Forum Canon-Board.info jest własnością prywatną. Decyzje Właściciela Forum są ostateczne.
Celem serwisu i forum Canon-Board.info jest wymiana doświadczeń i gromadzenie wiedzy z zakresu fotografii,zarówno techniki fotografowania jak i dot. sprzętu, w szczególności sprzętu fotograficznego marki Canon.
Zasady Forum
Wypowiedzi na Forum należy konstruować z zachowaniem ogólnie przyjętych zasad dobrego wychowania. Naruszenia nie będą tolerowane. Nie zezwala się na publikowanie materiałów (linki, zdjęcia, treści) o treści wulgarnej, sprzecznej z prawem lub mogące wywoływać spory, polemiki , działania, na tle religijnym, politycznym czy światopoglądowym.
Pisząc nową wiadomość - sprawdź czy wnosi ona coś do dyskusji oraz czy nie odbiega ona od tematu wątku. Niemile widziane jest pisanie postów w stylu "zgadzam się" i koniec lub powtarzanie argumentów.
Zanim założysz nowy temat, sprawdź w wyszukiwarce, czy nie był on już wcześniej poruszany na forum. W 90% przypadków był. Jeśli masz pytania związane z takim tematem, dopisz nowego posta do istniejącego wątku (o ile już nie ma w nim na nie odpowiedzi).(Z uwagi na ograniczenia techniczne wbudowanej wyszukiwarki Forum, alternatywnie proponujemy używać wyszukiwarki Google z komendą
"szukana_fraza site:Canon-Board.info")
Zakładając wątek nadaj mu tytuł, który dobrze podsumuje jego treść. Jeśli masz pytanie dotyczące obiektywu/aparatu, to podaj jego nazwę i zaznacz na czym problem polega. Nie jest mile widziane pisanie postów pod tytułem: "Pomocy", "Nie działa", "Co kupić?".
Należy przestrzegać tematyki na poszczególnych forach. Mam nadzieję że tematyka poszczególnych
forów jest dość jasna i proszę o jej przestrzeganie. Pisanie w nieodpowiednich miejscach powoduje dodatkową pracą dla moderatorów.
Ortografia - każdy piszący na forum powinien dokładnie sprawdzić pisownie przed wysłaniem posta. Zwracanie uwagi innym użytkownikom na ich błędy ortograficzne może odbywać się jedynie przez przesyłanie prywatnej wiadomości do użytkownika lub zaraportowanie posta do moderatorów. Należy unikać niechlujnego pisania wiadomości. Jeżeli szanujesz czas i wiedzę innych użytkowników Forum i chcesz od nich otrzymać odpowiedź, zadbaj o schludny i poprawny ortograficznie wygląd swojej wiadomości. Moderatorzy mają prawo poprawiać błędy w treści posta i przyznawać ostrzeżenia za rażące naruszenia niniejszego punktu. Dopuszczamy pisanie bez polskich liter.
Nie mile widziane jest odsyłanie do archiwum bez podania linka do odpowiedniego wątku.
Reklama na forum.
Dopuszczalne jest reklamowanie działalności fotograficznej tj. usług fotograficznych, wykonywania fotografii.
Wszystko co jest przeznaczone DLA fotografów uznawane jest za działalność komercyjna (np. warsztaty, albumy, odbitki, cały sprzęt fotograficzny).
Zasady reklamowe uregulowane są szczegółowo w odpowiedniej sekcji FAQ 'Zasady reklamy i działalności komercyjnej' które stanowią załącznik do niniejszego regulaminu.
Oferty sprzedaży/kupna sprzętu należy umieszczać jedynie w odpowiednim podforum zgodnie z zasadami Działu Giełda. Użytkownicy naruszający zasady działalności komercyjnych będą odpowiednio ostrzeżeni/ukarani, a ich wpisy usunięte.
Prezentowane zdjęcia muszą mieć rozmiar do 1280 pikseli w poziomie i do 900 pikseli w pionie.
Dostęp do forum z bramek internetowych może być niemożliwy z przyczyn technicznych - dla ograniczenia dostępu "anonimom" lubujących się w nagminnym łamaniu Regulaminu Forum. Zakładanie kolejnych użytkowników w celu ominięcia nałożonych ograniczeń na użytkownika (blokada tzw. Ban czasowy lub stały) skutkować będzie blokadą na numer IP.
Zasady porządkowe
Moderatorzy mają prawo ostrzegać w przypadku naruszenia ww. zasad lub netykiety oraz zablokować możliwość wypowiadania się na forum (czasowo lub stale) w przypadku poważnych/powtarzających się przypadków łamania regulaminu przez użytkownika. Administrator ma prawo zablokować konto użytkownika w przypadku rażącego naruszenia regulaminu. Administrator forum nie usuwa kont "na życzenie".
