Zobacz pełną wersję : 400D problem po zainstalowaniu polskiego softu
Mam następujący problem z eos 400D
Aparat zakupiłem niedawno, pare dni po zakupie
zainstalowałem polski soft, ale z tego co pamiętam używając eoska
jeszcze z angielskim softem to po naciśnięciu SET pojawiał się STYL OBRAZU
(i to u mnie działa) a następnie JUMP i pojawiało się SZCZEGÓŁOWE
ustawienie (ostrość kontrast blablabla).
No i problem w tym, że teraz po naciśnięciu JUMP u mnie nic się nie dzieje.
Szczegółowe nastawy mogę zmienić jedynie z poziomu menu.
Trochę to niewygodne za każdym razem łazić po tych zakładkach.
A może problem tkwi gdzieś indziej...
sprawdzałem wszystkie możliwe ustawienia...i nic
Może ktoś sprawdzić to u siebie zanim zaczne męczyć serwis
Nie wiem jak było wcześniej, bo używam SET do czego innego. Jak ustawię teraz na Picture Style, to Jump nie działa. Może powinieneś wrócić do starego firmware, choć nie wydaje mi się to dobrym rozwiązaniem...
A z tego co ja pamiętam to szczegółowe ustawienia dostępne były tylko poprzez wejście z menu. Set służy tylko do wyboru i tak było od początku.
qpr sprawdzałem, nawet w instrukcji pisze że z poziomu SET => Picture style
powinien działać JUMP
sniper88
23-11-2007, 13:53
Ja czytalem instrukcje i czegos takiego nie pamietam:p Zreszta teraz sprawdzilem i u mnie tak sie nie da, tez trzeba wchodzic przez menu;)
pmagdalena
23-11-2007, 14:52
ja dzisiaj sprawdze jak jest u mnie
U mnie jest tak samo... przycisk "JUMP" również nie działa, ale nie pamiętam czy we wcześniejszym sofcie działał....pod "SET" mam ustawione co innego....Pozdrawiam
Gringo997
25-11-2007, 22:36
u mnie jest to samo!!!
!!!Łączenie podwójnego wpisu!!!
I co gorsza nie da się ze strony canon pobrać 1.1.0 :/
zbyszekjan
25-11-2007, 23:24
U mnie też JUMP nie działa pod SET
to sie ustawia w C.Fn
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
bodajze numer 1
Po tych wszystkich przeczytanych postach o problemach z polskim softem wiem,że NIE BęDę GO WGRYWAł :)Jako średnio wykształcony "wykształciuch" znam kilka słów po angielsku, mam polską instrukcję i umiem czytać więc jak coś będę potrzebowal zmienic to dam se radę:)Poza tym menu to również pismo obrazkowe więc prościej się nie da:)Aparat słuzy do focenia, a nie do gmerania w menu.Dla grzebalskich polecam stare samochody i żelazka:)
Od samego początku mam soft 1.0.4 i nie mam takiej możliwości podglądnięcia wszelkich ustawień drogą SET / JUMP. Natomiast wszelkie ustawienia jeśli mówimy o tym samym mogę podglądnąć MENU/DISP. :D
lukasz_sz84
08-12-2007, 23:33
a ja jestem zdania żeby lepiej nie kombinować z oprogramowaniem w aparacie na własną rękę
mam angielskiego softa od początku 1.1.0 i po ustawieniu zeby po wcisniecie SET wlaczalo sie picture style, jak wlacze SET to JUMP nie dziala.. tak bylo od poczatku, nie sadze zeby u kogos sie dalo ;) a poza tym kazdy kto sie tu wpisal to twierdzi ze sie nie da u niego rowniez :)
Mam dziwną anomalię po zainstalowaniu nowego firmware. Mianowicie brak jest wspomagania autofokusa przez zewnętrzną lampę błyskową. Ale oczywiście nie przy wszystkich ustawieniach ale tylko gdy wymieram punktowy autofokus. Jeśli aparat jest ustawiony w pozycji FULLAUTO lub automatyczne wybieranie punktu AF to wspomaganie działa doskonale, jeśli zaś przejdę na ręczne wybieranie punktu autofokus to niestety wspomaganie nie działa. Zaznaczam że dzieje się to po wgraniu nowego firmware. W poprzednim działało wszystko jak trzeba. Może ktoś spotkał się z taką dosyć uprzykrzającą życie anomalią. Może ktoś sobie z tym poradził. Na zakończenie prosił bym o linki do starszych wersji firmware dla 400d (1.0.1 lub nawet starszych).
Z górniczym pozdrowieniem MS.