jakie najwiksze odbitki, i gdzie ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

jakie najwiksze odbitki, i gdzie ?

Witam, mam pytanko jakie robiliscie najwieksze odbitki, wydruki, wyploty i gdzie to mozna zrobic dobrze, tanio i solidnie ... no i jaka jakosc zapewniaja poszczegolne nosniki? Interesuje mnie format w okolicach powiedzmy 100x70 [cm] lub jakis podobny co polecacie...
    Instagram
  • sv

ostatnio robilem jakies 2,5 na 7 metrow, ale 100na 70 to polecam zrobic na jakims epsonie 9600

Komentarz

• jacam
      Bywalec
      • 2005
      • 202

Tematy pomocy dotyczące zarówno korzystania z sewisu Vertis.pl, jaki i obejmujące zagadnienia obróbki i przygotowania plików do naświetlania. Wiele cieklawych rad i rozwiązań dla amatorów fotografii oraz profesjonalistów.

takich wydruków nie zamawiałem ale ze zwykłych odbitek do tej pory byłem zadowolony,
      wywołuje odbitki na maszynie w Gliwicach bo tam osobiście odbieram fotki
      canon | tylko zdjęcia pamiątkowe

Komentarz

• Czacha
        fotograf
        • 2004
        • 4868

profiLab
        https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

Zamieszczone przez Czacha
          profiLab
          robiles u nich cos w wymiarze zblizonym do 60x90 / 70x100 ?

szukam kogos kto to zrobi porzadnie i trwale (nie tak, ze na zdjeciu wiszacym na scianie za rok z niebieskiego zrobi sie zielony) i nie daje d... gdy pilnie potrzeba cos zamowic ;-) niby maja znaczek Q-lab, wiec z choinki sie nie urwali, ale pytanie jak to w praktyce wyglada
          www albo tez flickr

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

w profilabie narazie robilem kilka 20x30 ale jakos mnie nie powalaja na kolana :-(
            Instagram

Komentarz

• slonek
              Coś już napisał
              • 2005
              • 90

Zamieszczone przez Jac
              w profilabie narazie robilem kilka 20x30 ale jakos mnie nie powalaja na kolana :-(
              Zgadzam sie niestety. Profilab, zwlaszcza ten przy Placu Mirowskim, jest ostatnio bardzo kiepski. Kolega oddal slajdy, to zrobili mu ryse na srodku negatywu na kilka klatek (nie byla to wina aparatu ani rolki). Jakosc tez pozostawiala wiele do zyczenia zwlaszcza, ze mnie np. zrobili 2 odbitki tego samego zdjecia z zupelnie innym nasyceniem i kontrastem.
              Ogolnie nie polecam (tego przy Placu). Podobno ten na Woli jest OK. i robia duze odbitki.
              20D, EF 17-40L f1:4; EF 70-200L f1:4; EF 50 f1:1,4; 580EX + kilka gadżetów

Komentarz

• Jurek Plieth
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 2087

Zamieszczone przez Jac
                Witam, mam pytanko jakie robiliscie najwieksze odbitki, wydruki, wyploty i gdzie to mozna zrobic dobrze, tanio i solidnie ... no i jaka jakosc zapewniaja poszczegolne nosniki? Interesuje mnie format w okolicach powiedzmy 100x70 [cm] lub jakis podobny co polecacie...
                Mój kolega robił coś takiego w Gdańsku w labie Kodaka, naprzeciwko Wielkiego Młyna. Format 100x75, jednak źródłem był negatyw, nie plik!
                http://plieth.com

Komentarz

• Jac
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 4813

co do zrodla to bedzie to plik z matrycy :-) nie z negatywu czy slajdu niestety... ale spodziewam sie odpowiednio spreparowc ow plik (GenuineFractals) wiec powinno byc dobrze... cos napewno wyjdzie tylko co :-)?
                  Instagram

Komentarz

• mxw
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 2315

Zamieszczone przez Jac
                    co do zrodla to bedzie to plik z matrycy :-) nie z negatywu czy slajdu niestety... ale spodziewam sie odpowiednio spreparowc ow plik (GenuineFractals) wiec powinno byc dobrze... cos napewno wyjdzie tylko co :-)?
                    a jakie są w ogóle koszty takiego wydruku/odbitki??

od czasu do czasu drukuję w pewnej firmie pojedyncze plakaty (konferencyjne) w rozmiarach 90x120cm i daję za sztukę około 35-50 zł w zależności od jakości papieru.
                    pozdro.,
                    m.

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez slonek
                      Ogolnie nie polecam (tego przy Placu). Podobno ten na Woli jest OK. i robia duze odbitki.
                      Tego przy Placu tez nie polecam.
                      Niby nic mi nie skopali ale jakosc i szybkosc obslugi - "zadziwiajaca" .
                      Skanow lepszej rozdzielczoaci kilka sztuk - mialo byc "na za tydzien" , gdy stawilem sie dokladnie umowionego dnia po odbior "za 3 dni beda bo cos tam..." .
                      Zamowilem jakas tam karte profilabowego klienta - odbior mial byc za ok tydzien, przyszedlem po 2 tygodniach bo bylo i nie po drodze "jeszcze nie ma, jakos nikt nie wyrobil" ... bylo to na poczatku sierpnia, od tego czasu nie pofatygowalem sie na Pl.Mirowski - niech sobie wsadza ta karte wiadomo gdzie 8) .

Za to na Wolskiej - super obsluga, uczynni, telefonicznie wiekszosc spraw zalatwiaja, bardzo szybko robia odbitki (e-foto). Duze wydruki tez u nich robilem (40x60 i jakis wiekszy , nie pamietam dokladnie jaki format) - bez problemu, dobra jakosc... tylko cena w granicach wyzszych sfer .

Komentarz

• Czacha
                        fotograf
                        • 2004
                        • 4868

wystawa Dragana byla robiona w ProfiLabie - imo wypas mowa o tym na Dzikiej

Komentarz

• Jac
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 4813

ja na dzikiej sie 'stołuje' ale wiadomo jakie jesc podejscie do przecietnego kowalskiego a jakie do osoby z nazwiskiem...
                          Instagram

Komentarz

• Czacha
                            fotograf
                            • 2004
                            • 4868

mysle, przy formatach powyzej 30x45cm nie ma mowy o masowce, tak jak ma to miesce przy mniejszych rozmiarach. kazda odbitka/wydruk robiona jest dokladnie i jestem przekonany iz mozesz sie dogadac aby czuwac nad wydrukiem kontrolnym

Komentarz

• kedar6890
                              Bywalec
                              • 2004
                              • 107

Nie wiem jak można źle wywołać powiększenie na maszynie za 700 tyś zł, z oryginalną chemią, codziennym balansem papieru.Prosty przykład, robisz powiekszenie i po upływie np. roku czasu robisz te same.Zgodność kolorów musi być niemal 100 %.Nie mówię że tak musi być wszędzie.Nie wszystkie zakłady robią balnse papieru, stripy kontrolne, czy używają oryginalnej chemi ,papieru.

Komentarz

Pracuję...