Zobacz pełną wersję : dobry fotolab w poznaniu?
czy ktos moze polecic dobry fotolab w poznaniu odbitki 20 x 30 i wieksze .... gdzie warto zrobic a czego sie wystrzegac, nie chce wtopic i utopic kasy.... :)za zyczliwe podpowiedzi z gory dziekuje
slawi_3000
21-09-2006, 12:54
No właśnie, przyłączam się do pytania, podobno jest coś przy Placu Traugutta (wiaruchna z eki mówi na to Pętla Jeżycka)?
foto viva, bądź mig-foto na ogrodach,.
Silent Planet
21-09-2006, 16:29
Nom, Mig-Foto na Ogrodach jest orajt.
Jeszcze jeden Kodak na Dąbrowskiego zaraz koło kina Rialto, ale tam jest tyci mniej orajt.
Na Ogrodach z kolesiami wszystko dogadasz.
Nom, Mig-Foto na Ogrodach jest orajt.
Jestem zgodny w tej kwestii. Ich stronka www.emigfoto.pl
oo.
Ja chciałem dodać że są szybcy - nawet slajdy potrafili wywołać w przeciągu 2, 3 h (oddawałem idąc na uczelnię, odbierałem wracając z :D )
Silent Planet
21-09-2006, 21:23
I mam rabat. :D
15% HOT karta?
Każdy ma! :mrgreen:
a nie.
specjalny. na legitymację szkolną. :D
A czy ktoś z forumowiczów testował Cieślawskiego na Wilczaku bądź niedaleko Starego Rynku jest Foto-Gajek (Kodak) ??
Ej no - taka cisza - jakieś fopa popełniłem mówiąc o tych dwóch miejscach czy co ??
Cisza jak cisza - ja tam leniwy jestem, i robie odbitki tylko w Kodaku na Dąbrowskiego - jakość dobra, no i 150m od domu ;)
virpower
22-09-2006, 15:14
No tak... jak byśmy zrobili ranking "wywoływalni zdjęć", to może by nawet doszło do jakijś konkurencji między nimi. Wiele osób pracujących w takich punktach wchodzi na nasze forum. ...i by było pewnie gadanie w pracy przy kawie rano który punkt ma więcej "gwiazdek" :) może by i ich to trochę jeszcze pogoniło. ja kiedyś dałem zdjecia do wywołania Professionalnie obrobione przez kolegę który zajmuje się tym zawodowo (juz nie będę pisał skąd jest ale nie z Polski, choć w Polsce mamy także specjalistów od tego), no i mi tak wywołali że widziałem sam zielony kolor. Oczywiście zdjęcia miały lecieć na konkurs i nie poleciały bo się nie nadawały. Uprzejmość była jednak tak suża że nie zgodzili się w punkcie zrobić tego jeszcze raz, no a zapłacić musiałem. Wiadomo odbitki dośc duże i ok 40 zdjęć także trochę zapłaciłem. Szkoda że niema maszyny ( a może jest) do odbarwiania wywołanych już zdjęć) :) Pozdrowionka!!!
mogłeś przecież ich wówczas nie wziąć....
A zdjęcia średnioformatowe, w kwadracie, gdzie można w naszej kochanej stolicy Wielkopolski wywołać? :) Wie ktoś? Mam parę kwadratowych zdjęć, ale nie chcę żeby mi je poprzycinali :/
matka_Wariatka
01-12-2006, 00:59
jestem zadowolona z uslug http://www.fotogajek.pl na Kramarskiej wrzucam zdjecia ftp'em i ide po gotowe :)
natomiast http://www.fotoma.pl/ na Deptaku srednia moim zdaniem, ostatnio testowalam, biale tlo wyszlo mocno zarozowione...
jestem zadowolona z uslug http://www.fotogajek.pl na Kramarskiej wrzucam zdjecia ftp'em i ide po gotowe :)
właśnie, bo zaparkować tam to niezły wyczyn.... :(
a swoją drogą jakie są teraz u nich koszty za zdjęcia i za tę usługę ftp?
matka_Wariatka
01-12-2006, 01:32
właśnie, bo zaparkować tam to niezły wyczyn.... :(
a swoją drogą jakie są teraz u nich koszty za zdjęcia i za tę usługę ftp?
z parkowaniem nie mam problemu, matka_niezmotoryzowana :mrgreen:
co do cen to zabij mnie, nie wiem, wywoluje tam, bo sa wg mnie najlepsi.
nie patrze na cene.
usluga ftp gratis, piszesz maila, prosisz o dostep, precyzujesz co i jak w mailu i gotowe.
Zawsze jest jeszcze http://www.labfoto.pl, foty wrzuca sie przez ftp lub http, wybiera lab, w ktorym sie odbierze i finito. Z tym ze wole zawsze isc osobiscie, aby za kazdym razem przypomniec ze nie chce zadnej korekty wg widzimisie labmana. Czasami miewaja fajne promocje na foty zamawiane wysylkowo, oplaca sie wtedy jakis wiekszy format.
Byłem niedawno u Foto Gajka...z buta, bo niedaleko pracuje :D Fotka na papierze Fuji Crystal Paper 10x15 kosztowała 1zł. Zrobiłem mały test...przygotowałem pod swoim monitorem fotki...i dałem do wywołania. Na 11 fotek tylko jedną mi skorygowali...Zresztą to był powód moich pytań odnośnie tzw. NNNN na fotce z tyłu.
Ogólnie jestem zadowolony...ładne kolory...żywe zdjęcia...tylko ... złotówka za sztukę :(
propi: ludziki na ogrodach wywołują nawet slajdy w formacie 4x5 cala. :)
Ewentualnie ccs na nowowiejskiego.
z parkowaniem nie mam problemu, matka_niezmotoryzowana :mrgreen:
boszzze, jak masz dobrze!
