Oprogramowanie serwisowe do Canon EOS

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • evangelion69
    Bywalec
    • 2009
    • 135

Oprogramowanie serwisowe do Canon EOS

Witam. Na pewno istnieje jakiś soft serwisowy do lustrzanek używany przez serwisy do diagnozowania i kalibracji. Ktoś coś widział Ktoś coś słyszał? Chętnie bym podkręcił kila ustawień bo na pewno się da...
    sigpic
  • sebcio80
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 2655

Zamieszczone przez evangelion69
    Witam. Na pewno istnieje jakiś soft serwisowy do lustrzanek używany przez serwisy do diagnozowania i kalibracji. Ktoś coś widział Ktoś coś słyszał? Chętnie bym podkręcił kila ustawień bo na pewno się da...
    nie ma czegos takiego w sieci i nie bedzie, bylo o tym setki razy
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• michalab
      Pełne uzależnienie
      • 2006
      • 1580

Zamieszczone przez sebcio80
      i nie bedzie
      A jaki będzie kurs dolara na koniec roku? ;-)
      Zapraszam

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Zamieszczone przez michalab
        Jakiś powód musi być że to jeszcze nie wyciekło. Niespecjalnie wierzę w uczciwość serwisantów na całym świecie, więc przypuszczam że sam soft jest nieużyteczny (bez sprzętowego dongla lub np. połączenia z bazą online).

W sumie przydałaby się jakaś wersja lite pozwalająca podglądnąć parametry, ale ich nie zmieniać.
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• sebcio80
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 2655

Zamieszczone przez michalab
          Zamieszczone przez Merde
          Jakiś powód musi być że to jeszcze nie wyciekło. Niespecjalnie wierzę w uczciwość serwisantów na całym świecie, więc przypuszczam że sam soft jest nieużyteczny (bez sprzętowego dongla lub np. połączenia z bazą online).

W sumie przydałaby się jakaś wersja lite pozwalająca podglądnąć parametry, ale ich nie zmieniać.
          identyczne posty byly w tematach na wszystkich forach 5 - 6 lat temu, skoro przez tyle czasu nie pojawilo sie NIC to juz sie nie pojawi, chyba ze sam Canon to wyposci
          | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Komentarz

• quail
            Początki nałogu
            • 2008
            • 400

Zamieszczone przez Merde
            W sumie tak, ale czy Canonowi na tym zależy? Nie. Serwis przyspożyłby sobie setki "klientów", którzy po odczycie parametrów biegaliby i prosili o zmianę...

Komentarz

• evangelion69
              Bywalec
              • 2009
              • 135

a to? http://www.spt.info/sptstore.php?crn=312
              sigpic

Komentarz

• MariuszJ
                Pełne uzależnienie
                • 2009
                • 1697

Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• Bogdan56_Ch
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 377

Nie jestem za dobry w angielskim, ale w tym artykule sugeruje się że powyżej pewnej ilości klapnięć dla danego aparatu, zaczynają się problemy. I nie jest to spowodowane uszkodzeniem materiału ale informacji zapisanej gdzieś na stałe w aparacie. Dlaczego? może po to aby zarabiać na naprawach lub inwestować w nowszy sprzęt.

Jeżeli ktoś jest dobry w angielskim, może dokładniej streści ten artykuł i sprostuje to co napisałem.

Komentarz

• MariuszJ
                    Pełne uzależnienie
                    • 2009
                    • 1697

Zamieszczone przez Bogdan56_Ch
                    Nie jestem za dobry w angielskim, ale w tym artykule sugeruje się że powyżej pewnej ilości klapnięć dla danego aparatu, zaczynają się problemy. I nie jest to spowodowane uszkodzeniem materiału ale informacji zapisanej gdzieś na stałe w aparacie. Dlaczego? może po to aby zarabiać na naprawach lub inwestować w nowszy sprzęt.

Jeżeli ktoś jest dobry w angielskim, może dokładniej streści ten artykuł i sprostuje to co napisałem.
                    Nie, tam gość poleca żeby zmienić migawkę jak zacznie dobiegać deklarowanej liczby klapnięć, bo jej awaria może uszkodzić aparat. Trochę za daleko posunięta analogia do rozrządu w samochodzie... nie słyszałem o migawkach psujących aparat czy też doprowadzających do tego, że naprawa będzie jeszcze droższa niż wymiana samej migawki.
                    Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• sebcio80
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2655

no prosze, wyglada interesujaco, dziala to przez USB?

Moze ktos z dobrym angielskim przetlumaczyc co i jak?

czytajac chyba nie rozumiem do konca wszystkiego, wyglada ze aby zakupic jakis soft do body to najpierw trzeba zalozyc platne konto w serwisie,

wychodzi ze soft - 99$
                      platne konto - 125$

widzac to az nie chce mi sie wierzyc ze serwisy nieautoryzowane nie maja tego i nie reguluja AF body i obiektywow, bo wedlug opisu mozna robic to i to dzieki temu softowi

znacie gdzies miejsce (forum) w necie gdzie ktos chwali sie ze to kupil i uzywal? bo to jak dla mnie dziwne podejrzane ze tak cicho o tym jest

Komentarz

• MariuszJ
                        Pełne uzależnienie
                        • 2009
                        • 1697

Zamieszczone przez sebcio80
                        widzac to az nie chce mi sie wierzyc ze serwisy nieautoryzowane nie maja tego i nie reguluja AF body i obiektywow, bo wedlug opisu mozna robic to i to dzieki temu softowi
                        Opto-technika kalibruje. Ten gość podobny do George Lucasa również.
                        Entuzjastyczny Neofita

Komentarz

• evangelion69
                          Bywalec
                          • 2009
                          • 135

Żytnia za flachę żytniej mogłaby nieco się zdradzić na fake koncie Swoją drogą komórki spece z laptopem robią jak chcą to i aparaty się na pewno da.
                          sigpic

Komentarz

• quail
                            Początki nałogu
                            • 2008
                            • 400

Żytnia za flachę żytniej mogłaby nieco się zdradzić na fake koncie Swoją drogą komórki spece z laptopem robią jak chcą to i aparaty się na pewno da.
                            Myślę, że Żytnia ma soft od Canona, a nie coś zrobione metodą reverse-engineering. Z komórkami jest tak samo, autoryzowane serwisy mają soft od producentów.

Komentarz

• sebcio80
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 2655

tak to dokladnie wyglada ze ten soft SPT to jakis reverse-engineering,
                              ale jak dziala to spoko, szczegolnie ze mozna dzieki niemu ponoc regulowac AF takze w obiektywach...

Komentarz

Pracuję...