kanonka 10D mam już i ja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zbichuu

kanonka 10D mam już i ja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przede wszystki dziękuję wszystkim za pomoc i radę przy dokonywaniu wyboru, a raczej w utwierdzeniu się o słuszności już wyboru dokonanego !

a oto co mam:

- canon 10d
    - tamron 28-75/2.8 XR Di LD
    - canon 50 II/1.8
    - canon speedlite 550 EX
    - CF 2 giga
    - data-bank 30 giga z lcd (3 cale)
    - parę drobiazgów po starym sprzęcie - filtry, stojawka, torebka pasujaca jak ulał do canonca i lampki

wydałam majątek ale uwaga:

za canona body zapłaciłem trutu trutu tu tu:
    5500 zł
    słownie: pięć tysiecy pięćset
    jest to zdecydowanie taniej niż zapowiadałem w moim poprzednim poście. z tamtej oferty nie skorzystałem, bo pojawiła się nowa super oferta
    jest z usa pochodzenia, nowiutki, pachnący i tylko kabelek sieciowy do ładowareczki musiałem wymienić za 2 zł. kosztowałem zatem mój canon body 5502 zł

za canona 50 (nowy) dałem 400 zł
    za lampkę (nową) dałem 1490 zł
    za tamrona dałem 1600 zł

prawdziwy majątek wydałem na kartę i data-bank. ale mam nadzieję że warto

pozdrawiam wszystkich i zmieniam podpis

ps. chcę dokupić drukarkę termosublimacyjną canona 300 ale nie wiem czy warto. miałem kiedyś drukareczkę termo sony XV55 ale sprzedałem ją korzystnie sprzedając cyfrówkę sony. Jeśli ktoś ma opinię o canonie 300 (lub 200) to proszę uprzejmie o prezentację tychże, bo mam okazję kupić bardzo tanio
  • Anonymous
    Bywalec
    • 2004
    • 117

z tego co czytalem w fachowych czasopismach i z wyliczen jakie kiedys poczynilem to nie kalkuluje sie drukowac w domu. Lepiej dawac do labu. Taniej i lepiej.

Komentarz

• Tytus
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1358

Re: kanonka 10D mam już i ja !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zamieszczone przez zbichuu
      Przede wszystki dziękuję wszystkim za pomoc i radę przy dokonywaniu wyboru, a raczej w utwierdzeniu się o słuszności już wyboru dokonanego !

a oto co mam:

- canon 10d
      - tamron 28-75/2.8 XR Di LD
      - canon 50 II/1.8
      - canon speedlite 550 EX
      - CF 2 giga
      - data-bank 30 giga z lcd (3 cale)
      - parę drobiazgów po starym sprzęcie - filtry, stojawka, torebka pasujaca jak ulał do canonca i lampki

wydałam majątek ale uwaga:

za canona body zapłaciłem trutu trutu tu tu:
      5500 zł
      słownie: pięć tysiecy pięćset
      jest to zdecydowanie taniej niż zapowiadałem w moim poprzednim poście. z tamtej oferty nie skorzystałem, bo pojawiła się nowa super oferta
      jest z usa pochodzenia, nowiutki, pachnący i tylko kabelek sieciowy do ładowareczki musiałem wymienić za 2 zł. kosztowałem zatem mój canon body 5502 zł

za canona 50 (nowy) dałem 400 zł
      za lampkę (nową) dałem 1490 zł
      za tamrona dałem 1600 zł

prawdziwy majątek wydałem na kartę i data-bank. ale mam nadzieję że warto

pozdrawiam wszystkich i zmieniam podpis

ps. chcę dokupić drukarkę termosublimacyjną canona 300 ale nie wiem czy warto. miałem kiedyś drukareczkę termo sony XV55 ale sprzedałem ją korzystnie sprzedając cyfrówkę sony. Jeśli ktoś ma opinię o canonie 300 (lub 200) to proszę uprzejmie o prezentację tychże, bo mam okazję kupić bardzo tanio
      SUUUUPER

jest się czym onanizować

mam nadzieję, że na tym jednak nie poprzestaniesz i jakieś zdjęcia także będziesz robił, tzn coś więcej niż kwiatki podczas weekendowej wycieczki na działkę

P.S.

jakiego tanka kupiłeś?

ja dalem za coś co się nazywa Image Tank III z HDD Segate 40 GB 850 zł...
      20Dset
      maj łeb...

