PDA

Zobacz pełną wersję : Profesjonalny LAB w Warszawie

janfosz
22-04-2006, 16:15
Szukam profesjonalnego Labu w Warszawie.Czekam na wasze opinie.

Jac
22-04-2006, 16:21
Profilab

nikczemnik
22-04-2006, 17:49
Profilab ul. Dzika 4

Krzychu
22-04-2006, 22:00
A co konkretnie chcesz w tym labie robić ? Mi na Dzikiej kilka rzeczy zrobili nieprofesjonalnie ale i tak wciąż jestem ich klientem ;-)

nikczemnik
23-04-2006, 09:20
Może mieli na Dzikiej słabszy dzień;-)

Vitez
24-04-2006, 07:42
3 profilaby. Maja swoje specjalizacje nawet ;) . Pl. Mirowski - cz-b , Dzika - skanowanie, Wolska - duze wydruki i e-foto.

Krzychu
24-04-2006, 07:48
3 profilaby. Maja swoje specjalizacje nawet ;) . Pl. Mirowski - cz-b , Dzika - skanowanie, Wolska - duze wydruki i e-foto.

Durst Sigma kiedyś przynajmniej stał na Wolskiej...

Vitez
24-04-2006, 09:16
Durst Sigma kiedyś przynajmniej stał na Wolskiej...

No to teraz na Dzikiej podobno stoi - przynajmniej tak twierdzila pani na Mirowskim jak ze 2 mies temu cos porzadniej chcialem zeskanowac znaczy do TIFF a nie ProfiCD - powiedziala ze to na Dzika wysylaja i do nich wraca.

spawnd
15-08-2006, 13:46
A gdzie w Wwie mozna z plytki CD wydrukowac zdjecia 10x15 w przyzwoitej cenie (max 50gr za szt) i zeby to nie byl papier kodaka (nienawidze przesadzonej ilosci czerwienie na kazdym zdjeciu)? przesylanie 400MB przez strone wydaje sie dosyc czasochlonne wiec wolabym osobiscie zdac do labu plytke z zdjeciami.

borkomar
15-09-2006, 11:17
Czyli mowicie , ze skanowanie dobrze robia:?: Mam kilka fotek waznych dla mnie w formacie A4 i chce sobie je trzymac gdzies w formie cyfrowej - niestety takiej nie mam bo to nie ja focilem.
Jak sie ma jakosc takiej skanowanej odbitki do oryginalu:?:
Myslalem oddac w Płocku do Kodaka ale moze w Wawce zrobia to lepiej.

frikmen
15-09-2006, 12:00
Wolska to juz historia.....zamkniete na amen.
Na dzikiej była promocja na wydruki z cyfry płacisz za jeden dostajesz dwa.
czasami zamawiam u nich odbitki z analoga, robia też cyfre
http://www.profotel.pl/str.php?id=3

Vitez
15-09-2006, 13:52
Czyli mowicie , ze skanowanie dobrze robia:?: Mam kilka fotek waznych dla mnie w formacie A4 i chce sobie je trzymac gdzies w formie cyfrowej - niestety takiej nie mam bo to nie ja focilem.
Jak sie ma jakosc takiej skanowanej odbitki do oryginalu:?:
Myslalem oddac w Płocku do Kodaka ale moze w Wawce zrobia to lepiej.

Jesli sa to naprawde wazne dla ciebie fotki to zainwestuj w naprawde dobre skanowanie:

http://www.coolscan.pl/
http://www.skanowanie.com.pl/

borkomar
15-09-2006, 14:00
Jesli sa to naprawde wazne dla ciebie fotki to zainwestuj w naprawde dobre skanowanie:

http://www.coolscan.pl/
http://www.skanowanie.com.pl/

Sa bardzo wazne gdyz sa to fotki mojej rodzinki z ostatniej niestety audiencji u Jana Pawla II

wieslaw27
21-09-2006, 13:01
Witam. Jestem po doświadczeniach z odbitkami w fotojoker. empik, MM, Wilab co jeszcze godnego uwagi w Warszawie mogę znalęźć. Pozdrawiam Wiesław

