Zobacz pełną wersję : Profesjonalny LAB w Warszawie
Szukam profesjonalnego Labu w Warszawie.Czekam na wasze opinie.
nikczemnik
22-04-2006, 17:49
Profilab ul. Dzika 4
A co konkretnie chcesz w tym labie robić ? Mi na Dzikiej kilka rzeczy zrobili nieprofesjonalnie ale i tak wciąż jestem ich klientem ;-)
nikczemnik
23-04-2006, 09:20
Może mieli na Dzikiej słabszy dzień;-)
3 profilaby. Maja swoje specjalizacje nawet ;) . Pl. Mirowski - cz-b , Dzika - skanowanie, Wolska - duze wydruki i e-foto.
3 profilaby. Maja swoje specjalizacje nawet ;) . Pl. Mirowski - cz-b , Dzika - skanowanie, Wolska - duze wydruki i e-foto.
Durst Sigma kiedyś przynajmniej stał na Wolskiej...
Durst Sigma kiedyś przynajmniej stał na Wolskiej...
No to teraz na Dzikiej podobno stoi - przynajmniej tak twierdzila pani na Mirowskim jak ze 2 mies temu cos porzadniej chcialem zeskanowac znaczy do TIFF a nie ProfiCD - powiedziala ze to na Dzika wysylaja i do nich wraca.
A gdzie w Wwie mozna z plytki CD wydrukowac zdjecia 10x15 w przyzwoitej cenie (max 50gr za szt) i zeby to nie byl papier kodaka (nienawidze przesadzonej ilosci czerwienie na kazdym zdjeciu)? przesylanie 400MB przez strone wydaje sie dosyc czasochlonne wiec wolabym osobiscie zdac do labu plytke z zdjeciami.
borkomar
15-09-2006, 11:17
Czyli mowicie , ze skanowanie dobrze robia:?: Mam kilka fotek waznych dla mnie w formacie A4 i chce sobie je trzymac gdzies w formie cyfrowej - niestety takiej nie mam bo to nie ja focilem.
Jak sie ma jakosc takiej skanowanej odbitki do oryginalu:?:
Myslalem oddac w Płocku do Kodaka ale moze w Wawce zrobia to lepiej.
Wolska to juz historia.....zamkniete na amen.
Na dzikiej była promocja na wydruki z cyfry płacisz za jeden dostajesz dwa.
czasami zamawiam u nich odbitki z analoga, robia też cyfre
http://www.profotel.pl/str.php?id=3
Czyli mowicie , ze skanowanie dobrze robia:?: Mam kilka fotek waznych dla mnie w formacie A4 i chce sobie je trzymac gdzies w formie cyfrowej - niestety takiej nie mam bo to nie ja focilem.
Jak sie ma jakosc takiej skanowanej odbitki do oryginalu:?:
Myslalem oddac w Płocku do Kodaka ale moze w Wawce zrobia to lepiej.
Jesli sa to naprawde wazne dla ciebie fotki to zainwestuj w naprawde dobre skanowanie:
http://www.coolscan.pl/
http://www.skanowanie.com.pl/
borkomar
15-09-2006, 14:00
Jesli sa to naprawde wazne dla ciebie fotki to zainwestuj w naprawde dobre skanowanie:
http://www.coolscan.pl/
http://www.skanowanie.com.pl/
Sa bardzo wazne gdyz sa to fotki mojej rodzinki z ostatniej niestety audiencji u Jana Pawla II
wieslaw27
21-09-2006, 13:01
Witam. Jestem po doświadczeniach z odbitkami w fotojoker. empik, MM, Wilab co jeszcze godnego uwagi w Warszawie mogę znalęźć. Pozdrawiam Wiesław
Witam. Jestem po doświadczeniach z odbitkami w fotojoker. empik, MM, Wilab co jeszcze godnego uwagi w Warszawie mogę znalęźć. Pozdrawiam Wiesław
Napisano wyzej: Profilab na Dzikiej, Pl. Mirowski.
Unikaj Profilab Express - to dawne Kodak Express o nizszej jakosci niz wieksi bracia - oryginalne Profilaby.
Witam
Chciałbym odświeżyć wątek sprzed roku. Jakie są wasze propozycje na dobry fotolab w Warszawie? Czy coś się zmieniło, jest coś dobrego oprócz Dzikiej i Pl. Mirowski? Sprawdzałem ostatnio cenę odbitki 15x21 – 3,50zł, uważam że jest to trochę dużo.
Ja jeszcze polecam Kodak Professional Lab za Domami Centrum, koło Relaxu. Drogo mają, ale robią naprawdę dobre odbitki. Sam się jednak przenoszę na "e-foto.pl" :)
Ile? Są po 1,89.
Jutro się wybieram na Dziką 4 to sprawdzę na miejscu. Na ich stronie jest jakiś cennik usług, ale może źle spojrzałem.
Unikaj Profilab Express - to dawne Kodak Express o nizszej jakosci niz wieksi bracia - oryginalne Profilaby.czy chodzilo ci o to zeby unikac ich kategorycznie w ogole jako lab czy ze jesli juz profilab to ten pelny a nie express?
czy chodzilo ci o to zeby unikac ich kategorycznie w ogole jako lab czy ze jesli juz profilab to ten pelny a nie express?
