Zobacz pełną wersję : Jaki samochód (model) zdalnie sterowany?
Witam.
Może znajdzie się ktoś, co ma rozeznanie i poleci mi jakiś model samochodu zdalnie sterowanego dla dziecka 9 lat. Jakiś w miarę solidny, a nie badziew, który rozleci się po kilku dniach.
Założenia są takie:
- płynne przyspieszanie, aby dało się jeździć powoli np. w domu, czy między przeszkodami
- nieduży, aby dało się jeździć w domu i na podwórku
- terenówka z amortyzowanymi kołami
- nie musi jeździć szybko max 20 km/h
- dostępność części zamiennych
- fajnie by było jakby tak co najmniej 30 min jeździł na jednym ładowaniu
- napęd na 4 koła
Cena: dobrze by było tak do 300zł - no chyba, że się nie da w tej cenie. Priorytet założeń - najważniejsze od góry :)
Witam.
Może znajdzie się ktoś, co ma rozeznanie i poleci mi jakiś model samochodu zdalnie sterowanego dla dziecka 9 lat. Jakiś w miarę solidny, a nie badziew, który rozleci się po kilku dniach.
Założenia są takie:
- płynne przyspieszanie, aby dało się jeździć powoli np. w domu, czy między przeszkodami
- nieduży, aby dało się jeździć w domu i na podwórku
- terenówka z amortyzowanymi kołami
- nie musi jeździć szybko max 20 km/h
- dostępność części zamiennych
- fajnie by było jakby tak co najmniej 30 min jeździł na jednym ładowaniu
- napęd na 4 koła
Cena: dobrze by było tak do 300zł - no chyba, że się nie da w tej cenie. Priorytet założeń - najważniejsze od góry :)
Kiedyś szukałem czegoś podobnego, albo badziew za 100zł do domu albo coś lepszego na zewnątrz.
Do domu możesz kupić coś na baterie AA, na zewnatrz pakiety NI-MH albo Lipo
Jeżeli myślisz o czymś lepszym to 600-700 zł, za 300 zł nie znalazłem nic do czego można by było kupić części zamienne.
Ale to było lata temu, może coś się zmieniło.
Jak kupisz model np z silnikiem klasy 380 biorącym 5-6A to na pakiecie 1100mah masz 11-13 minut
Silnik szczotkowy klasy 540, napędzający powiedzmy model w skali 1:10 pobiera 13-15 A. W modelu masz pakiet 2200mah czyli pojeździsz 10minut.
Po pół godzinie jazdy
Polecam coś z firmy Nikko
Piotrus117
04-06-2016, 16:07
Najlepiej byłoby odwiedzić forum miłośników tego typu zabawy. Przypuszczam, że taki sprzęt nie jest dostępny w zwykłym sklepie z zabawkami.
Odpowiedzi na takie pytanie szukaj raczej na jakimś forum auto RC,równie ciężko na tamtym forum będzie znaleźć tak dobre informacje o sprzęcie Canona jak na tym CB.
zajaczek
05-06-2016, 18:04
Poaptrz sobie do sklepu conrada tam jest sporo do wyboru
Odpowiedzi na takie pytanie szukaj raczej na jakimś forum auto RC,równie ciężko na tamtym forum będzie znaleźć tak dobre informacje o sprzęcie Canona jak na tym CB.
Na jakimkolwiek forum RC z ta kwotą nie ma czego szukać. Minimalny budżet to 600zł a i tak ładowarka z zestawu idzie na śmietnik, więc z dodatkowymi pakietami mamy 700-800zł.
To pytanie to jakby zapytać na CB o obiektyw do portretu, macro i sportu do 300zł.
Piotrus117
05-06-2016, 22:39
obiektyw do portretu, macro i sportu do 300zł.
Aaaa to nie ma takiego?
Aaaa to nie ma takiego?
Tego się właśnie trochę obawiałem. W takim razie poszukam jakiejś zabawki.