uwaga na podróbki 511a

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • trrr
    Bywalec
    • 2009
    • 115

uwaga na podróbki 511a

do ściągnięcia rar w którym porównuje bat zakupioną na aukcji:
    http://www.allegro.pl/item729693756_..._30d_gwar.html
    z wersją europejską i amerykańską
  • lovtza
    Coś już napisał
    • 2009
    • 79

bardzo ciekawe
    thx zostawie sobie tego rara na dysku

swoja droga takiemu sprzedawy urwalbym j.....

pozdrawiam

Komentarz

• trrr
      Bywalec
      • 2009
      • 115

jedyne co moge dodać to na pierwszy rzut oka są nie do rozróżnienia, nie rozróżnił bym ich gdyby nie trzymanie 150zdjęć..
      gnojowi zrobie koło **** już dostał komenta, ale na tym nie spoczne

Komentarz

• axk
        Pełne uzależnienie
        • 2008
        • 2027

Temat tych akumulatorów był już poruszany. Wcale nie muszą być to podróbki, mogą to być za to np. "leżaki magazynowe" które z pewnych przyczyn już nie spełniają określonych wymogów.
        EOS + Speedlite

Komentarz

• trrr
          Bywalec
          • 2009
          • 115

jeżeli argumenty które przedstawiłem Cię nie satysfakcjonują to niestety chyba już nic Cie nie przekona.. Muszą być innego koloru? nawet formy odlewcze są inne, czcionki, kolor naklejek ale i czcionka tych literek przy stykach numer nie w tym samym miejscu inny materiał plastiku inny metal na stykach inne tłoczenie napisów między "pośladkami".. mieli napisać kanon? - ale wtedy nie była by to podróbka..

Komentarz

• ostrowin
            Bywalec
            • 2008
            • 103

Uff dzięki ci trrr.W ostatniej chwili.Jutro miałem kupować u tego trola ten akumulator.Patrząc na fotki z aukcji nie ma szans dopatrzyć się różnic,zresztą mógł dać jako przykład zdjęcie prawdziwego BP-511.Niestety na chińczyków nie ma siły,sam się kiedyś wpakowałem i kupiłem SanDisc Extreme 3 który zapisywał pliki z zawrotną prędkością 4MB/s.Jedyne co można zrobić to zgłosić sprawę do allegro.
            30D + 17-40+ Plástico Fantástico

Komentarz

• trrr
              Bywalec
              • 2009
              • 115

jeżeli ktoś miał przyjemność zgłaszania o odszkodowanie z allegro chętnie bym posłuchał podpowiedzi jak prosić o zwrot pieniędzy?

Komentarz

• axk
                Pełne uzależnienie
                • 2008
                • 2027

Zamieszczone przez trrr
                jeżeli argumenty które przedstawiłem Cię nie satysfakcjonują to niestety chyba już nic Cie nie przekona..
                Ale co ma mnie przekonywać? Może zdecyduj się na jedną wersję ponieważ najpierw twierdziłeś iż:

Zamieszczone przez trrr
                ...na pierwszy rzut oka są nie do rozróżnienia, nie rozróżnił bym ich gdyby nie trzymanie 150zdjęć...
                teraz zaś twierdzisz że:

Zamieszczone przez trrr
                ...formy odlewcze są inne, czcionki, kolor naklejek ale i czcionka tych literek przy stykach numer nie w tym samym miejscu inny materiał plastiku inny metal na stykach inne tłoczenie napisów między "pośladkami"...
                EOS + Speedlite

Komentarz

• trrr
                  Bywalec
                  • 2009
                  • 115

ponieważ w pierwszym wrażeniu dostajesz w pudełku z fvat bat, z przekonaniem że oryginalna, do tego zapewnienia na stronie dopiero po użyciu okazuje się coś nie tak.

Dopiero wtedy przykładasz dwie do siebie i porównujesz szczególiki.. Reszta opisana przy zdjęciach.

opisałem to żeby już nikt sie nie naciął do wprowadzenia powyższych poprawek w podróbach;/..

Tak jak pisałem bat nie budziła żadnych podejrzeń na pierwszy rzut oka..

Komentarz

• Cichy
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 7450

Wszystko OK, tylko od razu pisać w komentarzu per "gnój" i straszyć policją... Lekka przesada. Może facet sam nie wie, że ma jakieś podróby w sprzedaży. Do tej pory miał czyste konto na allegro, więc byłbym wstrzemięźliwy w zbyt wczesnym oczernianiu.

PS. doczytałem reszte na jpgach i muszę przyznać, że zrobiłeś swoimi tekstami niezłą wiochę.
                    Ostatnio edytowany przez Cichy; 343.
                    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• trrr
                      Bywalec
                      • 2009
                      • 115

miał czas na odpowiedz, nawet nie raczył odpisać.. W neutralnych też ma jeden wszystko ok tylko coś krótko trzyma..

