[micles] Jeszcze raz ja.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • micles
    Zablokowany
    • 2006
    • 4359

[micles] Jeszcze raz ja.

Człowiek zawsze ciągnie do tego, czego aktualnie nie ma. Także i ja podlegam tej zasadzie, więc ponownie tworzę jeden wątek, do którego będą wpadać wszystkie zdjęcia wymęczone przeze mnie. Katalizatorem było zaprzestanie utrzymywania dotychczasowego serwera, dlatego też usuwam (tzn Vitez usuwa ) stare wątki. Nie martwcie się, wszystkie zdjęcia z ostatniego roku wylądowały na darmowym serwerku cba (który jak wiemy, nie umożliwia hotlinkowania, dlatego "naprawić" tych starych wątków nie idzie). Wszystkich sentymentalistów zapraszam do galerii :

http://storage2.cba.pl/cb/

Polibuda dała nam 300mb przestrzeni dyskowej na ichnim serwerze, zatem na razie mam gdzie wrzucać zdjęcia, które robię aktualnie.

Rozpoczynam więc kolejny (pewnie równie tragiczny ) zdjęciotok miclesa.
    Zapraszam do podziwiania i konstruktywnej krytyki

001. Kto siedzi, ten siedzi.
  • mamiyka
    Początki nałogu
    • 2009
    • 289

Fajna obróbka b&w.
    Kadr mi nie podchodzi-słup dziwnie prowadzi wzrok.
    Tam zresztą jest za duży tłok,a za dziadkiem o kuli pusta przestrzeń.
    Zaburza to kompozycję, wprowadza niepotrzebny i haotyczny dynamizm sceny.
    Motyw mało wdzięczny,może za lat naście nabierze trochę "mocy".

Komentarz

• artprof
      Bywalec
      • 2007
      • 126

dla mnie kadr prawie doskonaly...
      linie ukosnie dobrze trzymaja kadr w kupie, kapkę mniej asfaltu a wiecej kostki i byloby idealnie. dziadek stojacy na rozdeptanej kałuży nadaje akcent dynamiczny. jedynie żarzący słup burzy kompozycję (lekki retusz i będzie OK.)
      pozdr.

Komentarz

• iktorn92
        Uzależniony
        • 2007
        • 605

Zdecydowanie dobre.
        Flickr
        Portfolio Ślubne

Komentarz

• gunia1990
          Uzależniony
          • 2008
          • 550

z okna? 71? oj czeka sie na ten autobus...

mnie się podoba Michu
          galeria CB / ludzie... / picasa

Komentarz

• jacapa
            Początki nałogu
            • 2007
            • 453

Ma klimacik. Te czapeczki, kurteczki, kałuże i brudek, plus fajne BW i ciekawy kadr . Dobrze jest.
            Jacek Paduszyński
            40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• Sergiusz
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2708

To i ja od siebie trochę dołożę http://www.zgapa.pl/zgapedia/Wazelina.html
              Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Komentarz

• artprof
                Bywalec
                • 2007
                • 126

Zamieszczone przez Sergiusz
                ...Wazelina...
                dobre;-)

Komentarz

• jacapa
                  Początki nałogu
                  • 2007
                  • 453

odpowiem, również linkiem http://www.slownik-online.pl/kopalin...D90045F9F9.php
                  i dołożę drugi http://pl.wiktionary.org/wiki/impertynent

przykry zestaw

Zamieszczone przez artprof
                  dobre;-)
                  no właśnie http://www.zgapa.pl/zgapedia/Wazelina.html
                  Jacek Paduszyński
                  40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Komentarz

• zaitsev
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 1660

Dotychczas nie komentowałem ani Twoich zdjęć, ani Twoich wypowiedzi, ale zaczyna się to robić żałosne. Miotasz się strasznie.
                    Wiesz micles moje osiągnięcia są chyba marniejsze więc wysunę się na prowadzenie.:grin: Ale ci co mieli dotąd najwięcej do powiedzenia http://canon-board.info/showpost.php...5&postcount=11 jeszcze się jeszcze nie wykazali. I coś marnie to widzę.
                    Z wątku "Moje marne osiągnięcia".

