Zobacz pełną wersję : [Polaco] - galeria
Z dusza na ramieniu pisze tego posta, ale coz, niech bedzie co ma byc. Tu jest link do moich knotow
http://polaco11.w.interia.pl
Prosze tylko Was zebyscie nie wchodzili wszyscy razem bo to na serwerze bezplatnym wszystko lezy i mam limity. Ze spoklojem, zadnych rewelacji tam nie ma ;)
Najbardziej by mnie interesowaly Wasze opinie co do dzialy Natura.
Pozdrawiam
IMG_1173 - zupełnie nie wiem o co chodzi.... w tej fotce
Rower 2 - troche bym przekadrował tak zeby było lepiej widać ludzi po lewej
PICT1176 - jakos nie bardzo...
PICT1163 - no to juz jest lepsza fotka
PICT1119 - uciąłeś nogi ptaszynie
no i dalej nie zobacze bo przekroczył sie limit ...
IMG_1173 - zupełnie nie wiem o co chodzi.... w tej fotce
A to taki bunkier kolo Bydgoszczy, bardzo mi sie spodobalo to ujecie :(
Rower 2 - troche bym przekadrował tak zeby było lepiej widać ludzi po lewej
OK.
PICT1176 - jakos nie bardzo...
A co sie w tej fotce nie podoba ??
PICT1163 - no to juz jest lepsza fotka
Dziekuje :)
PICT1119 - uciąłeś nogi ptaszynie
Wiec chyba powinienem mocnie skadrowac, wtedy piora bylyby glownym motywem (w sumie tak zamierzalem)
no i dalej nie zobacze bo przekroczył sie limit ...
Hmmm, dziwne, spokojnie moge wejsc....
PICT1176 - w tej fotce jakos nic ciekawego sie nie dzieje, taka zwykła fota rodem z ZOO. I jeszce główny motyw w centrum kadru... nie przemawia to do mnie.
nie wiem co sie stało ale teraz juz moge oglądać fotki, moze coś z moim kompem.
PICT4788 - ładnie ładnie...
Pszczola
23-05-2005, 14:59
"Godzinny limit transferu dla konta polaco11.w.interia.pl umieszczonego na serwerze MIASTO WWW został przekroczony."
Godzinny limit transferu dla konta polaco11.w.interia.pl umieszczonego na serwerze MIASTO WWW został przekroczony.
uuuu znowu to samo - Godzinny limit transferu dla konta polaco11.w.interia.pl umieszczonego na serwerze MIASTO WWW został przekroczony.
OK, juz widze ze bede musial pomyslec nad jakims innym serwerem. Przepraszam wszystkich za utrudnienia i zapraszam ..... za godzine bo mniej wiecej tak wygladaja sprawy z transferem na interii.
czyli co? Zabol Ty obejzales i nie dales innym :D. Kolega ;)
no jakoś tak wyszło :mrgreen:
kto pierwszy ten lepszy ;)
czyli co? Zabol Ty obejzales i nie dales innym :D. Kolega ;)
A ja jasno napisalem zeby sie nie pachac za bardzo bo sa limity, az takie cudne zdjecia nie robie, wiec spokojnie, probujcie a na pewno bedzie Wam dane onejrzec moje zdjecia. Bardzo chetnie przeczytam jakas "analize" zdjec, a wiec nad czym powinienem sie skupic zeby moje zdjecia byly lepsze...
przy tych fotkach z rowerami to mozna panoramowanie pocwiczyc. Opanowanie tej techniki daje swietne efekty.
przy tych fotkach z rowerami to mozna panoramowanie pocwiczyc. Opanowanie tej techniki daje swietne efekty.
Wiem, fotki z panoramowaniem rowniez sie pojawia (motocykle), ale musze je wlozyc na serwer a poki co czasu nie mam...
Fajny klimat fotki PICT2579 lubie takie...
Fajny klimat fotki PICT2579 lubie takie...