Cichy od ciebie też miałem sprzęt i dobrze wiesz że sprzedawca bierze odpowiedzialność za to czym handluje(dlatego cie szanuje jako sprzedającego i jeżeli to możliwe biore z twojej dystrybucji), jeżeli coś jest podejrzanie tanie to trzeba 4razy oglądnąć.. Zauważyłem różnice mimo że nie jestem sprzedawcą bat. Założę się że po tym komencie i opisie posypią się negatywy..

jeszcze nikt nie nadmienił że wsadza się taką bat do bardzo drogiego sprzętu i kto wie jakie może szkody zrobić taka podróba to nie aparat/obiektyw za 1000zł..

powiadasz wioche..? a to że przynajmniej jeden z naszych kolegów się nie naciął też nazywasz wiochą? Bronisz sprzedawcy podróbek?
                      Ostatnio edytowany przez trrr; 28774.

Komentarz

• Vitez
                        zło konieczne
                        • 2004
                        • 19804

Zamieszczone przez trrr
                        powiadasz wioche..? a to że przynajmniej jeden z naszych kolegów się nie naciął też nazywasz wiochą? Bronisz sprzedawcy podróbek?
                        Broni kultury wypowiedzi a nie konkretnej osoby...

Komentarz

• gadget_zary
                          Pełne uzależnienie
                          • 2008
                          • 1046

Zamieszczone przez trrr
                          miał czas na odpowiedz, nawet nie raczył odpisać.. W neutralnych też ma jeden wszystko ok tylko coś krótko trzyma..
                          Czas ? Tzn ile poczekałeś ? Dzień ? Dwa ?
                          Co do reszty nie wiem czy widziałeś odpowiedź sprzedawcy do tego neutralnego komentarza

Nie produkujemy tych baterii, więc nie mamy wpływu na ich prawidłowe funkcjonowanie. Akumulatory są jak najbardziej oryginalne. Jeżeli był jakiś problem z towarem należało się z nami skontaktować w celu ustalenia szczegółów wymiany.
                          Może jednak dało by się załatwić wszystko spokojnie.
                          No ale oczywiście twoja sprawa co z tym zrobiłeś

Komentarz

• trrr
                            Bywalec
                            • 2009
                            • 115

Zamieszczone przez Vitez
                            Broni kultury wypowiedzi a nie konkretnej osoby...
                            sorry ale uważam że kultura sprzedawcy podróbek się nie należy.. Co z jego kultura i oszustwem? Co gdy towar nie jest w żaden sposób testowany i np da napięcie 8,5V myślisz ze odda ci pieniądze za sprzęt? Zawsze złodziei, paserów i sprzedawcy podróbek traktuje tak samo, jeżeli wy traktujecie ich za "ludzi" to znaczy że jeszcze się nie nadzieliście..

Jak będziecie tak traktować sprawę to dojdzie do wyroków za uderzenie złodzieja.. Człowiek chce oszczec reszte, owszem w sposób brutalny ale adekwatny do możliwych szkód i poniesionych kosztów i jakby nie było oszustwa! Przecież to przestępstwo LUDZIE!
                            !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
                            Zamieszczone przez gadget_zary
                            Czas ? Tzn ile poczekałeś ? Dzień ? Dwa ?
                            Co do reszty nie wiem czy widziałeś odpowiedź sprzedawcy do tego neutralnego komentarza

Może jednak dało by się załatwić wszystko spokojnie.
                            No ale oczywiście twoja sprawa co z tym zrobiłeś
                            jak załatwić polubownie "oddasz mi pieniążki?" a srał reszte, jak się nadzieje? Nie jestem egoistą i na pewno dostane riposte negatywna ale z oszustami walcze i nie dam sie oszukiwać! Pieniądze i tak odda, kto odda za moje nerwy za czas porównywania i udowadniania że to nie oryginał, za możliwe straty(kiedyś znajomy miał tak w d70 po pół roku "oryginał" zawiesił lustro/migawkę)..

Jestem odbiorcą końcowym tak jak większość z was i walczcie o to za co płacicie jeżeli będziecie załatwiac sprawy polubownie bedzie dalej to samo.. Teraz ma drzwi zamknięte, i będzie sprawdzał jakość produktów przez siebie oferowanych, albo skończy się sprzedaż podróbek. Więc co w tym złego dla was?
                            Ostatnio edytowany przez trrr; 28774. Powód: Automerged Doublepost

Komentarz

• Cichy
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 7450

Złe jest to, że nie czekasz na stanowisko sprzedawcy w tej sprawie (może warto byłoby jakoś bezpośrednio się skontaktować, telefon?), handluje bateriami i może po prostu nie wiedzieć, że to podróby.

Choć patrząc na inne aukcje baterie do Canona są pakowane tak samo (inaczej od oryginału) i mają podejrzaną czcionkę (jak chociażby czerwony napis BP-511 - gdzie jedynki są większe od reszty), więc prawdopodobnie też nie są oryginalne. Można wezwać sprzedawcę do zaprzestania sprzedaży tych baterii, ale forma, jaką przyjął kolega trrr jest niedopuszczalna.
                              O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

Pracuję...