Przeróbka obiektywu analogowego na cyfrowy

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kameleon

Przeróbka obiektywu analogowego na cyfrowy

Witam,
    Moje pytanie skierowane jest bardziej do osób zajmujących się serwisem foto ale jeżeli ktokolwiek będzie w stanie mi pomóc to bardzo bym prosił.
    A chodzi mi o to czy da się przerobić obiektyw do analoga na obiektyw przeznaczony do cyfrówki. Obiektyw o którym piszę to SIGMA 28-200 DL ASPHERICAL. Czy jest taka możliwość w ogóle?? A jeżeli tak to może kojarzycie jakiś serwis w Trójmieście który by się tego podjął.
    Zaznaczam że pytałem o to w serwisie Sigmy jednak poinformowali mnie że nie posiadają takiego sprzętu do przerobienia tego obiektywu.
    Dzięki wielkie.
  • Merde
    Grzeczny i układny podpis
    • 2008
    • 7756

Zamieszczone przez Kameleon
    Witam,
    Moje pytanie skierowane jest bardziej do osób zajmujących się serwisem foto ale jeżeli ktokolwiek będzie w stanie mi pomóc to bardzo bym prosił.
    A chodzi mi o to czy da się przerobić obiektyw do analoga na obiektyw przeznaczony do cyfrówki. Obiektyw o którym piszę to SIGMA 28-200 DL ASPHERICAL. Czy jest taka możliwość w ogóle?? A jeżeli tak to może kojarzycie jakiś serwis w Trójmieście który by się tego podjął.
    Zaznaczam że pytałem o to w serwisie Sigmy jednak poinformowali mnie że nie posiadają takiego sprzętu do przerobienia tego obiektywu.
    Dzięki wielkie.
    Jeśli obiektyw ma bagnet EF, to nic przerabiać nie musisz.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Kameleon

niestety muszę. Pokazuje mi error przy samym starcie aparatu. i nic się nie da z tym zrobić

Komentarz

• Merde
        Grzeczny i układny podpis
        • 2008
        • 7756

Zamieszczone przez Kameleon
        niestety muszę. Pokazuje mi error przy samym starcie aparatu. i nic się nie da z tym zrobić
        Jaki error? Jeśli bagnet mechanicznie pasuje (tj. jest EF), to musi działać. Może masz uwalony obiektyw?
        I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Komentarz

• Kameleon

bagnet pasuje. obiektyw jest na pewno sprawny bo pod analogowym działa. A błąd jaki wyskakuje to mniej więcej: że nie wykrywa sprzętu włącz jeszcze raz aparat lub wyjmij i włóż baterie. coś w tym stylu.

Komentarz

• wojkij
            Pełne uzależnienie
            • 2007
            • 1915

Stare, analogowe sigmy nie są kompatybilne z 300d/10d i dalej. W większości modeli wystarczy wymiana chipu(a?) sterującego, w przypadku Twojego obiektywu nie ma jednak takiej opcji.

http://canon-board.info/showthread.php?t=22937&page=2

Na przyszłość: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...gle&lr=lang_pl
            www.kwapisz.org

Komentarz

Pracuję...