Obiektywik jak w temacie - jak to się ma do T 17-35 i kita 18-55 ? Na FM ma bardzo dobre recenzje, no i kosztuje 699 brutto !
Tamron 19-35 3.5-4.5 - zna ktoś ?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Zamieszczone przez CichyObiektywik jak w temacie - jak to się ma do T 17-35 i kita 18-55 ? Na FM ma bardzo dobre recenzje, no i kosztuje 699 brutto !
Odnoszę wrażenie, że jest to klon cosiny(soligora) 19-35, swojego czasu miałem styczność z obiektywem soligora i wypadł jak na swoją cenę bardzo przyzwoicie. Dostatecznie ostry i kontrastowy na odbitkę 24*38. -
Nie oczekuję wrażeń, bo moje wrażenie jest takie, że to to samo co Tokina 19-35
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Zamieszczone przez CichyNie oczekuję wrażeń, bo moje wrażenie jest takie, że to to samo co Tokina 19-35
To sobie kup i sprawdz
Komentarz
-
bardzo KJM śmieszneZamieszczone przez jharvTo sobie kup i sprawdz
O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
-
Komentarz
-
Tokina i Tamron to zupełnie inny ( lepszy ) świat niż Cosina, Soligor czy Vivitar ( mówimy o 19-35 ).
W ogóle nie ma co porównywać, nie te segmenty.is SILENCE
"Enjoy the silence."
---
Wróciłem...!
analog & digital / black & white / calm & easy...Komentarz
-
-
-
To ja poczekam na wyniki tych testów bo tego zakresu mi potrzeba a cena zachęcająca
Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!Komentarz
-
Zamieszczone przez CichyKupię i przetestuję.
No i jak wyszło testowanie?Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!Komentarz
-
Dołączam sie do pytania jak wyszlo testowanie...Zamieszczone przez CichyKupię i przetestuję.eos 10D, zenit TTL
kilka obiektywów, statyw, wężyk home made...Komentarz
-
-
-
No więc zrobiłem parę fotek 5D. No jak za szkło, które kosztuje kilkaset zł, muszę przyznać, że można tym robić zdjęcia
19mm f 8.0
Na 350d przetestuję jutro. Jeśli chodzi o dostępność to własnie się dowiedziałem, ze może już ich nie być.O obiektywach wiem prawie wszystko
Komentarz
Komentarz