Posty i wątki naruszające regulamin, prawo lub dobre obyczaje będą edytowane, przenoszone lub kasowane przez moderatorów. Moderatorzy nie usuwają postów, ani nie zamykają wątków "na życzenie", tak więc proszę się dwa razy zastanowić zanim się coś napisze.
Zastrzeżenia co do decyzji i działań Moderatorów należy zgłaszać w pierwszej kolejności poprzez prywatną wiadomość do danego Moderatora. Kolejnym krokiem jest link 'Kontakt' na dole strony Serwisu do Właściciela forum ? użytkownik fomag . Moderatorzy nie mają prawa zmieniać decyzji innych moderatorów.
2014.10.12 - zmiana dot. działań komercyjnych; patrz też tutaj: http://www.canon-board.info/faq.php
2017.12.01 - zmiana pkt 9. dotycząca dopuszczalnych rozmiarów zdjęć, od teraz można 1280 x 900 pikseli.
Pozwolenie/wejście na imprezę w celu robienia zdjęć
Pozwolenie/wejście na imprezę w celu robienia zdjęć
Witam
Chciałbym dla własnej przyjemności zająć się pstrykaniem zdjęć w teatrze(podejrzewam że jedyna możliwość to wejść na próbę przedstawienia)czy na imprezie sportowej(siatkówka, koszykówka, piłka nożna, itd....).
Moje pytanie brzmi: jak dostać się na taką imprezę? Zapewne musze wystąpić o jakieś pozwolenie do dyrekcji teatru czy danego klubu? Jakie są koszty uzyskania takiego pozwolenia? czy wystarczy jakieś pismo, telefon?
Łapówka chyba a, tak serio to zależny od organizatora na mniejsze imprezy raczej bez problemu wejdziesz... Te większe wymagają akredytacji a tą dostają ludzie z legitymacja prasową najczęściej.
Mam małe pytanie do kolegów reporterów jak to jest kiedy mam własną firmę i pracuje jako freelancer? Czy mnie tez obejmuje prawo prasowe i możliwość korzystania z jego przywilejów a co za tym idzie zrobienie własnej "prasówki"?
40D 20D 70-200 2.8L is 17-40 4L 50 1.8 50 1.4 430exII Kit a to wszystko żeby plecy prostować bo zdjęć robić nie umiem...
akredytacje nie tylko dają na legitymację (ale najczęściej występuje jakaś redakcja o nie)
ale jak kolega miowi mniejsze bez problemu a na teatr jak robisz bez lampy to możesz kupić bilet i normalnie wejść i pstrykać podczas przedstawienia o ile jest w miare cichy sprzęt. i to nie koniecznie z wykupionego miejsca mozęsz w miare cicho się gdzieś przemieszczac tak aby innym tez nie przeszkadzać.
czy rawo prasowe Cię obowiązuje to zalezy odnośnie czego ale ogólnie prawo cię oboiwiązuje każde.. (a z prasowego napewno obowiązki i zakazy a korzyści niekoniecznie)
parsówki nie możesz bo nie masz nr issn czy jakiegos takiego
mozęsz sobie zrobić jakaś prywatną legitymację coś ala wizytówke / identyfikator ale mozę się on czasem przydac do zdobycia akredytacji
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 | Canon: 24-70 | 28 | 50 | 85 | 75-300 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg www.nagor.prv.pl - FOTOblog.
Chciałbym dla własnej przyjemności zająć się pstrykaniem zdjęć w teatrze(podejrzewam że jedyna możliwość to wejść na próbę przedstawienia)czy na imprezie sportowej(siatkówka, koszykówka, piłka nożna, itd....).
Moje pytanie brzmi: jak dostać się na taką imprezę? Zapewne musze wystąpić o jakieś pozwolenie do dyrekcji teatru czy danego klubu? Jakie są koszty uzyskania takiego pozwolenia? czy wystarczy jakieś pismo, telefon?
o teatrze był już kiedyś jakiś wątek. ciężki temat bo panuje na spektaklu cisza i skupienie i jak zaczniesz strzelac z lustra to nie będzie za dobrze wyglądało. No i wątpię czy dyrektor na coś takiego pozwoli. Ale zdjęcia na prubie jak najbardziej.
Zrob sobie wlasna strone internetowa jako "gazeta" , uaktualniaj ja co jakis czas , wyrob sobie na jej podstawie nr issn , zrob legitymacje i jazda , na wiekszosc imprez nikt sie legitymacji nawet nie przyglada , wystarczy machnac i juz , na te gdzie akredytacja potrzebna roznie , im wieksza gazeta tym latwiej wejsc , dobrze by bylo zeby ta "gazeta" zwiazana byla z tematyka zdjec , a koszt wyrobienia issn jest znikomy raczej
Na przedstawienie nie chcę się pchać ze względu na hałas i zamieszanie jakie bym mógł wywołać. Zamierzam raczej jakoś dostać się na próbę. Spróbuje telefonicznie wybadać jakie są możliwości, ale spodziewam się pytań typu „po co”, „a skąd Pan jest” itd...
