z CISS'a przydały mi się samoresetujące chipy.
Zdecydowałem się na tusze PrinLab. Kończy mi się 4 komplet. Przy tak niskich kosztach atramentu i papieru (ładna satynka) drukuję większość zdjęć w formacie A5, a ciekawsze w A4.
Dla Twojej drukarki mają też komplety z tuszem szarym. Z chipem i bez chipa.
Lanie tuszu z butelek, to nie dla mnie, już nie dla mnie. Lałem parę ładnych lat do atramentówki HP, przy eksperymentach z CISS'em zalałem nie tylko CISS'a ale i biurko, dywan, oraz spodnie, mam dość. :)
Witam po raz pierwszy tutaj :)
Ponieważ ostatnio nabyłem drukarkę Canon MG6250 z tuszami CLI-526C,M,Y,BK,GY, PGI-525PGBK które właśnie się kończą, chciałbym Was zapytać jakie zamienniki wybrać. Problem polega na tym że ta drukarka posiada tusz szary GY i zestaw dobrych zamienników z takim tuszem jest rzadkością.
Udało mi się na allegro znaleść tusze firmy SUDHAUS (http://allegro.pl/show_item.php?item=2069715895&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a144 4b540a86acf77d00be2ff62). Oferują również reseter do pojemników.
Chciałbym Was prosić o opinie na ten temat. Czy te tusze nie uszkodzą głowicy, stosował je ktoś z Was ? Czy może polecacie jakąś inną firmę ?
Czy trzeba kupować nowe pojemniki czy można zastosować zużyte oryginały które dostałem z drukarką i resetować je reseterem z ich oferty?
Po pierwsze chciałbym się przywitać :) hello ... ale do rzeczy
1. Czy tusze nie uszkodzą głowicy?
Pewności nigdy nie masz... w każdym razie sam do swojej ip3600 używam zestawu sudhaus i już 4 razy uzupełniałem oryginalne pojemniki resetując je dołączony do zestawu reseterem.
Czuć, że w tuszu jest środek typu IPA lub podony (nie znam się, nie bijcie) przez co pewnie drożność jest cały czas.
Druk bardzo ładny i wyraźny, nie miałem żadnych problemów, drukowałem też zdjęcia 10x15 na papierze canona ale to już wiadomo, dobry papier podstawa.
2. Czy używać zużytych pojemników i resetera dołączonego do zestawu?
Tak jak najbardziej, uważam wręcz, że wskazane oryginalne pojemniki a reseter działa bezproblemowo.
Jakby coś to śmiało : gg - 6402164
P.S. zarejestrowałem się głównie żeby pomóc w wyborze i tym co będą w przyszłości chcieli brać produkty tej niemieckiej firmy.
Pozdrawiam serdecznie
johnny86
01-01-2013, 22:14
Witam,
posiadam MG6250, chciałbym do niej dokupić wieczne kadridże i wlewać tusz.
Mam pytanie czy znacie jakieś dobrej firmy tusze do tej drukarki? Czy SUDHAUS o której mowa na początku jest dobry? a może SIC, inksystem albo jeszcze jakieś innej firmy? Co polecacie.