Zobacz pełną wersję : Sposoby na pozbycie się szczura z samochodu
Witajcie,
Może forum nie to ale liczę na wasze pomysły. :-D
Proszę o szybką, krótką radę, jakie znacie sposoby na szczura
który przegryza kable w samochodzie (Moja ciocia prosiła mnie abym
coś wynalazł)
Bardzo proszę o pomoc :mrgreen"
Tylko nie dawajcie rad typu "niech se kupi kota" :mrgreen:
Pozdrawiam
Adrian
Łapka na myszy - zamiast hamulca :D
Wszystko pięknie i dobrze gdyby nie to że ciocia już założyła pułapkę, z mięsem.
Później zobaczyła że pułapka się zatrzasnęła, a mięsa nie ma, zresztą szczura też nie było, i kolejną noc poobgryzał kable.
Faszystowsko powiem .. zagazowac czymś ..
mattnick
29-05-2006, 18:16
zostaw w aucie nikona na iso 800...
Faszystowsko powiem .. zagazowac czymś ..
ekhm, mówimy o samochodzie a nie o komorze gazowej
Nie wyłączaj silnika. Prądem drania!
KuchateK
29-05-2006, 19:01
A tam odrazu komorze... Odpal samochod, zamknij garaz i niech sobie pochodzi jakis czas :)
stdanielo
29-05-2006, 19:17
A tam odrazu komorze... Odpal samochod, zamknij garaz i niech sobie pochodzi jakis czas :)
Tylko wyjdź z garażu ;)
Tylko wyjdź z garażu ;)
Hehehe, ciocia nie ma garażu :-D
stdanielo
29-05-2006, 19:23
Hehehe, ciocia nie ma garażu :-D
to jeszcze lepiej, nie będziesz musiał wychodzić ;)
mattnick
29-05-2006, 19:24
na myjnię go...albo czekać do listopada na mrozy trylko do tego czasu może z niego niewiele zostać...chodzi oczywiście o samochód a nie o szczura
KuchateK
29-05-2006, 19:57
A moze wystarczylo by sie przejechac odpowiednio "wolno" po odpowiednio "rownej" drodze tak by gdzies wypadl na zakrecie branym odpowiednio rajdowo? Oczywiscie tak zeby ciocia nie widziala :twisted:
ja wiem, ja wiem!!! KUP SE KOTA :mrgreen:
a na powaznie - jakas karma z trutka kolo samochodu?? tj. duzo karmy z trutka.. albo jak lubi kable to kable z trutka :mrgreen:
Witajcie,
Może forum nie to ale liczę na wasze pomysły. :-D
Proszę o szybką, krótką radę, jakie znacie sposoby na szczura
który przegryza kable w samochodzie (Moja ciocia prosiła mnie abym
coś wynalazł)
a skąd ciocia wie, że to szczur? :shock:
bo najczęściej tu chodzi o jakieś kuny łasice, nie tam żadne szczury i oczywiście o kable WN.
ciocia musi:
- wysprzątać silnik - pozbierać resztki żarcia, które zwierze przyniosło sobie "na potem",
- w jakimś sklepie moto (poszukaj dla cioci) kupić odpowiedni zapaszek anty-kunowy.
mariusz11
30-05-2006, 07:48
trutka na szczury- jedyne skuteczne, polecam preparat "Baraki" lub jakiś inny z warfaryną ;)
Tak jak pisze mxw to nie szczur a kuna.
Pomaga dobre wymycie przedziału silnika. Najlepiej zrobić to na myjni i wnętrze nabłyszczyć. Żarłoczny gryzoń nie lubi zanadto tego preparatu i się wyniesie do innego auta.
Zmienic kable na mniej smaczne. :mrgreen:
swiderski
30-05-2006, 16:42
Może takie coś?
http://tinyurl.com/mxt7s
Zmiana kabli na mniej smaczne też może pomóc :)
Tu jest bardziej "wypasiona" wersja:
http://tinyurl.com/s5a74 :D
Złapać szczura, położyć na plecy, a brzuch wysmarować mu jakąś trucizną działającą przez skórę, względnie jakimś kwasem
To trzeba raz a dobrze zrobić. 8)
Wysłać pocztą czy kurierem? :mrgreen:
Fan nr 1
30-05-2006, 17:23
Ja również stawiam na kunę lub łasicę. Kilka lat temu u nas była prawdziwa plaga. Zwierzaki żarły kable i wykładziny komory silnikowej. Pozbyć się ich można przy pomocy odstraszaczy. Jest to jakiś generator, który emituje ultradźwięki. U nas mozna to było dostać w budkach na niektórych parkingach strzeżonych
To trzeba raz a dobrze zrobić. 8)
Wysłać pocztą czy kurierem? :mrgreen:
wolałbym kurierem... :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hm, może powiem ciotce o tym odstraszaczu.
Dzięki
Michal-Czuba
31-05-2006, 23:27
wolałbym kurierem... :roll:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja po moich ostatnich przygodach z Pocztą Polską wolałbym im powierzyć taką paczuszkę ... i ustawić jakieś opóźnienie, po którym zawleczka sama by się wyciągała ;)
Hm, może powiem ciotce o tym odstraszaczu.
To wygląda na próbę ostatecznego rozwiązania kwestii gryzonia.... poprzez dezintegrację pojazdu, w którym nie będzie już co gryźć ;)
Wiewiórki już miałem w samochdzie ale szczura jeszcze nie :). Zrobiły sobie składzik orzechów tuż obok akumulatora. Na szczura naljepiej zastosować stoswna słapkę ustawioną tuz pod samochodem,. Jak się łapie za kable to i na słoninkę itp powinien się połakomić (chyba że jesty bardzo cwany - to pozotaje trótka) .
nikczemnik
01-06-2006, 15:44
Niech ciocia zaparkuje koło auta nielubianego sąsiada, zaczai się i poczeka aż szczur przejdzie do drugiego auta, potem gaz do dechy i po problemie. Ew. zostaje Chuck N.:-)
tez mam problem ze szczurkiem bo wszedl pod deske rozdzielcza w samochodzie. Chce go z tamtad wydostac zanim wyrzadzi wiecej szkod niz do tej pory. Help me