Vitez
21-09-2006, 17:05
Witam. Jestem po doświadczeniach z odbitkami w fotojoker. empik, MM, Wilab co jeszcze godnego uwagi w Warszawie mogę znalęźć. Pozdrawiam Wiesław

Napisano wyzej: Profilab na Dzikiej, Pl. Mirowski.
Unikaj Profilab Express - to dawne Kodak Express o nizszej jakosci niz wieksi bracia - oryginalne Profilaby.

logger
28-08-2007, 17:02
Witam

Chciałbym odświeżyć wątek sprzed roku. Jakie są wasze propozycje na dobry fotolab w Warszawie? Czy coś się zmieniło, jest coś dobrego oprócz Dzikiej i Pl. Mirowski? Sprawdzałem ostatnio cenę odbitki 15x21 – 3,50zł, uważam że jest to trochę dużo.

miklo
28-08-2007, 20:16
Ile? Są po 1,89.

Brodi
28-08-2007, 20:25
Ja jeszcze polecam Kodak Professional Lab za Domami Centrum, koło Relaxu. Drogo mają, ale robią naprawdę dobre odbitki. Sam się jednak przenoszę na "e-foto.pl" :)

logger
28-08-2007, 21:18
Ile? Są po 1,89.

Jutro się wybieram na Dziką 4 to sprawdzę na miejscu. Na ich stronie jest jakiś cennik usług, ale może źle spojrzałem.

tpop
07-09-2007, 10:53
Unikaj Profilab Express - to dawne Kodak Express o nizszej jakosci niz wieksi bracia - oryginalne Profilaby.czy chodzilo ci o to zeby unikac ich kategorycznie w ogole jako lab czy ze jesli juz profilab to ten pelny a nie express?

Vitez
07-09-2007, 13:55
czy chodzilo ci o to zeby unikac ich kategorycznie w ogole jako lab czy ze jesli juz profilab to ten pelny a nie express?

Masz do wyboru Profilab i Profilab Express. Radze unikac tego drugiego. A Profilaby chyba zostaly juz tylko dwa - na Pl. Mirowskim i na Dzikiej.

jedrucha
07-09-2007, 23:33
Ja polecam też Foto-Relax na Pasażu Wiecha.
Do Profilabu się zraziłem bo mi już dwa razy film porysowali

mungo
08-09-2007, 11:34
Ja także polecam fotorelax na pasażu Wiecha. Dwa razy taniej, szybciej, lepiej i czynne prawie non-stop. Do tego obsługa traktująca każdego klienta równo, poważnie.
W profilabie nie dość, że drogo to traktują mnie jak jakiegoś ostatniego sk***, bo młody i się nie zna, to pewnie można go trochę naciągnąć, kazać czekać na film po 2 tygodnie i odzywać się jak do szczeniaka. Bardzo niemiłe doświadczenia. Młodym nie polecam:)

jedrucha
08-09-2007, 13:48
Ja także polecam fotorelax na pasażu Wiecha. Dwa razy taniej, szybciej, lepiej i czynne prawie non-stop

kiedys było 24 h na dobę, ale teraz już niestety nie :(
o ile dobrze pamiętam to 8-21, w niedzielę trochę krócej

renes
08-09-2007, 18:46
Ja jeszcze polecam Kodak Professional Lab za Domami Centrum, koło Relaxu. Drogo mają, ale robią naprawdę dobre odbitki.

Potwierdzam. W rzeczywistości punkt Rapid, tuż przy dawnym Relaxie także do nich należy, z tym że pierwszy działa 24 godź. na dobę. Zdaje się, że niewiele labów w Warszawie ma maszyny robiące 100% kadry z błon. Odbitki kolor 10X15 czy 13x18 robią naprawdę lepiej niż na Dzikiej. Przetestowałem wiele razy. Do większych wydruków, czy skanowania tylko Dzika. Do mniejszych odbitek lepszy Rapid i Kodak Professional Lab. Na Endurze odbitki sa u nich świetne.

Krzychu
18-05-2008, 19:32
Czy ktoś zna laboratorium w Warszawie (lub poza przyjmujący zamówienia przez internet) naświetlający odbitki na Kodaku Supra Endura, poważnie traktujący CMS (tzn. publikuje aktualne profile) i tańszy niż Profilab ?

