Canon Board  

Wróć   Canon Board > Galerie > Nasze fotografie > Reportaż / Wydarzenie / Street

Reklama

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Old 18-11-2009, 21:25   #21
Mellan
Forumowy mądrala

Mellan's Avatar

Miasto: Szczecin
Domyślnie

Nie gustuję specjalnie w takich imprezach, ale 5 podoba mi się za iście matejkowską batalistyczność, chętnie widziałbym szerzej
7 podoba mi się za ciekawy pomysł i wykonanie, świetnie wygląda.
11 ujęła mnie spokojnym kadrem i kolorytem. Ciekawy obraz.
Pozdrawiam
Alt Today

Beitrag Reklama

Old 19-11-2009, 04:41   #22
Rojja
Dopiero zaczyna

Rojja's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Troyan napisał:
Najlepsze zdjęcia z tego typu imprezy jakie widziałem. Kadry fajne, obróbka klimatyczna, tak trzymać Na Twoim miejscu bym się zakręćił wśród orgów z tymi fotami
Dzięki Te zdjęcia na pewno będą wykorzystane Już są w fazie realizacji.

Cytat:
missgruszka napisała:
3, 5, 11 i 12 są świetne! Zazdroszczę, też bym chciała pokręcić sie z aparatem na takiej imprezie!
W przyszłym roku koniec lipca początek sierpnia wsiadasz w pociąg do Szczecina, stamtąd w busa do Wolina i już robisz zdjęcia zapraszam.
Impreza stworzona dla ludzi z pasją fotografowania. Istny raj detali, scen walki, reportażu, mega dużo tematów. Nawet ślubniaki by się dało zrobić (była taka impreza ze ślubem)

Cytat:
Mellan napisał:
Nie gustuję specjalnie w takich imprezach, ale 5 podoba mi się za iście matejkowską batalistyczność, chętnie widziałbym szerzej
7 podoba mi się za ciekawy pomysł i wykonanie, świetnie wygląda.
11 ujęła mnie spokojnym kadrem i kolorytem. Ciekawy obraz.
Pozdrawiam
5 była robiona z podestu i na odległość ok 100m. Uwierz mi że podczas bitwy nie jesteś w stanie kadrować. Inaczej, myśleć o prawidłowym kadrowaniu. Strzelarz w największą zadymę i poźniej dopiero przy przeglądaniu wyławiasz perełki Mały pogląd jak wygląda walka w szerokim ujęciu NIE MA SZANS na dobre kadrowanie, chcąc złapać coś dobrego.

Co do 7 to jest to moje nowe wyzwanie, które sobie stawiam. Pomysł mam teraz tylko muszę to zrealizować Realizacją tego sam jestem mile zaskoczony. Odnośnie 11. Taki kadr zrobisz tylko z samego rana, przed wpuszczeniem widzów, później bez szans. To zdjęcie robiłem o 8 rano, jak Słowianie budzili się do życia po "ciężkiej" nieprzespanej nocy. (Osobny materiał na reportaż)

Niedługo kolejna porcja zdjęć dla wytrwałych.
Pozdrawiam
Old 19-11-2009, 08:34   #23
x-mac
Forumowy mądrala

x-mac's Avatar

Miasto: Wrocław
Domyślnie

Cytat:
Napisał Rojja Zobacz post
Impreza stworzona dla ludzi z pasją fotografowania. Istny raj detali, scen walki, reportażu, mega dużo tematów. Nawet ślubniaki by się dało zrobić (była taka impreza ze ślubem)
Trzeba będzie szepnąć słowo do kolegi, czy na zamku w Bolkowie nie planują jakiejś imprezy w najbliższym czasie - może mnie wkręci gdzieś na ujęcia "od kuchni" - Wolin trochę daleko, ale z tego co widzę, WARTO! Ustawki konkretne, a jeszcze bardziej porywa ten detal.
Cytat:
Odnośnie 11. Taki kadr zrobisz tylko z samego rana, przed wpuszczeniem widzów, później bez szans. To zdjęcie robiłem o 8 rano, jak Słowianie budzili się do życia po "ciężkiej" nieprzespanej nocy. (Osobny materiał na reportaż)
Kadr przepiękny! Rozumiem, że byłeś jednym z nich czy tylko jako zaprzyjaźniony szpieg?
Cytat:
Niedługo kolejna porcja zdjęć dla wytrwałych.
"...aż chce się wyjść!" ...z aparatem

wyszukiwarki: 1 2 3

Last edited by x-mac; 19-11-2009 at 08:40.
x-mac jest offline   Reply With Quote
Old 19-11-2009, 09:12   #24
Rojja
Dopiero zaczyna