Dziekuje, to zdjecie skadrowala moja dziewczyna a ja ustawilem aparat :)
PICT1176 - w tej fotce jakos nic ciekawego sie nie dzieje, taka zwykła fota rodem z ZOO. I jeszce główny motyw w centrum kadru... nie przemawia to do mnie.
nie wiem co sie stało ale teraz juz moge oglądać fotki, moze coś z moim kompem.
OK, postaram sie ja lepiej wykonac...
No to kolejne zdjecie zostalo zrobione, bardzo chetnie bym posluchal jakiejs krytyki, to jedno z pierwszych moich zdjec o takiej tematyce...
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://polaco11.w.interia.pl/Inne/slides/IMG_1646a.jpg)
Hmmmm zadnego komentarza, czyzby to zdjecie bylo az takie zle ? :(
FotoZiutek
30-06-2005, 08:32
No to kolejne zdjecie zostalo zrobione, bardzo chetnie bym posluchal jakiejs krytyki...
No to prosze: wydaje sie troche nieostre i wywalilbym cala gore zostawiajac kinowy waski kadr - mysle ze wtedy wygladaloby o wiele lepiej. Mozna byloby probowac tez troszke dluzszych czasow zeby efekt panoramowania wyszedl lepiej... To tyle krytyki :mrgreen:
No to prosze: wydaje sie troche nieostre i wywalilbym cala gore zostawiajac kinowy waski kadr - mysle ze wtedy wygladaloby o wiele lepiej. Mozna byloby probowac tez troszke dluzszych czasow zeby efekt panoramowania wyszedl lepiej... To tyle krytyki :mrgreen:
Pieknie dziekuje za krytyke, rzeczywiscie tu wyglada troche nieostre, na odbitce jest zyleta. Co do kadru, racja, chyba lepiej by to wygladalo. A dluzszego czasu juz chyba bym nie utrzymal (ale bede probowal).
Chcialem wkleic zdjecia, ale mi sie to nie udaje, wiec musze podac linka. Niestety serwer z ograniczeniami, wiec prosze o wyrozumialosc. http://polaco11.w.interia.pl/Portret/index.html
Sa to moje PIERWSZE portrety, wiec prosze sie nie smiac za glosno ;) Za to krytyka bardzo mile widziana.
wiesz, ta sceneria... byla by fajna, gdyby nie te napisy sprayem na scianach - zbyt zwracaja uwage. rozumiem,ze celowo tak wybrales miejsce? szczegolnie to denerwuje w #1, ktore ma jeszcze jedna rzecz, co to mi sie nie podoba: sciana krzywa :( #2 zupelnie nietrafione dla mnie. #3 pomyslowe, fajna GO, kadr ok, tylko ta 2-ga noga, jakby stala (podkurczona) i widac bylo but, bylo by ok, a tak - jak ucieta to nieee.. a czy to sa wogole portrety? dla mnie to bardziej seria reklamowa ubran militarnych :) nie dostrzegam elementu portretu. i w tym dostrzegam minus. ale probuj dalej, powodzenia i pozdrawiam
Na poczatek, dzieki za opinie !!
wiesz, ta sceneria... byla by fajna, gdyby nie te napisy sprayem na scianach - zbyt zwracaja uwage. rozumiem,ze celowo tak wybrales miejsce? szczegolnie to denerwuje w #1, ktore ma jeszcze jedna rzecz, co to mi sie nie podoba: sciana krzywa :(
Miejsce wybralem bo wydawalo mi sie klimatyczne wlasnie do takiego ubioru i dlatego ze mieszkam blisko ;) Sciane specjalnie "przekrzywilem" troche zeby byla jakas symetria do "krzywej" modelki.
#2 zupelnie nietrafione dla mnie. #3 pomyslowe, fajna GO, kadr ok, tylko ta 2-ga noga, jakby stala (podkurczona) i widac bylo but, bylo by ok, a tak - jak ucieta to nieee..
