Więcej tutaj :-(
Koniec aparatów KM
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Nono... chyba nam to raczej nie grozi, coo? :-)Komentarz
-
-
Chyba nie, ale chyba to nie jest też i dobra wiadomość, coo?Zamieszczone przez muflonNono... chyba nam to raczej nie grozi, coo? :-)
Znowu Kopernik się kłania...Komentarz
-
Zanim kupiłem Canona, wiele osób namawiało mnie na Minoltę. Kiedy wspominałem, że jej przyszłość jest dość mglista - nikt nie chciał mi wierzyć.
Dobrze, że wszedłem w jedynie słuszny system :P| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
W linku Jurka jest, że Soniacz będzie robił slr z bagnetem A. Zgaduję, że to obecny bagnet D7D. Z Sony nie zginą, zginie nazwa.Zamieszczone przez chuckyyKiedy wspominałem, że jej przyszłość jest dość mglista - nikt nie chciał mi wierzyć.the silence is deafeningKomentarz
-
Ale soniacz to soniacz - to już inna bajka. Bardziej zbliżona do Nikona, niż MInolty.Zamieszczone przez gietrzyW linku Jurka jest, że Soniacz będzie robił slr z bagnetem A. Zgaduję, że to obecny bagnet D7D. Z Sony nie zginą, zginie nazwa.
Też się zastanawiam czy teraz Sony przestanie sprzedawać matryce Nikonowi?
| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
Of course NOT! Soniacz to gigant. Będzie nadal sprzedawał tylko teraz będzie odpowiednio pilnował timeline (vide AMD64 vs. M$ WinXP64), ilość i jakość.Zamieszczone przez chuckyyczy teraz Sony przestanie sprzedawać matryce Nikonowi?
Przed Nikonem czarne chmury, przed Canonem też. Ja się cieszę.the silence is deafeningKomentarz
-
Gdyby jednak Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to praktycznie jednego konkurenta na dłuższy czas ma z głowyZamieszczone przez gietrzyOf course NOT! Soniacz to gigant. Będzie nadal sprzedawał tylko teraz będzie odpowiednio pilnował timeline (vide AMD64 vs. M$ WinXP64), ilość i jakość.
Przed Nikonem czarne chmury, przed Canonem też. Ja się cieszę.
A czarne chmury to dobra rzecz - więcej graczy - niższe ceny :-D| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
Gdyby Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to mogliby mieć mały problem, bo do ich produkcji używają stepperów NikonaZamieszczone przez chuckyyGdyby jednak Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to praktycznie jednego konkurenta na dłuższy czas ma z głowy
Komentarz
-
To takie butyZamieszczone przez czornyjGdyby Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to mogliby mieć mały problem, bo do ich produkcji używają stepperów Nikona
Nie wiedziałem 
Ale z drugiej strony... wychodzi na to, że nowe aparaty czy to ze stajni sony czy nikona, będą miały bardzo podobną jakość fotek, a różnić będą się tylko obudową i bajerami...| Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 LKomentarz
-
A ja myślę, że to jest, mimo wszystko, dobra wiadomość.
Sony jako chyba jedyna firma, oprócz Jedynie Słusznej ;-) , poszła (ostatnio)w matryce CMOS. Kupi od Minolty technologię, m.in. bagnet. Prawdopodobnie weźmie optykę od Zeissa (tak jak wcześniej w kompaktach) i może wypuścić na rynek bardzo ciekawą propozycję (być może ze stabilizacją matrycy) z rozsądnym poziomem szumów na wysokim ISO i (być może) z ciekawą linią obiektywów. Oprócz Zeissa, będzie przecież optyka Minolty (poprawcie mnie jeśli się mylę, ale "macza tam palce" Tamron).
Myślę, że na rynku może się zrobić ciekawie i ceny sprzętu pójdą w dół.Komentarz
-
Zamieszczone przez tomalxx
Myślę, że na rynku może się zrobić ciekawie i ceny sprzętu pójdą w dół.
Ba. To pewne jak 2x2
Myśle nawet że w okolicy 2010 cyfrowe lustrzanki będą dodawane do gazet - tak jak dziś płyty CD/DVDKomentarz
-
Dla mnie to bardzo dobra wiadomość. Od jakiegoś czasu w moim cenniku w rubryce Konica-Minolta widnieje opis "nie polecamy - nie sprzedajemy" :-)
Te aparaty to był zwykły szajs.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
Komentarz