Witam wszystkich grupowiczów mam pytanie jaki najleiej kupić filtr albko kilka filtrów połówkowych szarych do zdjęć krajobrazów i zachodów słońca ;-) ?? na obiektyw 58mm, zastanawiałem się nad filtrami prostokątnymi tylko jeśli ten uchwyt do tch filtrów się nakreci na obiektwy EFS 18-55mm to podczas ostrzenia bedzie się on przekręcał czy wogole taki uchwyt nadaje się do tego obiektywu ??
Jaki filterek szary połówka ??
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Uwazaj co kupujesz bo moze się okazac ze zamiast polowki szarej ( wydluzanie ekspozycji) dostaniesz filtr efektowy szary
( jak zolte, zielone, niebieskie itd.)
Hama cos takiego stosuje chyba
PS
popros moda o przesienie wątku do odpowiedniego działu.350d+grip, tamron 28-75/2.8 -
Połówkowy szary to raczej nie służy do wydłużania ekspozycji, bardziej neutralny szary.Zamieszczone przez GrzesiekKUwazaj co kupujesz bo moze się okazac ze zamiast polowki szarej ( wydluzanie ekspozycji) dostaniesz filtr efektowy szary
( jak zolte, zielone, niebieskie itd.)
Hama cos takiego stosuje chyba
PS
popros moda o przesienie wątku do odpowiedniego działu.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
Zamieszczone przez PORTERjeśli ten uchwyt do tch filtrów się nakreci na obiektwy EFS 18-55mm to podczas ostrzenia bedzie się on przekręcał czy wogole taki uchwyt nadaje się do tego obiektywu ??
Bedzie sie przekrecal i nie bardzo sie nadaje... chyba ze jedna reka mozesz trzymac sam filtr przed obiektywem 8)Komentarz
-
kurde to jaki filtr polowkowy do tego obiektywu kupic bo wsumie nakrecany tez bedzie sie przekrecal ;-(EOS 300D + kit :-))Komentarz
-
Albo bedziesz go nakręcał po ustawieniu ogniskowej i ostrości, co jest mało wygodne. Albo kupisz obiektyw z IF.5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
-
Internal Focusing czyli, że przy ostrzeniu obiektyw nie "kreci mordką" czyli... a, domyślisz się5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..Komentarz
-
kurde wsumie ten moj kit jest z USM i na niego nie nazekam troche kupa ze nie mozna na niego tej polowki zalozyc o tak to albo niebo albo reszta bedzie przeswietlona/niedoswietlona :PEOS 300D + kit :-))Komentarz
-
Naświetlaj raz na niebo potem drugi raz na resztę i sobie połączysz potem elegancko w PS5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
-
-
rob tak zeby dalo sie zlozyc i scropowac w PSie , znaczy z jakims tam marginesem, npo szerzej itd...podpis...
Komentarz
-
-
Praktycznie wszystkie L-ki, oraz:Zamieszczone przez PORTERa ktory obiektyw canona ma IF ;-//
20-35 f3.5-4.5,
24-85 f3.5-4.5,
28-105 f3.5-4.5,
28-135 f3.5-5.6 IS,
70-300 f4.5-5.6 IS,
100-300 f4.5-5.6
oraz większość stałek.Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
PORTER : od czego mamy format RAW ? robisz zdjecie , otwierasz Rawa 3 razy ( 0 ; +1 ; -1) , i laczysz w jedno5d II | 50/1.4 | T 28-75/2.8Komentarz
Komentarz