[popmart] moja galeria

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • popmart
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1721

[popmart] moja galeria

oto moje boje z portretem:
    jest to pierwsza wystawiona praca w galerii prosze o litość ...

• rysiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 897

Bardzo mi się podoba. Nie jest doskonała technicznie, to jest po prostu dobry portret. Może właśnie dzięki tej niedoskonałości mnie zauroczył
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Smaczny
      Bywalec
      • 2005
      • 149

Podoba mi się naturalność tego portretu, ale ten kadr... razi mnie to ucięcie z lewej strony.

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Portret dobry, podoba mi sie ...ale podobnie jak przedpiszca nie moge zrozumiec tego odwaznego ciecia ...masz moze z innym kadrem?

Komentarz

• popmart
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1721

Taki kadr cały, taki zamysł, mam też podobne w całym kadrze ale to jakoś mi sie spodobało .. takie wyjście poza...
          Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• iczek
            Uzależniony
            • 2004
            • 711

Za płaskie.Kadrowanie zbyt nachalne z lewej storny lub zbyt delikatne. Tak jak jest mie nie podchodzi. W portrecie wazne jest swiatlo. To tutaj to jest raczej slabe.
            FotoPropaganda - blog tylko o dobrej fotografii
            Ptaki
            Portrety
            Pejzaż

Komentarz

• popmart
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1721

Zamieszczone przez iczek
              Za płaskie.Kadrowanie zbyt nachalne z lewej storny lub zbyt delikatne. Tak jak jest mie nie podchodzi. W portrecie wazne jest swiatlo. To tutaj to jest raczej slabe.

swiatło faktycznie było słabe, portret robiony w pokoju tak poprostu na fotelu....

Komentarz

• bebop
                Uzależniony
                • 2005
                • 755

popmart, w skrócie i mam nadzieję konkretnie:
                - kadr (ja sobie to tłumaczę jak w filmie: jeżeli jakiś element się pojawia to ma zagrać, inaczej jest zbędny) - albo pokazujesz tą rękę albo nie. jeżeli nie to pytanie czy ułożenie drugiej ręki jest ok. to taki układ dla mnie gra gdy są*obie - inaczej robi Ci się parę elementów pionowych i nic czym mógłbyś skontrować w poziomie.
                - kolor skóry - może to kwestia oświetlenia ale więcej światła i make-up'u trochę by to uratowało. a może zmień WB i będzie lepiej?
                - białka oczu zaczerwienione - prosty patent na zmęczone oczy i uzyskiwanie białych kontrastowych białek to np. krople Visine [i po reklamie]
                - oświetlenie - Piotrek Ci już temat rzekę zasygnalizował
                - nieco krzywo - modelka wygląda jakby miała asymetrię twarzy, a to tylko krzywo cyknięte. dosłownie kilka stopni.
                - na prawym (czyli lewym modelki) policzku - pośrodku przy dłoni - jest brzydki cień - wygląda jak kawałek plastra? w każdym razie u mnie tak to widać. łatwe do usunięcia w PS.
                a poza tym ok, walcz dalej. pozdrawiam
                gra i buczy bebop

Komentarz

• popmart
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1721

thx za rady

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez popmart
                    Taki kadr cały, taki zamysł, mam też podobne w całym kadrze ale to jakoś mi sie spodobało .. takie wyjście poza...

Moze sprobuj najpierw zrobic zdjecie standardowe, z oklepanymi kadrami, nawet legitymacyjne - pokaz takie jako swoje pierwsze.
                    I dopiero jak takie wyjdzie ci poprawnie to idz pod prad i kombinuj zdjecia "jakie ci sie podobaja" z "wyjsciami poza".

Bo tak od tylu to wiesz... prawie tak jakbys nauke jazdy samochodem zaczynal od Formuly 1 "bo tak ci sie podoba" ... a podstawy przeciez jakies trzeba miec?

Komentarz

• Smaczny
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 149

Jeśli już miałbym przycinać to zdjęcie to zrobiłbym to tak:

Komentarz

• popmart
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1721

fajowo skorzystam z pomysłu jeśli można.

Komentarz

• Smaczny
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 149

Cała przyjemność po mojej stronie! :grin:

Komentarz

• popmart
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1721

Zamieszczone przez Vitez
                            Moze sprobuj najpierw zrobic zdjecie standardowe, z oklepanymi kadrami, nawet legitymacyjne - pokaz takie jako swoje pierwsze.
                            I dopiero jak takie wyjdzie ci poprawnie to idz pod prad i kombinuj zdjecia "jakie ci sie podobaja" z "wyjsciami poza".

Bo tak od tylu to wiesz... prawie tak jakbys nauke jazdy samochodem zaczynal od Formuly 1 "bo tak ci sie podoba" ... a podstawy przeciez jakies trzeba miec?

Kolego ale to oczywiście nie jest jedyne moje zdjęcie - portret, które zrobiłem. Pewnie ok 3500 i we wszelakich możliwych pozach, to nie jest mój pierwszy. Pewnie wielu powie to mało i z poziomu ich punktu widzenia będzie to prawda.
                            Pewnie znalazł bym kilka takich portretów które się podobają

a ten się podoba co poniektórym ...

fotka była robiona dość niedbale i bez światła jedynie mocna żarówka "fotograficzna" w domu i nie pozowana za specjalnie takie foto na kanapie mam jeszcze co najmniej 1 dobre ujęcie z tej "sesji" ...

Za to dziękuje Smacznemu za kadrowanie i to jest człowiek z najwartościowszą odpowiedzią wydobył z tego zdjęcia to co ja w nim widziałem choć nie wydobyłem może się trochę bałem ...zbyt odważnych cięć...choć bebop zsyntetyzował wcześniejsze uwagi innych i też mu dziękuje.

Chciałem zobaczyć jak ludzie zareagują na foty robione z Zeisa 80 2,8 siX (średni format soczewy jak talerze - moc) bo to szkło daje taki materiał że szok...

oto kolejny przykłed (aha wiem, wiem za obróbkę też zaraz oberwę)

i nowe zdięcie do commentu... cdn..
                            Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• bebop
                              Uzależniony
                              • 2005
                              • 755

Zamieszczone przez Smaczny
                              Jeśli już miałbym przycinać to zdjęcie to zrobiłbym to tak:
                              to tak po tych 'achach' i 'ochach': dziwnie ten kadr wygląda. niech mi tylko nikt nie mówi, że ja ciasnych kadrów nie lubię. ;-) bo lubię, ale razi mnie tak obcięta broda czyli dół i ręka tak ni w pięć ni w dziewięć. inaczej ułożona ręka, np. broda oparta o rękę i byłoby lepiej. przy takim cięciu.
                              gra i buczy bebop

Komentarz

Pracuję...