Czy ktos widzial taka obudowke na dysk 2.5" ze zlaczami USB2 i Firewire?
Obudowa dysk 2.5" USB2+Firewire
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
moze cos takiego?
- Aluminiowa obudowa koloru srebrnego z transparentnym plastikowym brzegiem
- Bardzo cienka
- Interfejs USB2.0
- Prędkość transmisji do 480Mb/sek
- Zasilanie z notebooka lub PC (5V DC host USB power), przy dyskach o pojemności 40GB lub więcej wymagany jest zasilacz (przy USB)
- Obsługuje urządzenia Ultra-DMA5 (ATA100)
- Idealnie pasuje do małych dysków 2.5" do 100GB
- Hot Plug&Play – obudowę podłącza się do uruchomionego komputera
- Nie wymagane oprogramowanie z wyjątkiem Win 98SE
- Wymiary: 136 X 76 X 14 mm
- Działa z MS Windows 98/Me/2000/XP oraz MacOS 8.6/9/X
Cena: 119.99PLNKomentarz
-
brak firewire... firewire jest stabilniejsze i szybsze od usb. Jak nie znajde z tym zlaczem to pewnie kupie z USB2... ale na razie szukam - nie spieszy mi sie.Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Komentarz
-
-
No niby na tej stronie jest napisane ze firewire tez. Popatrz moze na cortland.pl - w tej chwili ja sie nie moge z nimi polaczyc wiec nie sprawdze.Zamieszczone przez denthargbrak firewire... firewire jest stabilniejsze i szybsze od usb. Jak nie znajde z tym zlaczem to pewnie kupie z USB2... ale na razie szukam - nie spieszy mi sie.Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
Panowie, a klikaliscie w linka?
Jak byk jest napisane
USB2.0/FireWire

Jesli mam cos nie tak ze wzrokiem, to z gory przepraszam :-)
Komentarz
-
-
szczegolnie tuZamieszczone przez Jacale tez jak byk jesy napisane Interfejs USB2.0 i nie ma nic o FW
Dobra, nie bede sie klocil bo jeszcze sie okaze, ze maja blad na stronie ;-)Nowa obudowa zewnętrzna do urządzeń IDE 2,5" na magistrali USB2.0 oraz FireWire, to doskonałe i nowoczesne rozwiązanie dla poszukujących szybkich transferów
Zawartość zestawu:
kabel USB A-B
kabel FireWire 6-6
kabel zasilający PS/2
CD ze sterownikami
Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.Komentarz
-
-
A gdzie?Zamieszczone przez Jacale bez FireWire.... obudowe USB 2.0 na 2.5" to za 30 zł mozna kupic :-)Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
Komentarz
-
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz
-
-
Z tego co wiem, to USB 2.0 jest szybsze od firewire. Poza tym, mam dwa HDD na USB 2.0 i nigdy nie mialem z nimi problemow.Zamieszczone przez denthargbrak firewire... firewire jest stabilniejsze i szybsze od usb. Jak nie znajde z tym zlaczem to pewnie kupie z USB2... ale na razie szukam - nie spieszy mi sie.
Dentharg skad wiesz, ze firewire jest stabilniejsze?
P.S.
Na USB 2.0 wyciagam 16 MB/s.- poprawna pisownia i ortografia w internecie
Komentarz
-
no klocilbym sie co do tego ze USB jest szybsze od firewire - FW ma wlasny kontroler a USB korzysta z procka - jak mocno obciazysz komputer to na USB Ci spadnie transfer, na firewire nie.Zamieszczone przez DrozdiZ tego co wiem, to USB 2.0 jest szybsze od firewire. Poza tym, mam dwa HDD na USB 2.0 i nigdy nie mialem z nimi problemow.Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & RicohKomentarz

Komentarz