Czy ktoś dopinał do canona 100-400 L jakiś extender i co z tego wynikło ?
Canon 100-400 L i extender.
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
A co ma wyniknąć? Ostrzenie manualne, chyba że to TC 1.4x a body to jedynkaZamieszczone przez NemeoCzy ktoś dopinał do canona 100-400 L jakiś extender i co z tego wynikło ?
No i jakiś tam spadek jakości...
-
Jezeli mnie pamiec nie myli to moje 350D bardzo dobrze samo ostrzylo z tandemem 1.4x400mm...ale pamiec zawodna a body bylo wiele (na zlocie ofkors;-) ) Ostrzyc przestalo dopiero z drugim TC 1.5.Zamieszczone przez muflonchyba że to TC 1.4x a body to jedynkaKomentarz
-
Eee, no zaklejając dwa kontakty to można i ze trzy TC Canona podłączyć a AF ciągle będzie jakoś działał (albo przynajmniej próbował) :-) No ale niech będzie, macie mnie
Zresztą gdzieś czytałem, że nawet w przypadku teoretycznie 'poprawnych' kombinacji typu 70-200/2.8 + TC, zaklejenie kontaktów w dobrych warunkach wychodzi szybkości AF 'na zdrowie'. W normalnych warunkach po wykryciu TC body zwalnia nieco pracę silniczków AF, żeby dać czujnikom więcej czasu na reakcję przy mniejszej ilości światła. Ogłupienie body "że konwertera ni ma" pozwala wyłączyć to zwalnianie.Komentarz
-
1,4 kenko u mojego znajomego niedziała z L 400
niedziała oczywiscie AF zato na mojej sigmie działa jak nalezy
Komentarz
-
No wlasnie... masz juz jedynke - to kiedy wydluzasz zasieg 100-400 o tego TC 1.4x ?Zamieszczone przez muflonA co ma wyniknąć? Ostrzenie manualne, chyba że to TC 1.4x a body to jedynka
No i jakiś tam spadek jakości...
Komentarz
-
Czy mógłby ktoś podrzucić jakieś foty z tej kombinacji /tzn.100-400+extender/.
Z góry wielkie dziekiKomentarz
-
A jak wyglada sprawa AF i extendera jezeli podepniemy 100-400L do Canona 5D. Tez dziala do f8, czy tylko do f5,6???????Komentarz
-
Ktoś już chyba testował na forum. Nie działa, tak jak w 20D - tylko do f/5.6.Zamieszczone przez ValentinoA jak wyglada sprawa AF i extendera jezeli podepniemy 100-400L do Canona 5D. Tez dziala do f8, czy tylko do f5,6???????Komentarz
-
osobiscie dla mnie to jest skandal, ze aparat za 14 kawalkow ktory do amatorskich z pewnoscia nie nalezy, nie ma wbudowanej lampy nie ma:
uszczelnien
AF dziala do max f/5.6
ale coz robic :/Komentarz
-
Jam to był wraz z kolegą JareckimZamieszczone przez muflonKtoś już chyba testował na forum. Nie działa, tak jak w 20D - tylko do f/5.6.
Tutaj szczegóły.Komentarz
-
No akurat z tą lampą to trochę przesadziłeś, a jak chcesz uszczelnienia to jest 1 za podobne pieniądze.Zamieszczone przez sidosobiscie dla mnie to jest skandal, ze aparat za 14 kawalkow ktory do amatorskich z pewnoscia nie nalezy, nie ma wbudowanej lampy nie ma:
uszczelnien
AF dziala do max f/5.6
ale coz robic :/Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...Komentarz
-
Masz wybor za ta sama kwote - albo uszczelnienia, lepszy AF, wiecej fps, albo lepsza matryca full frame. Oba body (1DMkII vs 5D) nie maja wbudowanej lampy ale to nie to aurat jest wyznacznikiem klasyZamieszczone przez sidosobiscie dla mnie to jest skandal, ze aparat za 14 kawalkow ktory do amatorskich z pewnoscia nie nalezy, nie ma wbudowanej lampy nie ma:
uszczelnien
AF dziala do max f/5.6
ale coz robic :/
.
To nie skandal tylko dylemat wyboru dostosowanego do twoich wlasnych potrzeb.
Niedlugo ma wyjsc polaczenie obu tych body + pare dodatkowych bajerow... ale nie spodziewaj sie go (o nazwie podobno - ONE ) w tej samej cenie co 1DMkII/5D
.
Komentarz
-
to jeszce ja :-)
skoro aparat profi to powiedz mi czy lampa wbudowana o liczbie przewodniej 12, bez mozliwosci obrotu glowicy, bez trybow M mozna nazwac profesjonalna?Zamieszczone przez sidosobiscie dla mnie to jest skandal, ze aparat za 14 kawalkow ktory do amatorskich z pewnoscia nie nalezyKomentarz
-
Za podobna kase mozna tez kupic przechodzonego 1ds z FF i uszczelkami. Z gripem do piatki to chyba nawet nieco taniej bedzie jak 5D....Komentarz
Komentarz