Masz do wyboru Profilab i Profilab Express. Radze unikac tego drugiego. A Profilaby chyba zostaly juz tylko dwa - na Pl. Mirowskim i na Dzikiej.
jedrucha
07-09-2007, 23:33
Ja polecam też Foto-Relax na Pasażu Wiecha.
Do Profilabu się zraziłem bo mi już dwa razy film porysowali
Ja także polecam fotorelax na pasażu Wiecha. Dwa razy taniej, szybciej, lepiej i czynne prawie non-stop. Do tego obsługa traktująca każdego klienta równo, poważnie.
W profilabie nie dość, że drogo to traktują mnie jak jakiegoś ostatniego sk***, bo młody i się nie zna, to pewnie można go trochę naciągnąć, kazać czekać na film po 2 tygodnie i odzywać się jak do szczeniaka. Bardzo niemiłe doświadczenia. Młodym nie polecam:)
jedrucha
08-09-2007, 13:48
Ja także polecam fotorelax na pasażu Wiecha. Dwa razy taniej, szybciej, lepiej i czynne prawie non-stop
kiedys było 24 h na dobę, ale teraz już niestety nie :(
o ile dobrze pamiętam to 8-21, w niedzielę trochę krócej
Ja jeszcze polecam Kodak Professional Lab za Domami Centrum, koło Relaxu. Drogo mają, ale robią naprawdę dobre odbitki.
Potwierdzam. W rzeczywistości punkt Rapid, tuż przy dawnym Relaxie także do nich należy, z tym że pierwszy działa 24 godź. na dobę. Zdaje się, że niewiele labów w Warszawie ma maszyny robiące 100% kadry z błon. Odbitki kolor 10X15 czy 13x18 robią naprawdę lepiej niż na Dzikiej. Przetestowałem wiele razy. Do większych wydruków, czy skanowania tylko Dzika. Do mniejszych odbitek lepszy Rapid i Kodak Professional Lab. Na Endurze odbitki sa u nich świetne.
Czy ktoś zna laboratorium w Warszawie (lub poza przyjmujący zamówienia przez internet) naświetlający odbitki na Kodaku Supra Endura, poważnie traktujący CMS (tzn. publikuje aktualne profile) i tańszy niż Profilab ?
Moje ostatnie doświadczenia z polecanym gdzieś tutaj vertis.pl były dość smutne (poza tym publikują jeden profil a mają trzy zakłady w których robią zamówienia z internetu), Wilab publikuje profil "generic" dla swojego minilabu cyfrowego co jest jakimś nieporozumieniem, korzystałem kiedyś z e-foto.pl który był webową wersją Profilabu ale już nie istnieje (a miał niższe ceny niż przy składaniu zamówień bezpośrednio na Dzikiej czy Mirowskim)...
chciałem założyć nowy wątek, ale admin. odesłał mnie tu... ;-)
Szukam dobrego fotolabu w Wawie.
Przy czym ważna jest też cena - gdyby nie ona wszystko oddawał bym do PROFILABu...
w ogóle na forum przewijają się tylko dwie opcje :
profilab lub relax-foto
- obie firmy mają ceny dość porównywalne (i wysokie)
Czy macie jakieś alternatywne sprawdzone fotolaby - mogą być też ew. jakieś w sieci - grunt żebym nie czekał dłużej niż 3-4 dni !!!
Dodam iż potrzebuje korzystać z ich usług często: działalność zarobkowa oraz prywatna. Do tego potrzebuje szerokiego spektrum odbitek. ale głównie: 13x18, 15x21
Czasami 40x60 a nawet 60x90, do tego mile widziane usługi typu nadreuk na CD/DVD.
- Generalnie najważniejsza jest dobra jakość za rozsądną cenę -
Z góry dziękuje za wszystkie namiary (prosił bym też o krótki komentarz od. proponowanych labów)
SebaWolf
07-07-2008, 14:45
Szukam dobrego fotolabu w Wawie.
Przy czym ważna jest też cena - gdyby nie ona wszystko oddawał bym do PROFILABu...
w ogóle na forum przewijają się tylko dwie opcje :
profilab lub relax-foto
- obie firmy mają ceny dość porównywalne (i wysokie)
Może "Fotograf" w Galerii Mokotów ostatnio sam zachęcony pozytywnymi opiniami na temat tego labu, oddałem kilkanaście zdjęć i nie mam im nic do zarzucenia. Z cennika wynika ze max format to 30x45, ale trzebaby spytać czy robią większe, za 15x20 płacisz 2.60 więc zdaję się w porównaniu z Profilabem 90gr taniej
dla mnie galeria mokotów to koniec warszawy :cry:
- gdyby to była Arkadia...
Ale myśle że na pewno powinno być coś pomiędzy 32gr. za odbitkę 13x18 z allegro a 2,6zł z profilabu !?!?
Na pewno część odbitek będe robił w jednym z tych najlepszych labów,
ale może jest coś w wawie lub internecie gdzie można mieć "prawie" ;) tak samo dobre odbitki ale znacznie taniej... ?