Komentarz

• zbichuu

ten mój tank to bardzo specyficzne urządzenie
        jak napisałem, ma wyświetlacz lcd i fajny aukumulator (bardzo pojemny). w środku jest dysk 2,5 calowy

a skąd on jest ?
        z chin

kupiłem go od najprawdziwszego chińczyka z najprawdziwszych chin, który zupełnie nie wiem czemu nawiedził nasz kraj; jemu to urządzenie się znudziło choć jest prawie nowe
        czyta wszystko a na wyświetlaczy można obejrzeć zdjęcia a nawet wyświetlić film w avi i paru innych formatach

chodzi pięknie i mam tylko nadzieję że się nie zepsuje, bo trzeba byłoby je wtedy wyrzucić na śmieci

Komentarz

• Tytus
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1358

czyta wszystko a na wyświetlaczy można obejrzeć zdjęcia a nawet wyświetlić film w avi i paru innych formatach
          teraz wiem czemu kosztowało majątek... :wink:
          20Dset
          maj łeb...

Komentarz

• santiblue
            Początki nałogu
            • 2004
            • 322

Gratuluje zakupu. Czekamy na jakies pierwsze fotki
            dSLR + coś tam...

Komentarz

• novaczek
              Dopiero zaczyna
              • 2004
              • 42

Zamieszczone przez santiblue
              Czekamy na jakies pierwsze fotki
              Oj. Wy wszyscy jacyś zboczeni jesteście :-). Tylko byście fotki oglądali... Dajcie spokój...
              Canon EOS 300 D, Canon 18-55 3.5/5.6, Sigma 70-200 2.8 EX HSM, APO telekonwerter Sigma 2x EX
              lampa Sigma EF-500 DG Super. CF II 256
              w sferze przyszłych zakupów Soligor 100/3.5 Macro

Komentarz

• Vitez
                zło konieczne
                • 2004
                • 19804

Zaloze sie ze nie czyta *.CRW a z dzwiekow np .ogg :>

Mam tez z wyswietlaczem... z filmow czyta tylko .mpg , muzyke tylko .mp3 a obrazki tylko .jpg , tak wiec radze zajrzec do instrukcji na liste obslugiwanych formatow plikow, bys sie kiedys nie zdziwil .

Komentarz

• Tytus
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 1358

Zamieszczone przez novaczek
                  Zamieszczone przez santiblue
                  Czekamy na jakies pierwsze fotki
                  Oj. Wy wszyscy jacyś zboczeni jesteście :-). Tylko byście fotki oglądali... Dajcie spokój...
                  no pewnie, po co to komu

sprzęcik tak ładnie na półeczce wygląda przecież...
                  20Dset
                  maj łeb...

Komentarz

• zbichuu

Zaloze sie ze nie czyta *.CRW a z dzwiekow np .ogg :>

Mam tez z wyswietlaczem... z filmow czyta tylko .mpg , muzyke tylko .mp3 a obrazki tylko .jpg , tak wiec radze zajrzec do instrukcji na liste obslugiwanych formatow plikow, bys sie kiedys nie zdziwil
                    czemu mam się zdziwić ? mnie w ogóle bardzo ciężko zdziwić, tak już mam