Tutaj niestety nie moglem sie bardziej cofnac, ale sluszna uwaga.
a czy to sa wogole portrety? dla mnie to bardziej seria reklamowa ubran militarnych :) nie dostrzegam elementu portretu. i w tym dostrzegam minus. ale probuj dalej, powodzenia i pozdrawiam
Coz, myslalem ze to portret, ale jak nie to moze zmienie tytul galerii ? ;)
Coz, myslalem ze to portret, ale jak nie to moze zmienie tytul galerii ? ;)
nie zmieniaj, zaczekaj na opienie innych... po prostu JA w tych zdjeciach nie zauwazylem NIC z ,,portretu'', choc termin ten jest szeroko pojmowany/rozumiany... bardziej Twoje prace przypominaja sesje mody (ubran). ale cykaj dalej! (i nie przejmuj sie opiniami, jesli INACZEJ sam czujesz :) )
Tez bym ich nie nazwal portretami... jesli celem zdjecia jest pokazanie modelki to "sylwetka" , jesli ubrania to "moda" .
O wadach gawryl wlasciwie wszystko napisal (bazgroly na scianie, kadry) wiec nie bede powtarzal.
Gawryl, probowac bede dalej, a co mi tam, teraz jak sie patrze na te napisy to rzeczywiscie za bardzo sa widoczne, moze znajde jakies zdjecie gdzie nie ma ich albo sa mniej widoczne i pojaze ?
Mam jeszcze jedno ale zastanawiam sie czy warto go pokazywac bo tez bardziej by podchodzil pod mode niz pod portret ;)
Vitez, dzieki za opinie !
Poprobuj kadry od dekoltu w gore, nie zostawiaj tak duzo miejsca nad czubkiem glowy, nie boj sie ciachac do kwadratu albo w poprzek i juz tego typu kadry mozna by predzej nazwac portretami.
Poprobuj kadry od dekoltu w gore,
Kiedy ja najbardziej lubie to co jest od dekoltu w dol ;)
nie zostawiaj tak duzo miejsca nad czubkiem glowy, nie boj sie ciachac do kwadratu albo w poprzek i juz tego typu kadry mozna by predzej nazwac portretami.
Rada przyjeta, jak sie nam troche pogoda poprawi bede dalej probowal, dzieki. Jak cos wyjdzie (sensownego) to pokaze.
Kiedy ja najbardziej lubie to co jest od dekoltu w dol ;)
To nazywaj tego typu zdjecia "sylwetka" a nie "portret" :p
No to jeszcze jedno zdjecie, chcialbym sie zapytac co byscie zmienili, czegos mi brakuje w nim, ale nie wiem czego...
źródło (http://polaco11.w.interia.pl/Poznan/slides/IMG_2345%20a.jpg)
Jurek Plieth
28-07-2005, 10:22
No to jeszcze jedno zdjecie, chcialbym sie zapytac co byscie zmienili, czegos mi brakuje w nim, ale nie wiem czego...
Za dużo w nim bruku, który nie wnosi żadnych informacji, ani też moim zdaniem nie dodaje żadnego specyficznego uroku.
Chrismela
28-07-2005, 10:32
....pierwszego planu , bruk i niebo jest w tym wypadku tłem , dalszy plan masz, więc ....posadź na bruku, na pierwszym planie żebraka albo stadko gołębi albo staruszkę prześmigująca w poprzek kadru albo.... i bedzie ok ;)
Jurek Plieth mam jeszce jeden kadr, ale bez bruku, ale jakos takie nudne mi sie wydawalo, dlatego zdecydowalem sie na to zdjecie.