Postaram się jeszcze znaleźć wspomniany wątek o zdjęciach w teatrze. dzięki
Legitymacja prasowa otwiera większość drzwi, niestety organizatorzy wielkich imprez selekcjonują media. W teatrze, to tylko próby, w czasie spektaklu wyniosą Cię . Bywaj w wielu miejscach, imprezach, niech organizatorzy się opatrzą. Z czasem nie będziesz miał problemu z wejściem, początki będą ciężkie ale ciekawe. Oczaruj panią Kasię czy Basię, daj jej kilka fot z imprezy. Oczywiście w teatrze czy na koncertach kameralnych, symfonicznych czy jazzowych zapomnij o lampie błyskowej. Muzycy strasznie tego nie lubią.
Legitymację wystawia redaktor naczelny. Redaktorem będziesz Ty od chwili zarejestrowania tytułu prasowego. Działalność gospodarcza nie jest więc potrzebna. Legitymacja powinna mieć zdjęcie.
Akredytacje wystawia organizator imprezy. Możesz się do niego zwrócić jako osoba prywatna, np. do Dyrektora Teatru, że wykonujesz fotografie hobbystycznie np., albo w określonym celu z prośbą o udzielenie pozwolenia na wykonywanie fotografii, albo też po zarejestrowaniu tytułu prasowego, napisać pismo do Dyrektora z prośbą o udzielenie akredytacji na wykonywanie fotografii w teatrze, z reguły dostaje się pozytywną odpowiedź.
Ale, są imprezy, na których akredytacje należy wykupić. Tzn. to nie zawsze jest tak, że prasa wchodzi za darmo. Czasami redakcja musi ponieść koszta związane z wykupieniem akredytacji. Wiem, że takie coś ma TVN i TVP na pewno na imprezach typu Sopot Festiwale czy Polsat TopTrendy.
Koszt zarejestrowania tytułu prasowego to 40-60zł (pewien nie jestem) i jest to jednorazowy wpis sądowy. Wniosek należy złożyć do sądu okręgowego właściwego według siedziby redakcji.
Sam w sobie numer ISSN wydawany jest bezpłatnie po spełnieniu odpowiednich warunków formalnych. BTW, do wystawienia legitymacji prasowej wydaje mi się, że wystarczające jest zarejestrowanie tytułu prasowego. Kwestia jest tego, że należałoby zadbać o to, aby legitymacja prasowa stała się rozpoznawana przez organizatorów imprez, a nie było to z serii Firma KRZAK.
Hmmmm. Ja kieruję się zasadami: kto pyta nie błądzi oraz na grzeczności nikt jeszcze nie stracił. Zwrócono mi jedynie uwagę jeden raz, jak robiłem zdjęcia na mini koncercie Ewy Demarczyk - faktem jest, że wtedy jednak nikogo nie pytałem się o zgodę.
Jak zaczynasz pytać to ktoś zaczyna się zastanawiać a skoro się go pytasz znaczy może odmówić a ludzką naturą jest mówić "nie" jak nie pytasz i walisz na pewniaka to możesz i mało kto zapyta chyba że narobisz zamieszania, do mnie kiedyś przyczepił się jeden że na cmentarzu trzeba wykupić zezwolenie, popędziłem dziada, karawaniarze popatrywali ale żaden nie podszedł.
Sam w sobie numer ISSN wydawany jest bezpłatnie po spełnieniu odpowiednich warunków formalnych.
Voila:
"Aby otrzymać numer ISSN dla czasopisma internetowego, należy przesłać, wraz z informacją o adresie internetowym, wydruki ekranów: z numeru pierwszego - strony tytułowej; z numeru bieżącego - strony tytułowej oraz ekranu z danymi o wydawcy i redakcji. Nie nadaje się numeru ISSN czasopismom online przed ich pojawieniem się w internecie."
Różnie to bywa z tymi imprezami w sumie.
To zależy od organizatora... Np. na żużel do Częstochowy ciężko jest się dostać bez prasówki, która jest przepustką po akredytacje, można kombinować...
Tak jak pisali poprzednicy, na grzeczności jeszcze nikt nie stracił!
Gdy jeszcze nie miałem prasówki to często umawiałem się w ten sposób, że mogę wejść robić zdjęcia, ale w zamian dam organizatorowi parę zdjęć na płytce do jego małej galeryjki.
Kwestia dogadania, ale warto próbować! Powodzenia!
czasami wystarczy machąć tylko forumowym ID i drzwi się same otwierają ;-)
Jeżeli mogę, to chciałbym trochę odgrzać ten temat. Strona główna i temat aż kłuje w oczy. Zostań dziennikarzem obywatelskim, prześlij swój materiał do redakcji
Na kolejnych stronach można nawet oglądnąć sobie taką legitymację. Myślę, że jest najbardziej wiarygodna z możliwie dostępnych.
Komentarz