Daj zrobić zdjęcie !!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kami74
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1492

Daj zrobić zdjęcie !!!

Swojego czasu przeczytałem na forum N topic który mnie lekko zatrwożył. Były tam wypowiedzi ludzi którzy przeżyli "atak" dresiarzy tudzież innych amatorów cudzej własności. atak miał oczywiście na celu odebranie sprzętu. czy wam drodzy forumowicze przydazyły sie takie niefajne akcje? Co do tytułu tego topica to tak podobno zaczyna sie "atak"
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

nie mam problemu, ale ja malo robie zdjec wsrod ludzi, poza miastami turystycznymi.

poza tym, nie mam zoltego, walacego po oczach ze 100 metrow paska ;-) a ten czerwony z napisem "EOS Digital" (wolajacy z daleka: "jestem drogi, ukradnij mnie") owijam starannie wokol nadgarstka tak, zeby nie wystawaly napisy. po co kusic los?
    www albo tez flickr

Komentarz

• Venio
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1084

czy ja wiem czy takie dresy sie na tym znają... głupie to takie ze zobaczy cokolwiek co błyska w słoncu to skubnie i tyle... wiec tak czy tak moim zdaniem ukrywanie paska nic nie zmieni ja sie nie boje bo duzy i szeroki jestem ale wiadomo ze zawsze znajdzie sie większy hehe

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

Zamieszczone przez Venio
        czy ja wiem czy takie dresy sie na tym znają... głupie to takie ze zobaczy cokolwiek co błyska w słoncu to skubnie i tyle...
        od dzis nie wychodze na ulice z moim 300D

btw pamietam, ze byl kiedys taki topic o zamalowywaniu napisow, obsrupywaniu body, kupowaniu czarnych paskow, zaklejaniu logo ...itp

Komentarz

• Gregg
          Bywalec
          • 2005
          • 222

Ale fajna niebieska torebka z napisem ZENIT się przydaje. Pasuje jak ulał do 350ki...

Komentarz

• kami74
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1492

Tyle, że w Canonach rzuca sie bardzo w oczy biel L-ek. Często w tV widać że focą z białymi obiektywami . A jak dres zobaczy w TV to już wie, ze drogie i trza brać. Podobno warto mieć ze sobą ciężki statyw co by wybić z główki Panu głupie pomysły

Komentarz

• Czacha
              fotograf
              • 2004
              • 4868

na ulice idzie sie robic streetphoto.. streetphoto nie robi sie tele a szerokim katem... a o ile dobrze sie orientuje canon nie robi bialych obiektywow w zakresie szerokich ogniskowych..

pomijamy 28-300 ktory wazy chyba ze 2kg i na bank do streetphoto sie nie nadaje..
              https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• kami74
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1492

No tak pod warunkiem, że nie spotkasz dresa w parku gdzie poszedłeś z tele ustrzelić jakiegoś ptaka czy wiewiórę

Komentarz

• Czacha
                  fotograf
                  • 2004
                  • 4868

ryzyko zawodowe dlatego bez obaw chodzilem z 80-200L.. ktory byl czarny

Komentarz

• K2_verti
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 214

Zamieszczone przez Czacha
                    ryzyko zawodowe dlatego bez obaw chodzilem z 80-200L.. ktory byl czarny
                    kiedyś na ulicy spotkałem znajomego z podstawówki i w tą mańkę: "ty ziomal, nie chcesz kupic czarnego aparatu i jakiegoś czarnego obiektywu" Po wypytaniu okazało się, że chłopaki oglądali TV i chcieli zarobic trochę kaski, nie wypadało im iść na "dziesione" do miasta, więc lenie poszły za miedzę.
                    Jakiemuś turyście w parku buchneli Zenita 12 i cięzkie ruskie szkło - 300. który polował na wiewiórki. Mimo, że miał ciężki zestaw nie udało mu się tym obronić przed natrętami...
                    D3, D700, 24-70/2.8 (N), 70-200 VRII(N), SB-900(N), 50/1.8 (N)

Komentarz

• Harnash
                      Coś już napisał
                      • 2005
                      • 94

Również czytałem ten wątek na forum N.

Jak do tej pory nie miałem żadnych poważnych ekscesów... No może tylko jeden...
                      "Robiłem" właśnie architekturę i poczułem jak ktoś się przemieszcza z tyłu - odwróciłem się i zobaczyłem trzech ziomków skradających się do mnie. Jak tylko zobaczyli że ich zauważyłem to zmienili zamiary (na ich szczęście ).
                      Sprawa działa się w ścisłym centrum miasta więc ryzyko jest wszędzie.

Pozdrawiam.

Komentarz

• Czacha
                        fotograf
                        • 2004
                        • 4868

.. poza czarnym sprzetem mierze 197cm i waze 115kg..

Komentarz

• Harnash
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 94

Zamieszczone przez Czacha
                          .. poza czarnym sprzetem mierze 197cm i waze 115kg..
                          Fakt - rozmiar się jednak liczy ;-)
                          Najważniejsze to nie prowokować (wiem łatwo mówić...) Ciężko się bronić mając przy sobie 10 kilo sprzętu wartego kilka-kilkadziesiąd tysięcy PLNów...

Co prawda dopiero zaczynam przygodę z aparatem ale już wyrobiłem sobie nawyk chowania sprzętu gdy go nie potrzebuję i trzymania go w dyskretny sposób.

Komentarz

• gawryl
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 810

gdyby ,,dresiarze'' byli cwani, to by weszli na nasze forum, poczytali opisy pod osobami, i juz by wiedzili na kogo sie czaic na nasze szczescie nie sa...
                            350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• Marfackib
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 169

Zamieszczone przez kami74
                              A jak dres zobaczy w TV to już wie, ze drogie i trza brać.
                              czy Ty myslisz, że ktoś oprócz "NAS" zamiat ogladać mecz lub inny program ogląda fotoreporterów i analizuje czym focą. Zapewniam Cię, że nikomu to nie przyjdzie do głowy.
                              20D / 17-40 f4 L / 50 f1.4 / 70-200 f4 L

Komentarz

Pracuję...