Witam,
Szukalem podobnego tematu na forum, ale nie znalazlem. Jezeli jednak dubluje, to z gory przepraszam i prosze o przeniesienie.
Do rzeczy: czy ktos z doswiadczeniem moze mi polecic w Warszawie jakis punkt, gdzie dobrze i bez fuszerki w kwestii kolorow wywoluja zdjecia? I czy lepiej oddac pliki w formacie JPG czy TIFF?
Z gory dzieki.
czerwiniak
21-08-2008, 10:23
Witam,
Szukalem podobnego tematu na forum, ale nie znalazlem. Jezeli jednak dubluje, to z gory przepraszam i prosze o przeniesienie.
Do rzeczy: czy ktos z doswiadczeniem moze mi polecic w Warszawie jakis punkt, gdzie dobrze i bez fuszerki w kwestii kolorow wywoluja zdjecia? I czy lepiej oddac pliki w formacie JPG czy TIFF?
Z gory dzieki.
Ja bym proponował któryś z Profilabów, lub ProfiLab Express. Pracują na Frontierach.Pliki to:
JPG, Tiff-y ( 24 bitowenie ) bez kompresji LZW i BMP.
SebaWolf
21-08-2008, 10:33
ranking labów - niewiem na ile wiarygodny, ale zawsze jakiś http://www.prl.strefa.net/
relax pracuje tylko w srgb i 8bit. przestalem nawet prevki do nich nosic. poki co ciagle profi, chociaz szukam (z miernym skutkiem jak narazie)
Orientuje się ktoś ile kosztuje wywołanie filmu (zimny proces) w Relaxie??
bo na stronie nie mają żadnego cennika... :(
Podbije wątek, bo jak do tej pory nikt nie rzucił odpowiedzi na pytanie odnośnie alternatywy dla Profilabu i Relaxu.
Może jakiś lab poza Warszawą działający przez internet????
z pewnością nie profesjonalny, ale bardzo tani i całkiem niezły jest fotolab w Media Markcie na Ostrobramskiej (3zł na 25x38)
Sergiusz
28-10-2009, 02:28
Do mnie przynoszą zdjęcia osoby żyjące z fotografii w slangu tak zwani zawodowcy. Trochę szkółek, śluby. Każdy jest dogadany z laborantem, który wie co i jak i jakie są oczekiwania osób oddających na stałe i w miarę regularnie prace. Wszystko robię na materiałach FUJI.
Do mnie przynoszą zdjęcia osoby żyjące z fotografii w slangu tak zwani zawodowcy. Trochę szkółek, śluby. Każdy jest dogadany z laborantem, który wie co i jak i jakie są oczekiwania osób oddających na stałe i w miarę regularnie prace. Wszystko robię na materiałach FUJI.
Pokaż cennik i przygoń paru forumowiczów by wystawili referencje odnośnie jakości odbitek (chyba są tu na forum tak zwani zawodowcy? ;) )... bo tak to wygląda jak reklama :roll: .
Pokaż cennik i przygoń paru forumowiczów by wystawili referencje odnośnie jakości odbitek (chyba są tu na forum tak zwani zawodowcy? ;) )... bo tak to wygląda jak reklama :roll: .
A nie jest ? Sergiusz - masz profil(e) tego labu ?
Sergiusz
28-10-2009, 15:06
E tam zaraz reklama. Ceny mam normalne czyli raczej zaporowe, profili nie ma ( ten typ tak ma) na odbiór zleceń czeka się kilka dni a i tak lepiej wcześniej zadzwonić i upewnić się czy już gotowe a przez ponad dwadzieścia parę lat działalności znalazło by się zapewne więcej niż paru niezadowolonych klientów. Do tego Forum jest raczej ogólnoświatowe a działalność laboratorium raczej lokalna a ja nie będę przyjmował zdjęć przez internet.
Lepiej?:-D
Zdecydowanie lepiej... zabrzmiało jak "nie róbcie odbitek u mnie!" ;) . Pewnie i tak za dużo zleceń masz żeby tak zniechęcać ;) .
sedno sprawy:
Ceny mam normalne czyli raczej zaporowe, profili nie ma ( ten typ tak ma) na odbiór zleceń czeka się kilka dni a i tak lepiej wcześniej zadzwonić i upewnić się czy już gotowe a przez ponad dwadzieścia parę lat działalności znalazło by się zapewne więcej niż paru niezadowolonych klientów. Do tego Forum jest raczej ogólnoświatowe a działalność laboratorium raczej lokalna a ja nie będę przyjmował zdjęć przez internet.
komentarz:
E tam zaraz reklama. [...]
Lepiej?:-D
moze nie dosc rozgarniety jestem i czytac ze zrozumieniem nie potrafie, ale lepszej reklamy dawno nie widzialem/slyszalem
czy moglbys udostepnic cennik :?: na przyklad mailem lub PW
wydaje mi sie, ze mam do Ciebie na tyle daleko, z wrednym dojazdem, ze po takiej reklamie chyba sie zdecyduje