Koniec aparatów KM

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jurek Plieth
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2087

Koniec aparatów KM

Więcej tutaj :-(
    http://plieth.com
  • pazurek
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1294

No wlasnie uslyszalem dzisiaj rano w radio :-o
    http://plfoto.com/4986/autor.html

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Nono... chyba nam to raczej nie grozi, coo? :-)
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• gietrzy
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 5727

Zamieszczone przez Jurek Plieth
        Więcej tutaj :-(
        No, sprzedali część udziałów Sony. Super, Pentax się teraz nazywa Samsung, a KM Sony. Jest ruch w interesie a obecność Sony gwarantuje konkurencje przez duże K. Ja się cieszę.
        the silence is deafening

Komentarz

• Jurek Plieth
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 2087

Zamieszczone przez muflon
          Nono... chyba nam to raczej nie grozi, coo? :-)
          Chyba nie, ale chyba to nie jest też i dobra wiadomość, coo?
          Znowu Kopernik się kłania...
          http://plieth.com

Komentarz

• chuckyy
            Początki nałogu
            • 2005
            • 482

Zanim kupiłem Canona, wiele osób namawiało mnie na Minoltę. Kiedy wspominałem, że jej przyszłość jest dość mglista - nikt nie chciał mi wierzyć.
            Dobrze, że wszedłem w jedynie słuszny system :P
            | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• gietrzy
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 5727

Zamieszczone przez chuckyy
              Kiedy wspominałem, że jej przyszłość jest dość mglista - nikt nie chciał mi wierzyć.
              W linku Jurka jest, że Soniacz będzie robił slr z bagnetem A. Zgaduję, że to obecny bagnet D7D. Z Sony nie zginą, zginie nazwa.
              the silence is deafening

Komentarz

• chuckyy
                Początki nałogu
                • 2005
                • 482

Zamieszczone przez gietrzy
                W linku Jurka jest, że Soniacz będzie robił slr z bagnetem A. Zgaduję, że to obecny bagnet D7D. Z Sony nie zginą, zginie nazwa.
                Ale soniacz to soniacz - to już inna bajka. Bardziej zbliżona do Nikona, niż MInolty.
                Też się zastanawiam czy teraz Sony przestanie sprzedawać matryce Nikonowi?
                | Canon 16-35 2.8 | Canon 24-70 2.8 | Canon 70-200 4 | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Komentarz

• gietrzy
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 5727

czy teraz Sony przestanie sprzedawać matryce Nikonowi?
                  Of course NOT! Soniacz to gigant. Będzie nadal sprzedawał tylko teraz będzie odpowiednio pilnował timeline (vide AMD64 vs. M$ WinXP64), ilość i jakość.
                  Przed Nikonem czarne chmury, przed Canonem też. Ja się cieszę.
                  the silence is deafening

Komentarz

• chuckyy
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 482

Zamieszczone przez gietrzy
                    Of course NOT! Soniacz to gigant. Będzie nadal sprzedawał tylko teraz będzie odpowiednio pilnował timeline (vide AMD64 vs. M$ WinXP64), ilość i jakość.
                    Przed Nikonem czarne chmury, przed Canonem też. Ja się cieszę.
                    Gdyby jednak Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to praktycznie jednego konkurenta na dłuższy czas ma z głowy
                    A czarne chmury to dobra rzecz - więcej graczy - niższe ceny :-D

Komentarz

• czornyj
                      Zasłużeni
                      • 2006
                      • 2626

Gdyby jednak Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to praktycznie jednego konkurenta na dłuższy czas ma z głowy
                      Gdyby Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to mogliby mieć mały problem, bo do ich produkcji używają stepperów Nikona
                      Marcin Kałuża | foty

Komentarz

• chuckyy
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 482

Zamieszczone przez czornyj
                        Gdyby Soniacz zaprzestał sprzedaży matryc Nikonowi, to mogliby mieć mały problem, bo do ich produkcji używają stepperów Nikona
                        To takie buty Nie wiedziałem
                        Ale z drugiej strony... wychodzi na to, że nowe aparaty czy to ze stajni sony czy nikona, będą miały bardzo podobną jakość fotek, a różnić będą się tylko obudową i bajerami...

Komentarz

• tomalxx
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 216

A ja myślę, że to jest, mimo wszystko, dobra wiadomość.

Sony jako chyba jedyna firma, oprócz Jedynie Słusznej ;-) , poszła (ostatnio)w matryce CMOS. Kupi od Minolty technologię, m.in. bagnet. Prawdopodobnie weźmie optykę od Zeissa (tak jak wcześniej w kompaktach) i może wypuścić na rynek bardzo ciekawą propozycję (być może ze stabilizacją matrycy) z rozsądnym poziomem szumów na wysokim ISO i (być może) z ciekawą linią obiektywów. Oprócz Zeissa, będzie przecież optyka Minolty (poprawcie mnie jeśli się mylę, ale "macza tam palce" Tamron).

Myślę, że na rynku może się zrobić ciekawie i ceny sprzętu pójdą w dół.

Komentarz

• Driver
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 786

Zamieszczone przez tomalxx

Myślę, że na rynku może się zrobić ciekawie i ceny sprzętu pójdą w dół.

Ba. To pewne jak 2x2

Myśle nawet że w okolicy 2010 cyfrowe lustrzanki będą dodawane do gazet - tak jak dziś płyty CD/DVD

Komentarz

• Cichy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 7450

Dla mnie to bardzo dobra wiadomość. Od jakiegoś czasu w moim cenniku w rubryce Konica-Minolta widnieje opis "nie polecamy - nie sprzedajemy" :-)

Te aparaty to był zwykły szajs.
                              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

Pracuję...