![]() |
|
|
#1 |
|
|
Myślę o zakupie lamp studyjnych do małego pomieszczenia, ale moje pytanie dotychy nie samych lamp ale ich połączenia. Każda ma gniazdo synchro i to je chciałbym wykorzystać. I teraz pytanie: jak to wszystko połączyć? Myślałem też o wyzwalaniu bezprzewodowym, ale czy jeden nadajnik i jeden odbiornik wystarczy? Jeśli to już było to przepraszam ale jakoś szukaj mi nie pomogło.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Forumowy mądrala
Miasto: Ambush Country
|
Jedną przez synchro, reszta fotocelami (które z reguły lampy studyjne mają) od tej pierwszej wyzwolonej przez kabel. Z bezprzewodowym będzie dokładnie tak samo - wyzwolisz jedną, reszta pójdzie przez fotocelę.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Wielkie dzięki. Z tego co piszesz lampy muszą mieć fotocelę umieszczoną tak, że użycie sofdboxa nie wpływa na ich działanie.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Forumowy mądrala
Miasto: Ambush Country
|
Zdecydowanie, ale z reguły każda sensowna lampa studyjna tak właśnie umieszczoną fotocelę ma.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
zło konieczne
Miasto: Warszawa
|
Cytat:
Sprzęt ; Galeria ; Moderator... "Coraz częściej mam wrażenie, że ludzie właściwie widzą to, co chcą widzieć, wiedzą to, co chcą wiedzieć, i jeśli rzeczywistość z tym się nie zgadza, to tym gorzej dla rzeczywistości." - Kazik Staszewski |
|
|
|
|
|
|
|
|