gdzie na długi majowy weekend?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • heniek
    Uzależniony
    • 2004
    • 614

gdzie na długi majowy weekend?

jak pogoda dopisze grzechem będzie siedzieć w domu, macie jakieś ciekawe sprawdzone miejsca aby wybrać się tam z rodzinką, może coś pstryknąć na 2/3 dni..?
    ( ważne aby browar był blisko :-D)
    mam na myśli nasz kraj..
    pozdrawiam
    Heniek
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez heniek
    macie jakieś ciekawe sprawdzone miejsca aby wybrać się tam z rodzinką, może coś pstryknąć na 2/3 dni..?
    Mój plan na majówkę, niesprawdzone, nie wiem jak z rodzinką, ale do pstrykania jak najbardziej:
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• pletwal
      Dopiero zaczyna
      • 2005
      • 27

witam! ... pytanie dotyczylo naszego kraju ale ja planuje wyjazd do Budapesztu ... był może ktoś z formu z aparatem i może polecić ciekawe miejsca? pozdrawiam

Komentarz

• fragile

Nie będę jakoś szczególnie oryginalna Bukowina Tatrzańska i Tatry, jak co roku Polecać nie trzeba

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez pletwal
          witam! ... pytanie dotyczylo naszego kraju ale ja planuje wyjazd do Budapesztu ... był może ktoś z formu z aparatem i może polecić ciekawe miejsca? pozdrawiam

Nie bylem (tzn bylem ale przelotem i przejazdem - zwiedzilem lotnisko wieczorem i dworzec kolejowy za dnia i jeszcze ze dwa razy tylko samochodem przelatywalismy, i to bylo 8 lat temu = nie mialem aparatu), ale na billboardach w stolicy widzialem takie www:
          Informacje o tradycji i charakterystycznych elementach kultury węgierskiej. Zbiór najciekawszych wiadomości odnoszących się do zwyczajów węgierskich.

A ja dlugi weekend spedze zapewne w pracy tlukac nadgodzinki

Komentarz

• mganko
            Bywalec
            • 2005
            • 127

ja jade do Lwowa, może ktoś się wypowie na temat tego miasta

Komentarz

• FOTOGRAF
              Uzależniony
              • 2005
              • 762

ja jak narazie bede w weekend majowy jezdzil na rowerze po okolicach brodnicy i cykal fotki :-) no chyba ze znow sie wybiore do wawy
              Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• heniek
                Uzależniony
                • 2004
                • 614

Kielce blisko, rzut beretem..
                może i to dobry pomysł..
                Heniek

Komentarz

• canis_lupus
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1252

Zamieszczone przez mganko
                  Polecam, bardzo Ciekawe i ładne miasto. Warto zobaczyć.
                  "I love You Cię" Różyczko...
                  Galeria ,
                  Druga galeria,

Komentarz

• onda
                    Dopiero zaczyna
                    • 2005
                    • 20

w Polsce to Jura Krakowsko-Czestochowska jest godna polecenia, Ogrodzieniec i okolice no i Kłodzko jest bardzo ciekawe.
                    elan 7 + canon 85mm 1,8 USM + sigma 70-200 2,8 HSM + ilford, acros a czasem t-max podlany rodinalem

Komentarz

• Routlaw
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 983

Zamieszczone przez mganko
                      No prosze "Ziomal" na CB
                      14, 24, 50, 85, 135, 70-200

BLOG

Komentarz

• al9
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 48

W zeszłym roku spędziłem 5 dni w Budapeszcie - suuuper! Piękne miasto, czuje się zarówno ducha cesarstwa Austro Węgier, wpływów bałkańskich, tureckich, niemieckich ale i energię i dynamikę ludzi... Lubią tam nas - Polaków i życzliwie reagują na nasz język.. Mnóstwo tematów do fotografowania.. Ja najlepsze zdjęcia zrobiłem w dzielnicy uniwersyteckiej - tochę zaniedbanej, trochę na uboczu.. W ogóle lepszy jest Peszt, Buda taka trochę plastikowa.. Świetne metro (nie wolno fotografować, ale jakoś sobie radziłem :-) w ogóle nie warto po mieście poruszać się autem..
                        Nie pamętam w jakiej dzielnicy jest polska ambasada - ale też warto się tam wybrać.. XiX willowa zabudowa, małe parki, dużo zieleni..
                        Unikałem miejsc uczęszczanych przez turystów, lubię takie lokalne klimaty. Jest bezpiecznie, ludzie życzliwie i z uśmiechem reaguja na aparat, miasto świetnie zwiedza się piechotą...
                        Aha - starsi ludzie mówią po niemiecku, młodzi znaja angielski lepiej niz Polacy...
                        Świetna kuchnia, dobre kluby muzyczne. Niestety nie jest tanio. Ceny jak w Wiedniu... Praga i Berlin są tańsze.
                        Pozdrawiam
                        al

Komentarz

• JSK
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 318

A ja pojadę w "szeroko rozumiane" góry świętokrzyskie. Raz, że to rejon piękny, dwa, że niezbyt męczący. No i są miejsca, gdzie na pewno nie będzie rozwrzeszczanych wycieczek. Dla mnie Tatry w sezonie to porażka.

Komentarz

• Ted
                            Bywalec
                            • 2004
                            • 143

Zamieszczone przez JSK
                            Dla mnie Tatry w sezonie to porażka.
                            Ale nie zapominajcie ze o "rzut kamieniem" sa jeszcze Pienieny (Splyw Dunajcem, Zalew Czorsztyński, Czerwony Klasztor na Słowacji), Gorce (tez jest pieknie a duzo mniej turystów), Babia Góra (min. Orawski Park Etnograficzny). Ja pracuje 2 maja (urlop mam tydzien pozniej) i w dlugi wekeend wybieram sie własnie na Babia Góre.

Komentarz

• Krzychu
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 3611

Zamieszczone przez JSK
                              A ja pojadę w "szeroko rozumiane" góry świętokrzyskie. Raz, że to rejon piękny, dwa, że niezbyt męczący. No i są miejsca, gdzie na pewno nie będzie rozwrzeszczanych wycieczek. Dla mnie Tatry w sezonie to porażka.
                              W Tatry jeździłem regularnie od najmłodzych lat i parę lat temu zrobiłem błąd i pojechałem w majowy weekend - tylu ludzi co tam było wtedy nie widziałem nigdy w wakacje... Porażka do kwadratu... Jedyny sensowny czas żeby jechać w Tatry to chyba wrzesień...
                              Pozdrowienia,
                              KZ
                              KZ Aviation Photography

Komentarz

Pracuję...