Zakup sprzętu w Niemczech (Media Markt) ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bourbon
    Coś już napisał
    • 2006
    • 63

Zakup sprzętu w Niemczech (Media Markt) ?

Chodzi mi dokładnie o 350D, jak w Waszej ocenie wyglądają korzyści i zagrożenia, według mnie do korzyści należy zaliczyć:

- 2 lata gwarancji
    - niższa cena (nawet od tej na Allegro)
    - być może lepsza jakość (tego akurat nie jestem pewien)

W sklepie on-line (Media Markt) znalazłem ten aparat w cenie 672 euro (BODY) lub 749 euro (BODY+KIT). Mam również kilka pytań:

1. Czy oferta ze sklepu on-line w powyższym przypadku będzie odpowiadała temu co jest w sklepie stacjonarnym?
    2. Czy są jakieś problemy z przewiezieniem tego sprzętu przez granicę w oryginalnym opakowaniu.
    3. Czy jeśli będzie można kupić samo body, to zdecydować się na tę opcję a resztę czyli, KIT, Batery Grip, obiektyw Tamron 28-75 i lampę 430EX, kupić już na Allegro? Czy poszukać coś z tego w DE?
    Pozdrawiam
    Bourbon
  • Błajo
    Początki nałogu
    • 2005
    • 473

Zamieszczone przez Bourbon
    749 euro (BODY+KIT)
    3.85 PLN * 749 = 2883,65

http://allegro.pl/show_item.php?item=84472972

Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Komentarz

• Bourbon
      Coś już napisał
      • 2006
      • 63

Zamieszczone przez Błajo
      Tylko, że interesują mnie tylko oferty ze Śląska (odbiór osobisty) a tu już tak tanio nie znalazłem, a poza tym mam już kupione euro po 3,75 więc wychodzi coś ok. 2808 PLN.
      A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN. I wciąż mam dwuletnią gwarancję na aparat.
      Ostatnio edytowany przez Bourbon; 4242.
      Pozdrawiam
      Bourbon

Komentarz

• chuckyy
        Początki nałogu
        • 2005
        • 482

Tylko, że interesują mnie tylko oferty ze Śląska (odbiór osobisty) a tu już tak tanio nie znalazłem, a poza tym mam już kupione euro po 3,75 więc wychodzi coś ok. 2808 PLN.
        A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN. I wciąż mam dwuletnią gwarancję na aparat.
        http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83394917

2750 - z kitem. Śląsk. Co prawda gwarancja rok, ale wg mnie - lepsza roczna polska, niż 2-letnia europejska

No i dziwi mnie, że w Niemczech interesuje Cię sklep online, a w Polsce odbiór osobisty na Śląsku.
        | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Bourbon
          Coś już napisał
          • 2006
          • 63

Zamieszczone przez chuckyy
          http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83394917

2750 - z kitem. Śląsk. Co prawda gwarancja rok, ale wg mnie - lepsza roczna polska, niż 2-letnia europejska

No i dziwi mnie, że w Niemczech interesuje Cię sklep online, a w Polsce odbiór osobisty na Śląsku.
          Bo z Niemiec ten aparacik może przyjechać w najbliższą niedzielę prosto do moich drzwi :-)
          Pozdrawiam
          Bourbon

Komentarz

• chuckyy
            Początki nałogu
            • 2005
            • 482

Bo z Niemiec ten aparacik może przyjechać w najbliższą niedzielę prosto do moich drzwi :-)
            Rozumiem, że masz kogoś zaufanego, kto go przywiezie tak? Ale jak widzisz podałem Ci ofertę na allegro, która jest tańsza :]
            | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• Paweł Ubysz
              Coś już napisał
              • 2005
              • 93

Zamieszczone przez chuckyy
              Rozumiem, że masz kogoś zaufanego, kto go przywiezie tak? Ale jak widzisz podałem Ci ofertę na allegro, która jest tańsza :]
              Nie zebym straszył ale do Polski zjechała podobno duza partia refurbów 350d. Był o tym długi watek na p.r.f.c.
              300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

Komentarz

• Pikczer
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 2578

Zamieszczone przez Paweł Ubysz
                Nie zebym straszył ale do Polski zjechała podobno duza partia refurbów 350d. Był o tym długi watek na p.r.f.c.
                Wlasnie, slyszale tez, ze tez jest duzo tego typu. Jak je rozpoznac? Czy sa jakos specjalnie oznaczone? - pytam o body i szkla.

Komentarz

• Błajo
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 473

Zamieszczone przez Pikczer
                  Wlasnie, slyszale tez, ze tez jest duzo tego typu. Jak je rozpoznac? Czy sa jakos specjalnie oznaczone? - pytam o body i szkla.
                  Pudelka na 100% nie sa oryginalne... tylko takie czarno czerowne jak po "mocnych" papierosach w kompaktach w zestawie nie bylo kart pamieci... no ale w lustrzankach i tak nie ma.
                  Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

Komentarz

• Drozdi
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 418

... według mnie do korzyści należy zaliczyć:

- 2 lata gwarancji
                    To prawda. Gwarancja w Niemczech jest moim zdaniem o wiele lepsza niz w Polsce. Zakladajac, ze pusje Ci sie 350D to wysylasz go bezposrednio z Polski na niemiecki adres CANONa. Odsylaja za darmo.
                    - niższa cena (nawet od tej na Allegro)
                    To tez prwada. Body mozna kupic juz za 650 Euro. Poza tym, jak nam sie aparacik nie spodoba (niewazne dlaczego) ma sie 2 tygodnie na jego oddanie/odeslanie bez podania przyczyny.
                    - być może lepsza jakość (tego akurat nie jestem pewien)
                    Nic mi o tym nie wiadomo.

1. Czy oferta ze sklepu on-line w powyższym przypadku będzie odpowiadała temu co jest w sklepie stacjonarnym?
                    NIE. Na "on-line" prawie zawsze wszystko jest tansze. Poza tym "on-line" ze "stacjonarnym" sklepem nie ma nic wspolnego. One ze soba rywalizuja
                    2. Czy są jakieś problemy z przewiezieniem tego sprzętu przez granicę w oryginalnym opakowaniu.
                    Od wejscia Polski do EU mozesz takie rzeczy bezproblemowo przewozic przez granice (oczywiscie tez w oryginalnym opakowaniu).
                    3. Czy jeśli będzie można kupić samo body, to zdecydować się na tę opcję a resztę czyli, KIT, Batery Grip, obiektyw Tamron 28-75 i lampę 430EX, kupić już na Allegro? Czy poszukać coś z tego w DE?
                    Ja prawie wszystko kupuje w Niemczech, pomimo, ze czesto jezdze do Polski. Jak masz mozliwosc, to kupuj w Niemczech. Zalety, to tak jak wyzej wymieniles.
                    Ostatnio edytowany przez Drozdi; 4289.
                    - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Komentarz

• RADMAN
                      • 2005
                      • 7

Zamieszczone przez Drozdi
                      NIE. Na "on-line" prawie zawsze wszystko jest tansze. Poza tym "on-line" ze "stacjonarnym" sklepem nie ma nic wspolnego. One ze soba rywalizuja
                      .
                      W moim przypadku przy kupnie w niemieckim MM cena online i w sklepie byla taka sama.

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

A jeśli kupię samo body a kit-a na Allegro to wyjdzie coś ok 2720 + 15 PLN polska instrukcja = 2735 PLN.
                        Instrukcje moge ci za darmo podeslac to kolejne 15zl w kieszeni 8)

Komentarz

Pracuję...