Rojja's Avatar

Domyślnie

Cytat:
x-mac:
Kadr przepiękny! Rozumiem, że byłeś jednym z nich czy tylko jako zaprzyjaźniony szpieg?
Miałem tę przewagę że byłem szpiegiem, jak najbardziej zaprzyjaźnionym Z odpowiednią plakietką na piersi miałem możliwość wejścia na teren osady przed zwiedzającymi, wejść na pole bitwy bezpośrednio po niej, wejść lub zostać w osadzie po zamknięciu dla zwiedzających ... same plusy

Przyznam się że jak pierwszy raz jechałem na tą imprezę to nie miałem do niej przekonania. Ot jadę porobię foty i wracam. Jak zobaczyłem te moje foty to chciałem schować aparat na jakiś czas. Brak zaangażowania niestety widać na zdjęciach i bez przygotowania (choćby mimimum wiedzy o imprezie) dobrej foty się nie zrobi. Moim zdaniem oczywiście. Do tegorocznego festiwalu przygotowałem się już bardzo starannie. Po 3 latach doświadczeń wiedziałem co chcę, gdzie stanąć, o której co gdzie się działo, no i miałem bite 3 dni po kilkanaście godzin czasu, więc nie spieszyłem się zbytnio. Na ten kadr (11) polowałem 3 lata Ale wiedziałem jak go chcę sfotografować. W tym miejscu spędziłem ok, 30 minut. ALe jestem bardzo zadowolony. Za rok skupię się przede wszystkim na detalu, bo to jest fascynujący temat (patrz np. 0

ALe naprawdę nawet zwiedzający ma duże pole do popisu. Jedyne co mogę podpowiedzieć to spokój. Postać nawet 20 min w jednym miejscu i obserwować. A najlepiej pojechać sobie w wolnej chwili do skansenu przed festiwalem i zobaczyć jak to wygląda bez tylu ludzi. Zupełnie inne wrażenie.
http://www.jomsborg-vineta.com/
Old 19-11-2009, 09:27   #25
Pawel_G
Uzależniony

Pawel_G's Avatar

Domyślnie

Rojja
Chyba Cię widziałem na festiwalu - robiłeś z założonym na szkło Cokinem. Ja stałem w wierzyczce. W przyszłym roku też się postaram o akredytację prasową i pobiegam nieco po polu bitwy.
Pozdrawiam

zdjęcia ślubne szczecin - skromne początki...
Pawel_G jest offline   Reply With Quote
Old 19-11-2009, 09:33   #26
Rojja
Dopiero zaczyna

Rojja's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Pawel_G
Chyba Cię widziałem na festiwalu - robiłeś z założonym na szkło Cokinem. Ja stałem w wierzyczce. W przyszłym roku też się postaram o akredytację prasową i pobiegam nieco po polu bitwy.
Pozdrawiam
Jeżeli to ja to nie był Cokin Owszem miałem trochę dziwną kombinację. Filtr polaryzacyjny na 50 1.8 z przejściówką na 77, ale z osłoną od Mamiyi coby lepiej nim kręcić (kręciłem dzięki temu osłoną a ona filtrem - BARDZO WYGODNE ROZWIĄZANIE), sprawdziło sie w 100%.
Old 19-11-2009, 19:42   #27
Rojja
Dopiero zaczyna

Rojja's Avatar

Domyślnie

kolejna porcja z festiwalu.

14.

15.

16.

14 jest dla missgruszka. Orientacyjny czas powrotu z Festiwalu do Warszawy A na poważnie to rozmawiałem z ludźmi, którzy płynęli ze Szczecina (70km lądem) zrekonstruowaną łodzią wikingów do Wolina przez .... ponad tydzień
Old 21-11-2009, 12:11   #28
Rojja
Dopiero zaczyna

Rojja's Avatar

Domyślnie

jedziemy dalej...

17.

18.

19.

20.

21.

22. Koń też nie wielbłąd ...
Old 25-11-2009, 18:21   #29
Rojja
Dopiero zaczyna

Rojja's Avatar

Domyślnie

Przedostatnia porcja z Festiwalu, czekam na opinie.

23.

24.

25.

26.

27.

28.
Old 25-11-2009, 20:24   #30
Troyan
Pełne uzależnienie

Troyan's Avatar

Domyślnie

23, 24, 25 trochę przesłodzone

Na 26 szkoda że za daleko z tyłu stanąłeś bo na pierwszy rzut okami nie widać co to zakute w ten metal jest. Jakbyś gościa (gościówę ?) złapał bardziej z profilu, to byłoby jaśniej od początku projekcji

27. Mam tytuł "Wanna boiled egg ? Go & get some, elswhere !"

28. Czy tam w środku jest pitny miód z procentami ? bo to moje piwo jakieś gorzkie jest...

Odpowiedz

Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania