[_igi] Architektura, Warszawska Wola.

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • _igi
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2035

[_igi] Architektura, Warszawska Wola.

Cześć, chciałbym Wam pokazać kilka fot z większego cyklu (jeszcze nie dokończonego) z Warszawskiej Woli, starej, przemysłowej dzielnicy obrośniętej za komuny bloczydłami i obrastanej teraz przez apartamentowce, obfitującej wręcz w staruśkie przemysłowo-kolejowe zabudowania i kamieniczki mieszkalne.

W ramach wstępu przyznam także, że miałem wątpliwość, czy wedle panującego tu wstrętu do fotoszopa nie nazwać tego wszystkiego grafikami, ale niech zostanie, że to zdjęcia

Całość wszystkiego można znaleźć tu:
    http://www.flickr.com/photos/3250137...7622459985495/,
    a tu postaram się wrzucić najlepsze/najbardziej ulubione foty.

1)

2)

3)

4)

5)

6)

7)

8)

9)

10)

11)

12)

Z góry dziękuję za krytykę bądź ciepłe słówko, pozdrawiam
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
  • airhead
    Pełne uzależnienie
    • 2008
    • 2495

wyjątkowo ciekawe!
    już się bałem, że nie może być materiału na Woli bez starej gazowni :P
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• _igi
      Pełne uzależnienie
      • 2008
      • 2035

A wiesz, miałem iść tam na prądzyńskiego i okolice niebawem. Ale gazownie są oklepane, głównie mnie interesują jakieś fabryczki czy magazynki na Kolejowej i Tunelowej tam

A generalnie na Woli mieszkam i większość materiału jest z okolic mojego podwórka, jeszcze jest materiał z Odolan(ów?) i Łuckiej obok żelaznej.
      5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Komentarz

• cypherdid
        Coś już napisał
        • 2006
        • 64

Zaszalałeś z obróbką...ale się broni. Jest klimat. Bardzo fajne.
        onedayone - jeden dzień-jedno zdjęcie

Komentarz

• Elandril
          Bywalec
          • 2004
          • 136

Mnie też się podoba, choć nie jestem pewien, czy nie wolałbym w klasycznej czerni i bieli
          No i z chęcią ujrzałbym też więcej czynnika ludzkiego
          Portfolio, Blog

Komentarz

• _igi
            Pełne uzależnienie
            • 2008
            • 2035

Zamieszczone przez Elandril
            Mnie też się podoba, choć nie jestem pewien, czy nie wolałbym w klasycznej czerni i bieli
            No i z chęcią ujrzałbym też więcej czynnika ludzkiego
            Czynnik ludzki masz na dziesiątce. Poza tym, z czynnikiem ludzkim jest taki problem, że jak już jest, to lepiej przy nim aparatu nie wyjmować

Komentarz

• _igi
              Pełne uzależnienie
              • 2008
              • 2035

Kilka nowych pstryków:

13.
              14.
              15.
              16.
              17.

Komentarz

• micles
                Zablokowany
                • 2006
                • 4359

Na 11 i 12 wypatrzyłem nałożenie tej samej tekstury.

Z "nowych pstryków" podchodzi mi tylko 16 - niecodzienna perspektywa (budynki zbiegają się nie w tą stronę co zawsze )

Komentarz

• airhead
                  Pełne uzależnienie
                  • 2008
                  • 2495

też dobry, spójny materiał
                  Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
                  Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Komentarz

• _igi
                    Pełne uzależnienie
                    • 2008
                    • 2035

Zamieszczone przez micles
                    Na 11 i 12 wypatrzyłem nałożenie tej samej tekstury.

Z "nowych pstryków" podchodzi mi tylko 16 - niecodzienna perspektywa (budynki zbiegają się nie w tą stronę co zawsze )
                    Jeśli chodzi o tekstury, to mam z 15 różnych "samograjów" i często je walę, bo lubię po prostu. Fajnie ramkują i psują jakość zdjęcia
                    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                    Zamieszczone przez airhead
                    też dobry, spójny materiał
                    Cieszę się. Dawno nie robiłem fot, a te były rezultatem zarwanej nocy i łażenia po mieście o 6 rano. W sumie to to miejsce jest 10 minutek od mojej szkoły piechotką, od mojego domu tyle samo, tylko, że autobusem Lubię tamte regiony. Tylko muszę często jakiś kumpli brać, bo nie chcę stracić w jakiejś spelunce sprzętu, a o to tam nie trudno. Mam jeszcze ze dwa budynki, no i wciąż - caaałe Odolany. jest jeszcze kilka miejsc ciekawych porozrzucanych po woli, ale w niektóre regiony serio wolę nie wchodzić samemu. Na osiedlu mam jedną kamieniczkę fajną (zresztą, ze zdjęcia 1 i 3, ale nieco tak mam obawy żeby tam wejść, bo to kwaterunek obywateli czeczeńskich - niby tam kiedyś im pomagałem odpalić starego merca, ale myślę że sprzęcik za pięć kafelków byłby dla nich ciekawszym argumentem :E)

No i jeszcze na jedno czekam - na mgłę.
                    Ostatnio edytowany przez _igi; 15112. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• micles
                      Zablokowany
                      • 2006
                      • 4359

Z piętnastu można zrobić 60 (flip horizontally, flip vertically) i już się będzie mniej rzucało w oczy ;P

Komentarz

• _igi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2008
                        • 2035

Się "zainspirowałem" inną galerią, dorzucę swojego pstryka analogowego:

Komentarz

• micles
                          Zablokowany
                          • 2006
                          • 4359

Zamieszczone przez _igi
                          Się "zainspirowałem" inną galerią
                          NJ?
                          Jak dla mnie to jest ok, podbiłbym jedynie jeszcze trochę kontrast, bo duży % kadru to szarości.

Komentarz

• headless-horseman
                            • 2009
                            • 12

O ile liczy się zdanie początkującego to uważam, że zdjęcia są bardzo ciekawe, budują niesmowity klimat i ukazują coś nowego w Warszawie
                            Może miałbyś ochotę dodać swoje zdjęcia do naszej galerii plenerów - www.pleneri.com
                            Napisz: [email protected]

Komentarz

• _igi
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 2035

Zamieszczone przez micles
                              NJ?
                              Jak dla mnie to jest ok, podbiłbym jedynie jeszcze trochę kontrast, bo duży % kadru to szarości.
                              Wiesz, mam od cholery kontrastowych fot z metra. Głównie dlatego, że wysokie ISO z cyfry skracają rozpiętość tonalną. W nim właśnie lubię te szarości, taki spokój. ;-)
                              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                              Zamieszczone przez headless-horseman
                              O ile liczy się zdanie początkującego to uważam, że zdjęcia są bardzo ciekawe, budują niesmowity klimat i ukazują coś nowego w Warszawie
                              Może miałbyś ochotę dodać swoje zdjęcia do naszej galerii plenerów - www.pleneri.com
                              Napisz: [email protected]
                              Jak dokończę ten cykl to z chęcią, ale wrzucać gdziekolwiek na razie tego nie zamierzam. Tutaj, ewentualnie na flickr'a wrzucam to, żeby zobaczyć, czy idę we właściwym kierunku - czasem mam problem z byciem obiektywnym wobec swoich prac, a wtedy kop w tyłek od kogoś obcego bywa pomocny.
                              Ostatnio edytowany przez _igi; 15112. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

Pracuję...