Moje testy Tamrona i innych obiektywow

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Marcin K
    Bywalec
    • 2005
    • 142

Moje testy Tamrona i innych obiektywow

Witam serdecznie.

Jestem w trakie wrzucania na serwer moich wlasnych testow obiektowow:
    Nie jestem specem od fotografii, ale pomyslalem sobie, ze przetestuje sobie moje obiektywy, a moze tez komus sie to przyda

Przetestowane przeze mnie obiektywy to:

Tamron 28-75 f/2.8 SP AF XR Di LD Aspherical (IF) Macro
    EF 50 mm f/1,8 II
    EF 100 mm f/2,8 Macro USM
    EF-S 18-55 f/3.5-5.6
    Sigma 70-300 f/4.0-5.6 APO Macro Super II

W tej chwili wrzucilem troche obrazkow z Tamrona
    Znajduja sie one na stronie: http://itzone.com.pl/fototests/

Do wszystkich mam prosbe o przejrzenie strony i stwierdzenie, czy tego typu
    testy komus sie przydadza i czy dalej obrazki wrzucac, czy to nie ma sensu.

Ewentualnie, czy pomysl jest dobry, tylko powinienem dla testow zrobic inne zdjecia.

pozdrawiam i czekam na uwagi i sugestie.

Marcin
    Marcin Kasiński
    http://itzone.pl
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez Marcin K

Idz na spacer i porob zdjecia a nie testy .

Komentarz

• Nicram
      Bywalec
      • 2005
      • 232

Marcin
      jakieś wnioski
      jakieś D + sporo zapału

Komentarz

• Pietro
        Bywalec
        • 2005
        • 132

No. Super kadry, swietnie uchwycony temat, jaka akcja. A na nastepnych poprosze sasiadke.
        Idzie Panie nowe....

Komentarz

• thorin
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1990

heh chlopcy nie badzcie tacy uszczypliwi, ktos wreszcie wyszedl z inicjatywa i niezlym pomyslem, te wszystkie obiektywy moze i maja testy w sieci ale wreszcie bedzie mozna zapchac usta tym ktorzy chca tylko i wylacznie zdjecia "prawdziwe" z tamrona a nie PS-ocone mi sie inicjatywka podoba, i coraz bardziej cieszy mnie moj mroczny tamron pozadania

Komentarz

• Marcin K
            Bywalec
            • 2005
            • 142

Zamieszczone przez thorin
            heh chlopcy nie badzcie tacy uszczypliwi, ktos wreszcie wyszedl z inicjatywa i niezlym pomyslem, te wszystkie obiektywy moze i maja testy w sieci ale wreszcie bedzie mozna zapchac usta tym ktorzy chca tylko i wylacznie zdjecia "prawdziwe" z tamrona a nie PS-ocone mi sie inicjatywka podoba, i coraz bardziej cieszy mnie moj mroczny tamron pozadania

A ja sie poswiecilem i to w sobote.
            Myslalem, ze bede wiwaty

OK. Tak powaznie, to przekonaliscie mnie, ze nie ma sensu bo nikomu sie to nie przyda.
            Dzis usuwam zdjecia z serwera.

pozdrawiam

Marcin
            Marcin Kasiński

Komentarz

• MACIUP

mam jedno pytanie ? jesteś zadowolony z Tamron SP AF Aspherical XR Di LD IF 28-75mm ? Planuję zakup w miejsce "kitowego" 18-55
              Pozdrawiam
              Maciek

Komentarz

• Marcin K
                Bywalec
                • 2005
                • 142

Zamieszczone przez MACIUP
                mam jedno pytanie ? jesteś zadowolony z Tamron SP AF Aspherical XR Di LD IF 28-75mm ? Planuję zakup w miejsce "kitowego" 18-55
                Pozdrawiam
                Maciek

Kazdy Ci go poleci.
                Jestem zadowolony.

Z tych pierwszych testow wynika, ze Tamron daje zdecydowanie lepsza ostrosc (moim zdaniem, a nie jestem ekspertem).

Jak bede mial czas, to porobie jakies zdjecia testowe jego i kita tylko dla siebie bez bawienia sie w umieszczanie wynikow w sieci fotografujac cos, gdzie latwiej bedzie zobaczyc roznice.

Marcin
                Ostatnio edytowany przez Marcin K; 2213.
                Marcin Kasiński

Komentarz

• thorin
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1990

Zamieszczone przez MACIUP
                  Pozdrawiam
                  Maciek

ja nie kupowalbym go "w miejsce" kita ale jako jego uzupelnienie, zauwaz ze czasem moze Ci brakowac szerokiego kata, wtedy kit jest bardzo przydatny... czy jestem zadowolony ? rzadko przepinam kita do mojej rebelki, tylko z koniecznosci w innym wypadku Tamron zajmuje miejsce w bagnecie

Komentarz

• Zigi
                    Uzależniony
                    • 2005
                    • 532

Witam serdecznie.

Jestem w trakie wrzucania na serwer moich wlasnych testow obiektowow:
                    Nie jestem specem od fotografii, ale pomyslalem sobie, ze przetestuje sobie moje obiektywy, a moze tez komus sie to przyda
                    Ja jestem za takimi działaniami. Pewnie sporo osób, które mają lub miały takowe szkła ma takie działania w nosie ale dla tych, którzy dopiero zaczynają zabawę w wydawanie kasy na system (amatorsko) to nie lada gratka. Co z tego że w sieci leży duzo sampli jak nie wiadomo przez co one przeszły i czym je traktowano. :smile:

Poadrawiam.
                    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
                    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Komentarz

• mxdanish
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 632

Osobiście jak ktoś woli spędzać czas wolny na robieniu testów i teścików to ja nie mam nic przeciwko
                      Ja tam osobiście wolę iść w teren
                      Zamieszczone przez Zigi
                      Co z tego że w sieci leży duzo sampli jak nie wiadomo przez co one przeszły i czym je traktowano. :smile:
                      Żeby tak od razu wierzyć wszystkim samplom z sieci to by wyszło że prawie wszystkie szkła są zaj....te. Druga sprawa że można poczytać opinie innych użytkowników (np. tego forum - mała wazelinka ) i też tym się po części sugerować przy ewentualnym wyborze obiektywu
                      5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
                      RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Komentarz

Pracuję...