Wystawa gadów i płazów "World of Reptiles"

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • GaGacek
    Bywalec
    • 2005
    • 235

Wystawa gadów i płazów "World of Reptiles"

Oto jakiego maila otrzymałem

"Szanowni Państwo !

W dniach 11.10 – 31.10.2005 w centrum handlowym Blue City w Warszawie, będzie można obejrzeć sprowadzoną z Niemiec, największą w Europie wystawę gadów i płazów "World of Reptiles". Chcielibyśmy zaprosić Państwa do odwiedzenia naszej wystawy.

Pierwszy raz w Polsce !!!
    Najpiękniejsze i najbardziej interesujące gady i płazy zostaną zaprezentowane w ponad 100 znakomicie oddających środowisko naturalne terrariach. To jedyna okazja obejrzenia ponad 300 niepowtarzalnych, żywych zwierząt które pochodzą z najodleglejszych zakątków naszego globu. Zwinne Legwany, dumne Warany wspierające się na niskopiennej roślinności tropikalnej dżungl, kolorowe żaby i jadowite ropuchy rechoczące w dusznych oparach puszczy podzwrotnikowej, niesamowite pająki przemykające się po parzących piaskach pustyni i ogromne węże, jak pyton czy anakonda, groźnie znieruchomiałe w oczekiwaniu na swoją zdobycz. Otwiera się tajemniczy świat gadów i płazów. Zapierającą dech w piersiach grą barw oraz oryginalnym pięknem, oczarowują te stworzenia wszystkich odwiedzających nasz pokaz. "World of Reptiles" pozostałby jednak tylko największą w Europie i wspaniale zaprojektowaną wystawą egzotycznych stworzeń, gdyby nie obecność jej twórcy Petera Rieth z Niemiec, bardziej znanego jako "Reptile Hunter" (Łowca Gadów). Swoimi (tłumaczonymi na żywo) gawędami i pokazami, przybliża nam sekrety życia gadów i płazów. Nawet ponad 4 metrowej długości Boa Dusiciel, czy żarłoczny Aligator z Mississippi stają się w jego rękach tak łagodne, że nawet dzieci mogą je pogłaskać i zrobić sobie z nimi zdjęcia, wyglądające jak pamiątka z wyprawy w najbardziej niedostępne miejsca Ziemi. W swoich pełnych napięcia, a jednocześnie niezmiernie pouczających opowieściach, przedstawia te często przerażające stworzenia w zupełnie innym świetle, pozbawiając nas lęku przed jedynymi w swoim rodzaju zwierzętami naszej planety.

Informacje o wystawie odnośnie cen biletów, godzin otwarcia na stronie
    http://www.terrarium.com.pl/imprezy/warszawa.php"
    Ostatnio edytowany przez GaGacek; 2991.
    Are you brave enough?
  • Metus
    Początki nałogu
    • 2005
    • 424

jestem terrarystą ;] będę tam napewno! z aparatem oczywiście ;] ale kiedy dokładnie... nie wiem
    pozdrawiam
    Metus

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Ja sie kiedys tez wybiore, ale mam glupie pytanie przy okazji:

Zamieszczone przez GaGacek
      niesamowite pająki przemykające się po parzących piaskach pustyni(...)Otwiera się tajemniczy świat gadów i płazów.
      Co maja wspolnego pajaki z gadami i plazami?

Komentarz

• GaGacek
        Bywalec
        • 2005
        • 235

Zamieszczone przez Vitez
        Ja sie kiedys tez wybiore, ale mam glupie pytanie przy okazji:

Co maja wspolnego pajaki z gadami i plazami?
        Mozna ich nazwac "bogami markietingu"

@Vitez: Niestety nie jestem autorem tego opisu
        Are you brave enough?

Komentarz

• Metus
          Początki nałogu
          • 2005
          • 424

myślę, że autorowi chodziło o to, że na wystawie będzie można poznać świat zarówno pajęczaków jak i gadów oraz płazów
          pozdrawiam
          Metus

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Metus
            myślę, że autorowi chodziło o to, że na wystawie będzie można poznać świat zarówno pajęczaków jak i gadów oraz płazów
            No a skonfrontuj to z tytulem wystawy "World of Reptiles" ?

Jakby nie mogli tego uogolnic do "zwierzeta terrarystyczne" .

Komentarz

• Metus
              Początki nałogu
              • 2005
              • 424

Hey!
              W najbliższą niedzielę wybieram się do Warszawy na fotki w zoo oraz oczywiście wystawa gadów w Blue city. Będąc w Blue city chcę, też wymacać obiektywy w sklepie patronackim Sigmy.

Mam pytanie.. czy ktoś z Białegostoku chce wybrać się ze mna? jadę samochodem.. we 2 było by taniej.. miejsc jest więcej. ew. wchodziw gre dosiadka na trasie Białysok - Warszawa.

A może ktoś z Warszawy lub okolic chciałby się spotakć i wybrać ze mną/nami na takie foty?? zoo, wystawa i macanie sigmy??

Vitez... wspominałeś ze wybierzesz się na tą wystawę.. byłes już czy dopiero wybierasz sie??

Jeśli jest ktoś kto chciałby wybrać się serdecznie zapraszam
              pozdrawiam
              Metus

Komentarz

• p13ka
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 1013

Zamieszczone przez Metus
                Hey!
                W najbliższą niedzielę wybieram się do Warszawy na fotki w zoo oraz oczywiście wystawa gadów w Blue city.
                Wystawa jest od 11.10.2005 (wtorek) więc w najbliższą niedzielę tam chyba gadów nie zobaczysz...

Komentarz

• Metus
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 424

:/ kurde rzeczywiście... w takim razie wyjazd będe musiał przełożyć na inny termin

Dzieki p13ka !!
                  pozdrawiam
                  Metus

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez Metus
                    A może ktoś z Warszawy lub okolic chciałby się spotakć i wybrać ze mną/nami na takie foty?? zoo, wystawa i macanie sigmy??

Vitez... wspominałeś ze wybierzesz się na tą wystawę.. byłes już czy dopiero wybierasz sie??
                    W ta niedziele i tak ide sobie do ZOO jesli bedzie ladna pogoda (p13ka - bedziesz tak jak tydzien temu? Wymienie Taira 300 4.5 + TC 2x na Canona 100-400 chwilowo oczywiscie 8) ). Ale skoro gadow nie bedzie.

Jakbys sie wybieral za tydzien to jeszcze podrzuce taki temat:
                    http://canon-board.info/showthread.php?t=5269

A macanie Sigm mnie nie interesuje - tylko na gady pojde do tego Blue City.

Komentarz

• p13ka
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 1013

Zamieszczone przez Vitez
                      W ta niedziele i tak ide sobie do ZOO jesli bedzie ladna pogoda (p13ka - bedziesz tak jak tydzien temu? Wymienie Taira 300 4.5 + TC 2x na Canona 100-400 chwilowo oczywiscie 8) ).
                      Niestety tym razem nie będę

Komentarz

Pracuję...