....pierwszego planu , bruk i niebo jest w tym wypadku tłem , dalszy plan masz, więc ....posadź na bruku, na pierwszym planie żebraka albo stadko gołębi albo staruszkę prześmigująca w poprzek kadru albo.... i bedzie ok ;)
No wlasnie, moze z tym zebrakiem nie jest taki zly pomysl ? Ale pytanie gdzie bo postawic bo w pod Katedra to bylby za maly a na pierwszym planie jakos tak..... dziwnie chyba ;)
Aha, co do golebi, o tej godzinie to na pewno juz spaly na starym rynku ;)
Jurek Plieth
28-07-2005, 13:04
Jurek Plieth mam jeszce jeden kadr, ale bez bruku, ale jakos takie nudne mi sie wydawalo, dlatego zdecydowalem sie na to zdjecie.
No wlasnie, moze z tym zebrakiem nie jest taki zly pomysl ? Ale pytanie gdzie bo postawic bo w pod Katedra to bylby za maly a na pierwszym planie jakos tak..... dziwnie chyba ;)
A czy ktoś powiedział, że fotografia to łatwa sztuka :mrgreen:
Kota... 2 metry przed soba, niech sobie siedzi albo lezie gdzies... spiacy nudno by wygladal ;)
Oj ze trudno dobre zdjecie zrobic to ja doskonale wiem, tylko ze sa momenty kiedy sie jest w pewnym miejscu i nie mozna widziwiac ze ten budyneczek ladniej by tu wygladal, a ja chce bezdomnego z kotem (zeby wszystkim dogodzic ;) ). Od razu mowie ze wklejania do zdjec roznych elementow nie lubie.
Tak czy inaczej, bardzo dziekuje Wam za opinie, oczywiscie jesli ktos chce cos tam jeszcze dodac to z checia przeczytam.
a ja chce bezdomnego z kotem (zeby wszystkim dogodzic ;) )
To bezdomny koniecznie musi byc stary i pomarszczony, obok musi jeszcze byc modelka, robaczki, golebie i kwiatki a i biedronka na widelcu nie zaszkodzilaby ;)
To bezdomny koniecznie musi byc stary i pomarszczony, obok musi jeszcze byc modelka, robaczki, golebie i kwiatki a i biedronka na widelcu nie zaszkodzilaby ;)
LOL :lol: :lol: :lol:
Jurek Plieth
28-07-2005, 18:27
...a i biedronka na widelcu nie zaszkodzilaby ;)
Udało Ci się :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nie będzie łatwo Tomkowi się odgryźć ;)
Tylko nie zapomnijcie, że bezdomny musi być koniecznie czarno-biały i palić papierosa! :-D
Tylko nie zapomnijcie, że bezdomny musi być koniecznie czarno-biały i palić papierosa! :-D
Dostanie Ci sie od Czachy, oj dostanie ;)
No a co ja pisalem o starych i pomarszczonych? ;)
OK, po dluzszej przerwie znalazlem chwilke zeby zaprezentowac (to brzmi dumnie ;) ) 2 zdjecia. Bardzo jestem ciekaw Waszych opinii.
Pierwsze:
źródło (http://polaco.ovh.org/Natura/slides/IMG_3165a.jpg)
Drugie:
źródło (http://polaco.ovh.org/Natura/slides/IMG_3126.JPG)
Inne moje zdjecia mozna zobaczyc TU (http://polaco.ovh.org/).
2 poprzednie zdjecia jakos furory nie zrobily :? ;) wiec moze sie to spodoba
źródło (http://polaco.ovh.org/Natura/slides/IMG_3639.jpg)
Jak zawsze komentarze bardzo mile widziane...
