Sigma 70-300 f/4.0-5.6

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacekT
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 45

Sigma 70-300 f/4.0-5.6

Sigma 70-300 f/4.0-5.6 - 879
    EF 70-300 f/4-5.6 IS USM - 2500

Prosiłbym o rade, czy kupowac sigme czy tez poczekac, uzbierac i zainwestowac w EF??
  • KMV10
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2320

Kupić EF

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Zamieszczone przez KMV10
      Kupić EF
      a ta Sigma to jest FD czy jak?
      poza tym, ciezko jednoznacznie odpowiedziec na to pytanie. autor tematu sie nie wysilil z pytaniem

Komentarz

• kami74
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1492

To zależy czy jestes przekonany do 300mm. Bo jak tak na próbę, że a może sie przyda to 300 mm to lepiej sigme która jest 3 X tańsza i naprawde przyzwoita optycznie
        5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
        MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• jacekT
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 45

Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
          a ta Sigma to jest FD czy jak?
          poza tym, ciezko jednoznacznie odpowiedziec na to pytanie. autor tematu sie nie wysilil z pytaniem
          sorki ale prezes mnie pogonil do roboty

a więc sigma:
          SIGMA 70-300 f/4.0-5.6 DG APO Macro
          znalazlem na allegro:
          http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81245406

głownie szukam obiektywu do robienia zdjęci na różnych zawodach sportowych: wyścigi motocyklowe, quadów itp

czysto amatorsko

Komentarz

• kami74
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1492

Ja na twoim miejscu brałbym sigmę i do tego jakis porządny statyw. Wyniesie cie to połowe Canona. A jak z czasem będziesz chciał coś innego to sprzedasz Sigmę a statyw, który jest zdecydowanie niezbędny Ci zostanie
            5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
            MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• DoMiNiQuE
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 3548

Zamieszczone przez jacekT
              głownie szukam obiektywu do robienia zdjęci na różnych zawodach sportowych: wyścigi motocyklowe, quadów itp
              W takim razie Sigma 70-300 odpada (wiem co mowie mam to szklo). AF jest bardzo wolny i raczej bedzie Cie ograniczal w robianiu zdjec sportowych.
              Nie wiem jak z predkoscia Canona 70-300 IS (ma tylko micro USM) ale polecalbym Ci Canon 70-200/4L. Szybki AF, solidna konstrukcja, stale swiatlo, cena podobna ale niestety 100mm krotszy. ( ewentualnie sigma 70-200/2.8 )

Komentarz

• dazz

Sigma 70-300 f/4.0-5.6 - 879
                EF 70-300 f/4-5.6 IS USM - 2500

Prosiłbym o rade, czy kupowac sigme czy tez poczekac, uzbierac i zainwestowac w EF??
                Jedyną zaletą tego Canona jest IS i USM, optycznie raczej słabo. Sigma optycznie świetna (w staosunku do swojej ceny oczywiście), za to wolna i głośna. Zależy do czego chcesz używać.

Komentarz

• KMV10
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 2320

Rane skąd Ty takie informacje wziąłeś????
                  to jest nowy canon (nie mylić z 75-300), który optycznie jest rewelacyjny, porównywalny z elką 70-200/4.
                  Popatrz sobie na recenzję: http://www.photozone.de/8Reviews/len...56is/index.htm
                  szczególnie zwróć uwagę na MTF-y....

Sigma może się z nim równać jedynie w centrum kadru i to mocno przymknięta.
                  Ja naprawdę lubię tę Sigmę, ale nawet w moich kategoriach to ona jest niestety bardzo wolna...
                  Ostatnio edytowany przez KMV10; 1454.

Komentarz

• jacekT
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 45

Canon EF 100-300 f/4.5-5.6 USM

a ten?

wystarczy do tego:

czysto amatorsko

Komentarz

• DoMiNiQuE
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 3548

Canon EF 100-300 f/4.5-5.6 USM

a ten?
                      Zapomnailem o 100-300, mialem o nim wspomniej w poprzednim poscie
                      W sumie to bylby dla Ciebie idealny wybor. Optycznie podobny do Sigmy 70-300 (choc imo Sigma ciut lepsza ), szybki AF (USM), FTM, 300mm, przystepna cena. Wybor nalezy do Ciebie

Komentarz

• Arkan
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1401

Zamieszczone przez dazz
                        Jedyną zaletą tego Canona jest IS i USM, optycznie raczej słabo.....
                        O rany, aż się spociłem. A już maiłem zamiar kupic to szkiełko A tak na poważnie - jak nie wiesz, to nie doradzaj.
                        Ad rem - jeśli sport ma być głównym zastosowaniem, to ani jeden ani drugi. Do sportu trza mieć światło i dlatego raczej Sigma 70-200/2.8 HSM.
                        Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• dazz

Zamieszczone przez Arkan
                          O rany, aż się spociłem. A już maiłem zamiar kupic to szkiełko A tak na poważnie - jak nie wiesz, to nie doradzaj.
                          Hehe, aż się spociłem ze śmiechu. A na poważnie to nigdy nie zdażyło Ci się pomylić obiektywów, tym bardziej, że róznica w podanej nazwie dotyczyła jednego znaku. Powodzenia przy zakupie.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 3548

Zamieszczone przez dazz
                            nigdy nie zdażyło Ci się pomylić obiektywów, tym bardziej, że róznica w podanej nazwie dotyczyła jednego znaku.
                            75-300/4.5-5.6
                            70-300/4.0-5.6

Nie zybym sie czepial czy cos ale ja tam widze wiecej niz jedna roznice
                            Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223.

Komentarz

• dazz

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                              Nie zybym sie czepial czy cos ale ja tam widze wiecej niz jedna roznica
                              OK, przepraszam, różnica dotyczyła dwóch znaków. Myślę, że należy skończyć tą część wątku, bo kompletnie nic nie wnosi. Pozdrawiam.

Komentarz

Pracuję...