odzyskac zdjecia...?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • magdzia

odzyskac zdjecia...?

moze głupie..ale kto pyta nie bladzi..kumpel wykasowal mi ostatnio 300 zdj.- z wakacji karty nie formatowalam..czy jest jakis sposob by je odzyskac..?
  • Driver
    Zablokowany
    • 2005
    • 786

jeśli nic na niej nie pstrykałeś to w ostatnim Foto-Video jest program ( oem ) do odzyskiwania fot + instrukcja postępowania.

Komentarz

• magdzia

moze tu kto wie..

mam pytanko.czy da sie odzyskac zdj. z karty pam.,jesli nieporzadany osobnik bezczelnie wykasuje ci aparatem 300 pieknych zdj?karta niefsformatowana..

Komentarz

• C41photocrew
        Zablokowany
        • 2005
        • 528

jak masz lexara to jest image rescue

Komentarz

• magdzia

lexara..?
          jasniej prosze

Komentarz

• magdzia

mam canona s1is

Komentarz

• C41photocrew
              Zablokowany
              • 2005
              • 528

nie no karta jakiej firmy jest

Komentarz

• magdzia

kingstone]

Komentarz

• Pavelsky

Nie znam taniej metody odzyskania danych. Na pocieszenie moge Ci powiedziec, ze nawet ze sformatowanej karty mozna odzyskac dane. Nieco wiecej na ten temat tutaj: http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/articlear_46629.html i http://biznes.chip.pl/news_biznes_138024.html . Jednak jak wspominalem cena za taki program nie jest mala i jesli naprawde zalezy Ci na tych zdjeciach, to za 'pare stowek' pewne firmy sa w stanie odzyskac zdjecia.

EDIT: Mozesz ew. sprobowac z tym: http://download.chip.pl/download_58835.html
                  Ostatnio edytowany przez Gość; 2980.

Komentarz

• muflon
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 6763

A czemu zapytałaś o to samo w drugim forum do tego na zupełnie inny temat? Kasuję stamtąd, podłączam tutaj.
                    zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• rysiaczek
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 897

Zainteresuj się programami Photo Rescue, Digital Picture Recovery czy O&O DiskRecovery - u mnie Photo Rescue odczytał uprzednio skasowane zdjęcia z karty, jak by wcześniej wogóle nie nastąpiła operacja kasowania - po prostu zobaczył całą kartę
                      Ważna rzecz - przed odzyskiwaniem nie zapisuj _NIC_ na karcie - najlepiej jej nie wkładaj do czytnika nawet (bo a nuż taki windows kosz sobie na niej utworzy...)
                      Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Semtex
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 347

Ja polecam PC inspector smart recovery - jest za darmo i bardzo dobrze sobie radzi , można go sciągnąc z netu - jest też chyba na płycie ostatniego chip-photo albo przed ostatniego - w ostateczności daj znać to Ci wyślę bo jest free
                        5d + plecak

Komentarz

• Semtex
                          Początki nałogu
                          • 2005
                          • 347

Zamieszczone przez rysiaczek
                          Zainteresuj się programami Photo Rescue, Digital Picture Recovery czy O&O DiskRecovery - u mnie Photo Rescue odczytał uprzednio skasowane zdjęcia z karty, jak by wcześniej wogóle nie nastąpiła operacja kasowania - po prostu zobaczył całą kartę
                          Ważna rzecz - przed odzyskiwaniem nie zapisuj _NIC_ na karcie - najlepiej jej nie wkładaj do czytnika nawet (bo a nuż taki windows kosz sobie na niej utworzy...)
                          Co do zobaczenia to normalne ponieważ normalny quick format nie kasuje plików tylko info o tym gdzie są zapisane poszczególne pliki , normalny format kasuje ale do czasu nadpisania jest to bardzo proste do odzyskania
                          5d + plecak

Komentarz

• rysiaczek
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 897

Zamieszczone przez Semtex
                            Co do zobaczenia to normalne ponieważ normalny quick format nie kasuje plików tylko info o tym gdzie są zapisane poszczególne pliki , normalny format kasuje ale do czasu nadpisania jest to bardzo proste do odzyskania
                            Ja to wiem, wiem też po co jest kopia FAT w systemie FAT32 (bo pewnie taki ma na karcie). Odpowiedź byla raczej do autora wątku... Ale dzięki

TAk czy inaczej, myślę, że z podanymi w wątku programami magdzia spokojnie jest w stanie odzyskać zdjęcia :razz:
                            Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• Golibroda
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 99

Zamieszczone przez Semtex
                              A dokładniej szybki format wymazuje pierwszą literkę z nazwy pliku i zwalnia obszar o położeniu pliku w tablicy partycji (dotyczy HDD) zaznaczając jako puste.Natomiast informacje zawarte w odpowiednich sektorach dysku do czasu ponownego zapisu przez inny plik pozostaje nienaruszone.
                              Wniosek jest jeden: skasowałeś pod żadnym pozorem nie zapisuj nic na dysku, nie uruchamiaj procedur porządkowania dysku, nic nie instaluj bo wszystkie informacje pozmieniasz i stracisz możliwość ich odzyskania.
                              Pozdrowienia
                              Piotr

Komentarz

Pracuję...
                              X