a zdziwisz się pewnie Ty, bo czyta z obrazków np. tiff-y i jeszcze 15 innych formatów, których w większości w ogóle nie znam (nawet jakiś fqqd czy coś)
                    z obrazków latających czyta avi, mpg i znowu coś z 10 formatów, których w większości nie znam
                    z muzyczki nie czyta dla odmiany mp3, ale na cholerę mi to. od tego jest iriver (żony) i ipod mój. Kto by tam cegłę pod pachą nosił
                    ponieważ to najprawdziwsze chińskie jest, żona mnie straszy ze teraz ten chińczyk nas podsłuchuje a potem na podstawie rozmów naszych (wieczorne polaków rozmowy) sporządzi raport dla pekinu o nastrojach w polskich społeczeństwie. A ostatnio jak widzę ten okrąglak w centrum warszawy wraz z jego zawartością, to mnie diabli biorą i coś tam z pewnością ostatnio chlapnąłem niepatriotycznie. a jak już pekin oceni że nastroje są bardzo podłe, to wtedy te nieznane mi formaty zmaterializują sie w piątą chińską kolumnę i będziemy mieli rewolucję kulturalną

a zdjęcia są super, extra i w ogóle
                    i nie dam ich do ogląnia - przynajmniej na razie - bo głównie potretuję rodzinę. Żona się nie zgadza na publikację wizerunku, a jeśli chodzi o córkę, to pewnie domyślacie się dlaczego zdjęć jej buźki nie zamieszczę w necie takie czasy psiakrew, że nie wiadomo czym się jeden profesor psychologii z drugim dyregentem chłopięcego chóru będę podniecać

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

a zdziwisz się pewnie Ty, bo czyta z obrazków np. tiff-y i jeszcze 15 innych formatów, których w większości w ogóle nie znam
                      Ponawiam pytanie - czy czyta .CRW ? (Canon RAW) :P

Komentarz

• zbichuu

Ponawiam pytanie - czy czyta .CRW ? (Canon RAW)
                        oczywiście nie czyta zresztą po niby miałoby czytać ? raw ma przechować a potem i tak trzeba je na komputerze obrobić (choć mogłoby wydobywać plik jpeg z raw i jego pokazywać, to fakt). i odkryłem jeszcze jedną umiejetność tego chińskiego cudeńka - ma wyjście video czyli można je podłaczyć do tv

Komentarz

• Jarbas
                          Coś już napisał
                          • 2004
                          • 71

a zdjęcia są super, extra i w ogóle
                          i nie dam ich do ogląnia - przynajmniej na razie - bo głównie potretuję rodzinę. Żona się nie zgadza na publikację wizerunku, a jeśli chodzi o córkę, to pewnie domyślacie się dlaczego zdjęć jej buźki nie zamieszczę w necie takie czasy psiakrew, że nie wiadomo czym się jeden profesor psychologii z drugim dyregentem chłopięcego chóru będę podniecać
                          Szkoda... chętnie bym polukał na foty zrobione zwłaszcza tamronem. Skoro tych nie możesz pstryknij jakiegoś misia, widok z okna, co bądź oby na wyobraźnie niczyją nie działało.. choć sam już nie wiem czy tak jest
                          Canon EOS 300D

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

bo oczywiście nie czyta zresztą po niby miałoby czytać ?
                            Gdyby byl czytnik ktory czyta .CRW i ma mozliwosc usuwania oraz wymienne/dlugotrwale baterie to bralbym taki (oby jeszcze byl w rozsadnej cenie) , bo czasem lepiej po drodze, w podrozy przejrzec niz potem na kompie gigabajty zdjec przewalac.

(choć mogłoby wydobywać plik jpeg z raw i jego pokazywać, to fakt).
                            Czytnik moze pokazywac w sobie RAWy na podstawie pliczkow .THM - to malenstwa tworzone przez soft aparatu z RAWa by moc obejrzec na LCD aparatu...

[ Dodano: Pon Lip 19, 2004 6:42 pm ]
                            Zamieszczone przez Jarbas
                            Szkoda... chętnie bym polukał na foty zrobione zwłaszcza tamronem.
                            W mojej galerii masz mnostwo z Tamrona .

Komentarz

• Jarbas
                              Coś już napisał
                              • 2004
                              • 71

Zamieszczone przez Vitez
                              W mojej galerii masz mnostwo z Tamrona .
                              Wiem... oglądałem nie raz i nie dwa.... ale im więcej tym lepiej co szkodzi porównać?
                              Canon EOS 300D

Komentarz

Pracuję...