mxdanish
06-11-2005, 18:51
Konik (1#) jakoś tak wygląda lekko przyblurowany
Świerszcz super (wiem że lekko to nie jest ale chyba ostrość trafiła lekko za oczy)
A kwiaty takie były zroszone czy może "pomogłeś" im jakimś spryskiwaczem? ;)
Konik (1#) jakoś tak wygląda lekko przyblurowany
Zgadza sie, byl to efekt zamierzony zeby dodac konikowi troche "bajkosci", ale cos mi sie wydaje ze sie nie za bardzo podoba :neutral:
Świerszcz super (wiem że lekko to nie jest ale chyba ostrość trafiła lekko za oczy)
A kwiaty takie były zroszone czy może "pomogłeś" im jakimś spryskiwaczem? ;)
Troszke trafila za oczy, kurcze ze wszystkiego sie dopatrzycie ;) A kwiatkom nie pomagalem, to efekt porannego wstawania :D
mxdanish
06-11-2005, 20:52
Zgadza sie, byl to efekt zamierzony zeby dodac konikowi troche "bajkosci", ale cos mi sie wydaje ze sie nie za bardzo podoba :neutral:
To nie jest tak do końca że się nie podoba ;)
Tylko cała Twoja praca troszkę pozbawiła fotkę kolorów (nie są takie żywe)
A co do świerszcza to i tak jest kawał dobrej roboty
A jakim szkiełkiem?
Koniki hmm... kwestia gustu ;-) Ale swierszcz jak dla mnie wymiata.
A co do świerszcza to i tak jest kawał dobrej roboty
A jakim szkiełkiem?
Dzieki za opinie :D Szkielko to ... Tamron 28-75.
Koniki hmm... kwestia gustu ;-) Ale swierszcz jak dla mnie wymiata.
Dzieki za opinie ! :)
BTW w Practical Photography jest dodatek fotografii samolotow, kilka znanych fotografow sie tam wypowiada, moze Cie to zaciekawi...
BTW w Practical Photography jest dodatek fotografii samolotow, kilka znanych fotografow sie tam wypowiada, moze Cie to zaciekawi...
No jak to, a mnie nie poprosili o wywiad? ;-) :mrgreen: ;-) Dzieki za info, jak zobacze w 'empiku' to zerkne ;-)
A na www.practicalphotography.co.uk jest mozliwosc 'sample the current issue'. O lotnictwie nic tam nie ma ;-), ale wykonanie tego 'samplera' wymiata :shock: I nawet na moim starym SPARcu da sie to ogladac :)
No jak to, a mnie nie poprosili o wywiad? ;-) :mrgreen: ;-) Dzieki za info, jak zobacze w 'empiku' to zerkne ;-)
No tez sie dziwie ;)
A na www.practicalphotography.co.uk jest mozliwosc 'sample the current issue'. O lotnictwie nic tam nie ma ;-), ale wykonanie tego 'samplera' wymiata :shock: I nawet na moim starym SPARcu da sie to ogladac :)
No i dalem ciala, po prostu ogladalem pare czasopism i mi sie nazwy pomieszaly, rzeczywiscie to nie PP, a jakies czaspopismo lotnicze (moze to bylo Aircraft), ale pomimo staran zeby przypomniec sobie tytul to zapomnialem jak sie nazywalo. Jutro jak znajde chwile to pojade do EMPIK'u i postaram sie napisac co to bylo.
2 poprzednie zdjecia jakos furory nie zrobily :? ;) wiec moze sie to spodoba
źródło (http://polaco.ovh.org/Natura/slides/IMG_3639.jpg)
Jak zawsze komentarze bardzo mile widziane...
SWIETNE!! Mi sie bardzo podoba. Super kolorki o ogolnie wypas :)
Muflon, bylem w EMPIK'u i jeszcze raz sprawdzilem tytul tego czasopisma, a wiec nazywa sie to "Combat Aircraft", dodatek nazywa sie "Digital aviation photographer". Czasopismo jest z listopada tego roku.
Muflon, bylem w EMPIK'u i jeszcze raz sprawdzilem tytul tego czasopisma, a wiec nazywa sie to "Combat Aircraft", dodatek nazywa sie "Digital aviation photographer". Czasopismo jest z listopada tego roku.
A, to co innego - mam kolegę który prenumeruje, obejrzę przy okazji :)