idealne BW
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
no ale to zależy jakie zdjęcie chcesz tak przerobić na BW, jak masz skopane światło to obróbka na niewiele się zda.Podpisy kłamią -
No fakt, jak masz źle doświetlony obiekt to nie ma szans na dobre BW.
Zrób bw, kręć poziomami, krzywymi, częściowe ściemnianie, rozjaśnianie i powinno być ok.
Komentarz
-
konwertujac na bw baw sie paseczkami. no i krzyyywe.
choc twoje bw jest calkiem najs wiec chyba nie trzeba ci o tym mowic
Komentarz
-
Ja używam gradient map, do tego channel mixer no i krzywe. Poziomy (levels) to to samo co krzywe tylko w innej formie więc nie ma potrzeby stosowania jednego i drugiego. Dodatkowo możesz zmieniać tryby mieszania warstw i zmieniać ich kolejność - to też wpływa na efekt końcowy.Podpisy kłamiąKomentarz
-
światło światłem, ale widzę że przy tej focie dużo roboty w szopie było.Komentarz
-
-
Wg. mnie darnok właśnie pyta się jak coś takiego zrobić
pokazując przykładową fotkę jako efekt docelowy, który chciałby osiągnąć..
Ale może mam problem ze zrozumieniem tekstu
Najlepiej jakby autor wątku wyjaśnił..Komentarz
-
Zawsze można zapytać autora:
Komentarz
-
a ja myslalam ze to twoja fota :PKomentarz
-
W sumie nie jest źle.. może ciut więcej kontrastu bym dał.
A tak btw. na drugim panna młoda ma coś nie tak pod oczami..
Możnaby to delikatnie podretuszować..Komentarz
-
Jest do pocztania książka - Jhon Beardsworth "Czarno-Biała Fotografia Cyfrowa Poradnik dla zaawansowanych "Komentarz
-
czytałeś ja? dobra jest? warta tych pięćdziesięciu złotych? jest w niej coś więcej niż u Scotta Kelby'ego? możesz powiedzieć coś więcej na jej temat?Podpisy kłamiąKomentarz
-
Mam ją kupioną, właśnie czytam, 185 stron na temat tworzenia BW, to na pewno więcej niż u Scotta Kelby'ego ( Scotta mam wydanie II), czy się opłaca pojęcie względne i zależy, kto i z czym miał już do czynienia. Ja jestem zadowolony, że mam wiele technik, część mi do tej pory nieznanych, mam opisanych w jednym miejscu.Komentarz

Komentarz