Moje ostatnie doświadczenia z polecanym gdzieś tutaj vertis.pl były dość smutne (poza tym publikują jeden profil a mają trzy zakłady w których robią zamówienia z internetu), Wilab publikuje profil "generic" dla swojego minilabu cyfrowego co jest jakimś nieporozumieniem, korzystałem kiedyś z e-foto.pl który był webową wersją Profilabu ale już nie istnieje (a miał niższe ceny niż przy składaniu zamówień bezpośrednio na Dzikiej czy Mirowskim)...

wacho
07-07-2008, 14:25
chciałem założyć nowy wątek, ale admin. odesłał mnie tu... ;-)

Szukam dobrego fotolabu w Wawie.
Przy czym ważna jest też cena - gdyby nie ona wszystko oddawał bym do PROFILABu...

w ogóle na forum przewijają się tylko dwie opcje :
profilab lub relax-foto
- obie firmy mają ceny dość porównywalne (i wysokie)

Czy macie jakieś alternatywne sprawdzone fotolaby - mogą być też ew. jakieś w sieci - grunt żebym nie czekał dłużej niż 3-4 dni !!!

Dodam iż potrzebuje korzystać z ich usług często: działalność zarobkowa oraz prywatna. Do tego potrzebuje szerokiego spektrum odbitek. ale głównie: 13x18, 15x21
Czasami 40x60 a nawet 60x90, do tego mile widziane usługi typu nadreuk na CD/DVD.

- Generalnie najważniejsza jest dobra jakość za rozsądną cenę -

Z góry dziękuje za wszystkie namiary (prosił bym też o krótki komentarz od. proponowanych labów)

SebaWolf
07-07-2008, 14:45
Szukam dobrego fotolabu w Wawie.
Przy czym ważna jest też cena - gdyby nie ona wszystko oddawał bym do PROFILABu...

w ogóle na forum przewijają się tylko dwie opcje :
profilab lub relax-foto
- obie firmy mają ceny dość porównywalne (i wysokie)

Może "Fotograf" w Galerii Mokotów ostatnio sam zachęcony pozytywnymi opiniami na temat tego labu, oddałem kilkanaście zdjęć i nie mam im nic do zarzucenia. Z cennika wynika ze max format to 30x45, ale trzebaby spytać czy robią większe, za 15x20 płacisz 2.60 więc zdaję się w porównaniu z Profilabem 90gr taniej

wacho
07-07-2008, 15:29
dla mnie galeria mokotów to koniec warszawy :cry:
- gdyby to była Arkadia...

Ale myśle że na pewno powinno być coś pomiędzy 32gr. za odbitkę 13x18 z allegro a 2,6zł z profilabu !?!?

Na pewno część odbitek będe robił w jednym z tych najlepszych labów,
ale może jest coś w wawie lub internecie gdzie można mieć "prawie" ;) tak samo dobre odbitki ale znacznie taniej... ?

massud
21-08-2008, 09:25
Witam,

Szukalem podobnego tematu na forum, ale nie znalazlem. Jezeli jednak dubluje, to z gory przepraszam i prosze o przeniesienie.

Do rzeczy: czy ktos z doswiadczeniem moze mi polecic w Warszawie jakis punkt, gdzie dobrze i bez fuszerki w kwestii kolorow wywoluja zdjecia? I czy lepiej oddac pliki w formacie JPG czy TIFF?

Z gory dzieki.

czerwiniak
21-08-2008, 10:23
Witam,

Szukalem podobnego tematu na forum, ale nie znalazlem. Jezeli jednak dubluje, to z gory przepraszam i prosze o przeniesienie.

Do rzeczy: czy ktos z doswiadczeniem moze mi polecic w Warszawie jakis punkt, gdzie dobrze i bez fuszerki w kwestii kolorow wywoluja zdjecia? I czy lepiej oddac pliki w formacie JPG czy TIFF?

Z gory dzieki.

Ja bym proponował któryś z Profilabów, lub ProfiLab Express. Pracują na Frontierach.Pliki to:
JPG, Tiff-y ( 24 bitowenie ) bez kompresji LZW i BMP.