Ogólnie jestem zadowolony...ładne kolory...żywe zdjęcia...tylko ... złotówka za sztukę :(
IMHO to nie jest wygórowana cena za foto od gajka.
przecież nie będziemy tego porównywać z fotami z auchana za 0,59 albo z internetu za 0,39...
matka_Wariatka
01-12-2006, 19:02
boszzze, jak masz dobrze!
IMHO to nie jest wygórowana cena za foto od gajka.
przecież nie będziemy tego porównywać z fotami z auchana za 0,59 albo z internetu za 0,39...
nie zawsze dobrze, niestety ;)
dokladnie, zalezy nam na jakosci, skoro czlowiek zrobi dobre zdjecie chce, zeby dobrze je wywolali ;)
Ostatnio zakład na ogrodach, który tak chwaliłem podpadł mi - drugi raz mieli problem z plikami w formacie tif. Tą samą płytkę CD, która niby miała być uszkodzona wg panów z Migfoto, zawiozłem do Fotopietury na Wildę i nie było żadnych problemów z odczytem. Fotopieturę mogę z czystym sumieniem polecić. Tym bardziej, że jakość fotek jest naprawdę dobra.
witam,
chciałbym napisać o niemiłym przypadku w mig foto na ogrodach..
poszedłem tam pierwszy raz i... już chyba nie pójdę.. fotki wysłałem przez internet wszystko poszło gładko, dostałem termin kiedy mogę odebrać zdjęcia. przykładowo był to poniedziałek na g. 18 a ja poszedłem we wtorek w południe.. i jakież jest moje zaskoczenie gdy sprzedawca mi mówi że moich zdjęć nie ma.. pacjent mówi mi że coś się pochrzaniło ponieważ powinno się to automatycznie zrobić i nic mi nie może pomóc bo musi wpierw wywołać 80 zdjęć, potem może (łaskawie) zrobić moje... ani przepraszam za sytuację ani nic...
nie mogę nic powiedzieć na temat jakości zdjęć - nie mam ich :lol: natomiast jak widzicie obsługa jest na żenującym poziomie niestety....
nie wiem czy Kodak na dąbrowskiego, to to samo o czym ja mówię.. ale raz oddawałem zdjęcia na dąbrowskiego, koło rynku jezyckiego. taki lab do którego wchodzi się przez kamienicę.. ehh.. na oddanie płytki czekałem 15 minut. potem kolejne 10 minut pani zgrywała na komputer (czemu?).
Mialem odbiór nastepnego dnia o godzinie 16.. Poszedłem.. o 17 - jeszcze nie było. "prosze poczekac" wrocilem za 20 minut (zjadlem sobie obiad w barze mlecznym, pyszne nalesniki maja i ogórkową:p) zdjec nadal nie ma..
ide we wtorek o 17. czekam 20 minut - bo jedna osoba obsługuje klientów i robi zdjęcia na zapleczu. w koncu odebralem zdjęcia.. no - przynajmniej jakosc niezla, chociaz ciut za ciemne..
wiecej tam nie pojde;)
Ów Kodak przy Dąbrowskiego od jakichś 18 miesięcy nie istnieje. Teraz możesz tam odzież na wagę kupić, ale to chyba nie rozwiązuje problemu odbitek.
gunia1990
22-10-2008, 11:34
co do Fotopietury.. jestem tam stałym klientem i nigdy mnie nie zawiedli. Ba, nwet mnie pozytywnie zaskoczyli, kiedy wywołali zdjęcia w pół godziny, bo ich o to poprosiłam ( wyjazd)... Stosunek jakosci do ceny jak najbardziej w porzadku, a przy okazji mam zniżke :D
moze mnie ktos poinformowac gdzie w poznaniu mozna dobrze wywolac zdjecia kadrowane w kwadrat?
W Kupcu Poznańskim też dobrze robią, i nie obedrą ze skóry :)
W Foto-Gajek się pozmieniało, robią od ręki nawet duże formaty.Zleciłem tam 30x40 i czekałem 3min.Na piankę przykleili mi w następne 5min...SZOK.Za A3 liczą 15 zł do tego rabat 20%(rabat niby dla studentów ale jak się powie że na ich stronie jest promocja to taki rabat otrzymuje każdy np.Ja)Fota kosztowała mnie 12zł+pianka13zł.Żadnych zabrudzeń,bąbli i wgniotów,robią to maszynowo.Kolorystyka nasycenie tak jak chciałem.Ogólnie duży pozytyw no i wreszcie znalazłem swój punkt w Poznaniu.Mam nadzieję że będą tak trzymać.
Ktoś wie jak aktualnie sytuacja się ma? Chciałbym przyzwoicie puścić druk 40x60
Ktoś wie jak aktualnie sytuacja się ma? Chciałbym przyzwoicie puścić druk 40x60
Przyłączam się do pytania:)
Znajomemu jego znajomy polecał Studio i Laboratorium Fotograficzne - FOTO-BŁYSK (http://fotoblysk.com.pl) :) Ktoś coś, jakieś opinie?
Znajomemu jego znajomy polecał Studio i Laboratorium Fotograficzne - FOTO-BŁYSK (http://fotoblysk.com.pl) :) Ktoś coś, jakieś opinie?
Korzystałem z nich przez wiele lat, ale na analogu - zawsze było tak jak chciałem.
Ale dawno nie robiłem odbitek i nie wiem jak teraz.
Też trafiłem z polecenia znajomego, znajomego :)