Zdjęcie fajne, ale brakuje mi nieco wypełnienia lewej strony i wokół Pana po lewej zrobiła się delikatna obwódka. Mimo to, podoba się.

Komentarz

• artprof
                      Bywalec
                      • 2007
                      • 126

rozumiem, że niezrozumiale dobrałem emotki. ironię czasem ciężko wyrazić...
                      Sergiusz, daj spokój Miclesowi.
                      EOT

Komentarz

• Sergiusz
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2708

Zamieszczone przez zaitsev
                        Dotychczas nie komentowałem ani Twoich zdjęć, ani Twoich wypowiedzi, ale zaczyna się to robić żałosne. Miotasz się strasznie.

Z wątku "Moje marne osiągnięcia".

Zdjęcie fajne, ale brakuje mi nieco wypełnienia lewej strony i wokół Pana po lewej zrobiła się delikatna obwódka. Mimo to, podoba się.
                        Nie dziwne. Aby coś komentować to trzeba co nieco kumać. Jakie wypełnienie wokół Pana po lewej stronie? Jest w mocnym punkcie obrazu. Tam gdzie jest „wypełnienie” jest też bałagan. A największy bałagan robi pan za słupem. Micles miał ograniczone pole manewru i nie mógł przesunąć się w lewo bo siedzący pan znalazł by się za śmietnikiem i upadł by wiodący temat. Dla mnie ideałem byłby tryptyk gdzie na drugim zdjęciu autobus zasłoniłby przystanek a na trzecim jest on pusty lub znajdują się nowi pasażerowie. Napisałeś co jest niby nie tak ale, że zdjęcie się Tobie podoba. Nie potrafisz powiedzieć dlaczego? Ja wiem co micles zrobił takiego, że zdjęcie się podoba pomimo pewnych drobnych niedociągnięć. Ja nie skomentowałem zdjęcia tylko komentarze, które z wyjątkiem bardzo konkretnej wypowiedzi artprof i mamiyka są typowym wazeliniarstwem nic nie wnoszącym do dyskusji.

Komentarz

• zaitsev
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1660

Nie dziwne. Aby coś komentować to trzeba co nieco kumać. Jakie wypełnienie wokół Pana po lewej stronie? Jest w mocnym punkcie obrazu. Tam gdzie jest „wypełnienie” jest też bałagan. A największy bałagan robi pan za słupem.
                          Sam sobie odpowiedziałeś. Lewa strona jest pusta (lekka), a prawa ciężka. Mimo, że Pan jest w mocnym punkcie. Zresztą nie mogę ocenić zdjęcia po swojemu? Wypowiadam swoje zdanie na temat tego zdjęcia i wiem dlaczego mi się podoba.
                          Podanie linka do "wazeliny" odebrałem bardziej jako zarzut bezpodstawnego chwalenia zdjęcia, dlatego dodałem ów cytat.
                          Zastanawia mnie tylko dlaczego tak strasznie zależy Ci na konstruktywnej dyskusji, a sam reprezentujesz niski poziom. Nie wiem skąd ta agresja. Może Ty czegoś nie "kumasz"?

Nie odpowiem już na Twoje następne posty, bo nie chcę sobie robić z wątku micles'a śmietnika.

Komentarz

• Sergiusz
                            Pełne uzależnienie
                            • 2008
                            • 2708

Nie odpowiesz na moje posty bo łatwiej się wycofać rakiem niż brać udział w konstruktywnej dyskusji, o którą poprosił micles w pierwszym poście. Ciężar zdjęcia nie ma w tym przypadku wielkiego znaczenia.

Komentarz

• zaitsev
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1660

Nie odpowiesz na moje posty bo łatwiej się wycofać rakiem niż brać udział w konstruktywnej dyskusji, o którą poprosił micles w pierwszym poście. Ciężar zdjęcia nie ma w tym przypadku wielkiego znaczenia.
                              Głupie wstawki o wazelinie, kumaniu i komentowanie komentarzy są konstruktywne? Pierwsze słyszę. Jeśli nadal masz jakiś problem to napisz na PW.

Komentarz

Pracuję...