7d - już oficjalnie!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jinjinx

7d - już oficjalnie!

Już oficjalnie:
    http://www.usa.canon.com/consumer/co...&modelid=19356
  • lux
    Początki nałogu
    • 2004
    • 271

Wyglada na nastepce 50d,jakos bez rewelacji,ma to co mial miec.
    =============
    www.fotolux4.blogspot.com/

Komentarz

• Pikczer
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 2578

Zamieszczone przez lux
      Wyglada na nastepce 50d,jakos bez rewelacji,ma to co mial miec.
      Bez rewelacji???
      18Mpx, 19-point all cross-type, 8 kl/sek.... - stary - jak Ci juz takie rzeczy nie odpowiadaja, to przesiadz sie na Sony.
      Natomiast przyznaje szczerze, ze myslalem, iz tu wpakuja cropa 1.3 a jedna jedynka zniknie na rzecz wypasionego deesa.
      Ostatnio edytowany przez Pikczer; 2878.

Komentarz

• lux
        Początki nałogu
        • 2004
        • 271

No dobra,plusy to wizjer i sterowanie lampami,co juz dawno powinno byc chocby w jedynkach i piatkach. Ilosc mpx za duza AF-no coz, poszli na ilosc punktow...
        =============
        www.fotolux4.blogspot.com/

Komentarz

• Poohutch
          Bywalec
          • 2005
          • 156

Znowu przełożyli on-off :/ Za to nie ma trybów z małpki - nareszcie!
          Ciekawe jak punkty af są rozłożone. Wygląda na genialne narzędzie reporterskie. Teraz czekam na 3D FF.
          Canon 400D | Canon 10-22 USM | Sigma 30/1.4 EX |Speedlite 380 EX | fajny statyw, polary marumi DHG, a do tego
          Pentax MX x2 | SMC 24/2,8 | SMC-M 50/1.7 | SMC-M 35/2 | Printzflex 80-200

Komentarz

• BuRton
            Uzależniony
            • 2008
            • 681

Nieustanna "zabawa" w te cropy cholera ! Dali by już spokój. Powinni to wsadzić do 5DmkII a w 1DsmkIV jeszcze bardziej wszystko wypasione i po sprawie. To teraz jak myślicie - Canon wycofa się z APS-H i 1DmkIV będzie tylko FF ? Jak by dali to za przyzwoite 15 - 16 tysięcy złociszy to poproszę .
            Mimo wszystko wreszcie jest puszka, na którą będzie (NIE będzie ) mało narzekania .
            Leica MP, 28/2, 35/2, 50/1.4, 75/2.8

Komentarz

• molmagic
              Bywalec
              • 2006
              • 137

Ja osobiście myślałem, że od jednocyfrowej serii można więcej wymagać. 19 punktów krzyżowych...hmm robi to wrażenie liczbowe...ale czy ktoś będzie z tego korzystał? A z tymi 18pix to proszę mnie nie rozśmieszać, na takim skrawku matrycy....

A w miarę reporterskie to mogłoby być jak by uszczelnili to i built-in-flasha wywalili
              Ostatnio edytowany przez molmagic; 7566.

Komentarz

• Bahrd
                Pełne uzależnienie
                • 2007
                • 3053

Zamieszczone przez Poohutch
                Ciekawe jak punkty af są rozłożone..
                Tak, żeby można było popsioczyć, że za bardzo skupione centralnie
                http://www.dpreview.com/previews/canoneos7d/
                EOS - conditio sine Kwanon...

Komentarz

• josif
                  Początki nałogu
                  • 2008
                  • 380

No w sumie fajny aparacik ale nie mogę jakoś znaleźć motywacji żeby jarać się czymś co ni jest FF.

Komentarz

• magix
                    Początki nałogu
                    • 2006
                    • 298

Zamieszczone przez molmagic
                    Ja osobiście myślałem, że od jednocyfrowej serii można więcej wymagać. 19 punktów krzyżowych...hmm robi to wrażenie liczbowe...ale czy ktoś będzie z tego korzystał? A z tymi 18pix to proszę mnie nie rozśmieszać, na takim skrawku matrycy....

A w miarę reporterskie to mogłoby być jak by uszczelnili to i built-in-flasha wywalili
                    Jak na canona to i tak dużo dał. Myślę ze przeskoczyli z jakieś 3 lata do przodu, porównując to co zazwyczaj dają w nowych aparatach. Pomijając matrycę(bo tu nie wiadomo jak się będzie spisywać) to generalnie prawie wszystko jest lepsze od 5dMK II. Trzeba podziękować nikonowi i sony za wywieranie nacisku na canonie ;-)

EDIT:
                    Zamieszczone przez Bahrd
                    Tak, żeby można było popsioczyć, że za bardzo skupione centralnie
                    I już się zaczyna narzekanie. ;-)
                    Ostatnio edytowany przez magix; 6599.
                    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
                    http://magix.digart.pl/

Komentarz

• alx_80
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 192

sample
                      nie jest źle...

Komentarz

• Gregolius
                        Początki nałogu
                        • 2008
                        • 271

generalnie zawsze znajdzie się grupa osób którym coś będzie nie pasowało.A co do sampli faktycznie wyglądają bardzo dobrze.Mnie ciekawi jak będzie działał ten AF.No i pytanie zasadnicze jak będzie z dostępnością, bo patrząc na to co się działo z 5D II to nie napawa optymizmem
                        CANON aik

Komentarz

• gietrzy
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 5727

Ponieważ ktoś b. mądry pokasował? posty z nowości powtórzę tylko, że amazon już ma ten model w przedsprzedaży za $1,7k
                          18 MPx do 1600 spokój absolutny (dla mnie nawet 6400 ) - dla mnie masakryczna kombinacja z nowym IS'em w makro czy Tamronem 60/2.0.
                          Czyli realnie dla ptasiarzy iso 800 jest w zasięgu używalności
                          the silence is deafening

Komentarz

• moregun
                            Początki nałogu
                            • 2006
                            • 351

jesli na amazon.com kosztuje 1700$ to z jaką cena przyjdzie do polski?
                            ISO 800 juz w 40D jest dobre więc tylko mozna sie zatsanawiac czy zwiekszenie ilości px nie zmieni czy moze nawet poprawi to
                            Ostatnio edytowany przez moregun; 5748.

Komentarz

• mate00sh
                              Pełne uzależnienie
                              • 2008
                              • 1312

Czyżby tam była wyświetlana siatka w wizjerze jak kiedyś u Nikona?

Komentarz

Pracuję...