SebaWolf
21-08-2008, 10:33
ranking labów - niewiem na ile wiarygodny, ale zawsze jakiś http://www.prl.strefa.net/

totus
16-11-2008, 11:46
relax pracuje tylko w srgb i 8bit. przestalem nawet prevki do nich nosic. poki co ciagle profi, chociaz szukam (z miernym skutkiem jak narazie)

vasco5
14-04-2009, 17:33
Orientuje się ktoś ile kosztuje wywołanie filmu (zimny proces) w Relaxie??
bo na stronie nie mają żadnego cennika... :(

bio5
27-10-2009, 23:58
Podbije wątek, bo jak do tej pory nikt nie rzucił odpowiedzi na pytanie odnośnie alternatywy dla Profilabu i Relaxu.
Może jakiś lab poza Warszawą działający przez internet????

airhead
28-10-2009, 00:31
z pewnością nie profesjonalny, ale bardzo tani i całkiem niezły jest fotolab w Media Markcie na Ostrobramskiej (3zł na 25x38)

Sergiusz
28-10-2009, 02:28
Do mnie przynoszą zdjęcia osoby żyjące z fotografii w slangu tak zwani zawodowcy. Trochę szkółek, śluby. Każdy jest dogadany z laborantem, który wie co i jak i jakie są oczekiwania osób oddających na stałe i w miarę regularnie prace. Wszystko robię na materiałach FUJI.

Vitez
28-10-2009, 10:48
Do mnie przynoszą zdjęcia osoby żyjące z fotografii w slangu tak zwani zawodowcy. Trochę szkółek, śluby. Każdy jest dogadany z laborantem, który wie co i jak i jakie są oczekiwania osób oddających na stałe i w miarę regularnie prace. Wszystko robię na materiałach FUJI.

Pokaż cennik i przygoń paru forumowiczów by wystawili referencje odnośnie jakości odbitek (chyba są tu na forum tak zwani zawodowcy? ;) )... bo tak to wygląda jak reklama :roll: .

Krzychu
28-10-2009, 10:50
Pokaż cennik i przygoń paru forumowiczów by wystawili referencje odnośnie jakości odbitek (chyba są tu na forum tak zwani zawodowcy? ;) )... bo tak to wygląda jak reklama :roll: .

A nie jest ? Sergiusz - masz profil(e) tego labu ?

Sergiusz
28-10-2009, 15:06
E tam zaraz reklama. Ceny mam normalne czyli raczej zaporowe, profili nie ma ( ten typ tak ma) na odbiór zleceń czeka się kilka dni a i tak lepiej wcześniej zadzwonić i upewnić się czy już gotowe a przez ponad dwadzieścia parę lat działalności znalazło by się zapewne więcej niż paru niezadowolonych klientów. Do tego Forum jest raczej ogólnoświatowe a działalność laboratorium raczej lokalna a ja nie będę przyjmował zdjęć przez internet.
Lepiej?:-D

Vitez
28-10-2009, 17:50
Zdecydowanie lepiej... zabrzmiało jak "nie róbcie odbitek u mnie!" ;) . Pewnie i tak za dużo zleceń masz żeby tak zniechęcać ;) .

vit
01-11-2009, 12:47
sedno sprawy:

Ceny mam normalne czyli raczej zaporowe, profili nie ma ( ten typ tak ma) na odbiór zleceń czeka się kilka dni a i tak lepiej wcześniej zadzwonić i upewnić się czy już gotowe a przez ponad dwadzieścia parę lat działalności znalazło by się zapewne więcej niż paru niezadowolonych klientów. Do tego Forum jest raczej ogólnoświatowe a działalność laboratorium raczej lokalna a ja nie będę przyjmował zdjęć przez internet.

komentarz:

E tam zaraz reklama. [...]
Lepiej?:-D
moze nie dosc rozgarniety jestem i czytac ze zrozumieniem nie potrafie, ale lepszej reklamy dawno nie widzialem/slyszalem
czy moglbys udostepnic cennik :?: na przyklad mailem lub PW
wydaje mi sie, ze mam do Ciebie na tyle daleko, z wrednym dojazdem, ze po takiej reklamie chyba sie zdecyduje