[POZNAN] Wystawa typu Wildlife

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Polaco
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1135

[POZNAN] Wystawa typu Wildlife

Znowu ten Poznan, bedzie sie Wam snil po nocach

Raczej nie warto przepisywac calego artykulu, wiec w skrocie, bedzie IMVHO bardzo ciekawa wystawa zdjec pt. "Wildlife Photographer of the Year 2004", widzialem zdjecia (nie wszystkie) i sa naprawde warte obejrzenia. Link http://serwisy.gazeta.pl/cjg/1,31921,2844706.html

Proponuje zebysmy sie spotkali, obejrzeli i ... posli cos sie napic (wiadomo co :-D ). Co Wy na to ? Zostaje nam tylko przedyskutowac termin i godzine spotkania.

Ps.: Zadnych ankiet nie bede robil
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

bomba zdjecia. przyjezdzam.
    przy okazji do Raysfoto zajrze

kiedy?
    www albo tez flickr

Komentarz

• akustyk
      gajowy
      • 2004
      • 12226

jednakowoz, upieram sie nad wybraniem metody ktora wybierzemy miejsce spotkania. paszczą :>
      www albo tez flickr

Komentarz

• djtermoz
        Uzależniony
        • 2004
        • 995

To jest dobra wystawa. Widzialem to w zeszlym roku w pazdzierniku w Londynie we wspomnianym Muzeum Historii Naturalnej. Potem wystawa jezdzila po swiecie. Zdecydowanie warto sie wybrac. Dosc duzo fotek w roznych kategoriach - pejzaze, ptaki, rosliny, itp.

Aha, prawdziwi, 100% onanisci sprzetowi tez sie powinny wybrac bo nawet jesli nie docenia piekna tych fotek to moga sobie popatrzec na... EXIFy. Prawie do kazdego zdjecia byla dolaczona informacja o tym jakim sprzetem bylo zrobione. Dominowal... Canon (co, zdziwieni?) i inne 35mm ale bylo tez troche sredniego formatu i jedna fajna fotka z Hasselblada X-Pan.

Polecam!
        djtermoz@pbase

Komentarz

• Polaco
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1135

Zamieszczone przez akustyk
          bomba zdjecia. przyjezdzam.
          przy okazji do Raysfoto zajrze

kiedy?
          Super !! Moze 14-go (niedziela) ? Wiem ze to dlugi weekend, i bla, bla, bla, ale moze sie ktos skusi ? Bylo by naprawde milo spotkac sie z wlascicielami avatarow
          Troche moich knotow

Komentarz

• Polaco
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1135

Zamieszczone przez djtermoz
            Aha, prawdziwi, 100% onanisci sprzetowi tez sie powinny wybrac bo nawet jesli nie docenia piekna tych fotek to moga sobie popatrzec na... EXIFy. Prawie do kazdego zdjecia byla dolaczona informacja o tym jakim sprzetem bylo zrobione. Dominowal... Canon (co, zdziwieni?) i inne 35mm ale bylo tez troche sredniego formatu i jedna fajna fotka z Hasselblada X-Pan.
            Hehehehe, zapomnialem o tym napisac, ale co prawda to prawda. Da sie nawet bardzo korzystna tendencje zauwazyc, coraz wieksza ilosc zdjec jest robiona cyfrowkami
            Troche moich knotow

Komentarz

• gawryl
              Uzależniony
              • 2004
              • 810

pomysl z wystawa mi sie podoba.
              i mozna przy okazji sie spotkac
              jestem za.
              350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• Robert P.
                Bywalec
                • 2005
                • 240

A widzicie, jednak Poznań jest najlepszym miejscem na spotkanie. Zapraszamy wszystkich. A co do terminu to myśle że własnie 14 sierpnia w niedziele jest jak najbardziej trafionym terminem.
                350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4

Komentarz

• Polaco
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1135

W takim razie 14-go, jak komus nie pasuje to niech cos innego zaproponuje.

Czy beda osoby z poza Poznania ? Czy beda potrzebowaly jakies noclegi ? Warto pomyslec o tym bo moze z tego wyjdzie upragnione przez Gawryl'a piwo Ile osob przyjedzie ?

Co z Pozniakami ? Poki co to tylko Robert sie odezwal, a wiem ze jest wiecej forumowiczow w tym miescie
                  Troche moich knotow

Komentarz

• Polaco
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1135

Hmmmm, cos sie malo ludzi zglasza :-? Dla zainteresowanych podaje linka do noclegow w Poznaniu http://poznan.naszemiasto.pl/noclegi...376f5949b59dbe

BTW czy jest sens otworzenia nowego watku z informacjami na temat spotkania ? Co na to moderatorzy ? Nie wprowadzi to zbyt duzego balaganu ?
                    Troche moich knotow

Komentarz

• adamek
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 2265

Witam!
                      Dzięki Polaco za info na ten temat.
                      Chętnie bym się rpzeszedł... gdyby nie termin. :/
                      14.08 to ja niestety zaczynam pracę... mam byc w Rogalinku o godzinie 16. :/
                      Ale dzień wcześniej bardzo chętnie.
                      Miłego dnia
                      adam jastrzębowski
                      cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                      tu tu

Komentarz

• Polaco
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1135

Zamieszczone przez adamek
                        Witam!
                        Dzięki Polaco za info na ten temat.
                        Chętnie bym się rpzeszedł... gdyby nie termin. :/
                        14.08 to ja niestety zaczynam pracę... mam byc w Rogalinku o godzinie 16. :/
                        Ale dzień wcześniej bardzo chętnie.
                        Do 16-tej jest sporo czasu, spokojnie zdazysz przyjsc na wystawe Zobaczymy co reszta powie, moze jednak 13-ty ? Dla mnie oba terminy sa jak najbardziej ok (ale wolalbym 14-ty).
                        Troche moich knotow

Komentarz

• Robert P.
                          Bywalec
                          • 2005
                          • 240

Polaco, 13 w sobote tez mi pasuje, teraz sprawdziłem i mam wolna sobote. Wiec możemy dopasowac sie do terminu.. 13 lub 14 sierpnia.
                          350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4

Komentarz

• Polaco
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1135

Zamieszczone przez Robert P.
                            Polaco, 13 w sobote tez mi pasuje, teraz sprawdziłem i mam wolna sobote. Wiec możemy dopasowac sie do terminu.. 13 lub 14 sierpnia.
                            Ja sobote mam pracujaca, ale da sie to jakos zalatwic (mam nadzieje)
                            Troche moich knotow

Komentarz

• Tomasz Golinski
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 8623

Ja niestety, jak pisalem, 13 mam wesele i pewnie na 14-go nie dojade ale pozniej chetnie...
                              30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                              Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

Pracuję...