Witam,
od paru tygodni toczę bój z jednym ze sklepów internetowych. Walka toczy się o zamiennik kabla do lampy błyskowej firmy "delta". Właśnie trzymam w ręku drugi przysłany mi egzemplarz, który nie różni się niczym od poprzedniego, zareklamowanego. Pierwszy, który dostałem kompletnie nie spełniał wymagań. Co chwilę trzeba było poprawiać stopki na stykach, żeby cokolwiek zadziałało. Czasem nie działało w ogóle. Odesławszy pierwszy egzemplarz, po tygodniu dostałem paczkę z powrotem( z tym samym kablem !!!), w której serwis reklamacyjny poinformował mnie, że u nich wszystko działa w porządku. Zadzwoniłem i jak na nasze polskie warunki przystoi, zrobiłem awanturę. Odesłałem kabel z powrotem wczoraj, gdy firma wysyłała mi nowy egzemplarz. Pół godziny temu dostałem paczkę, wyjąłem nowy kabel, który jak już mówiłem na początku- działa tak samo. Raz błyska, raz nie. Tu moje pytanie: czy możliwe jest, że to wina mojego sprzętu? Lampa to 430 EX II (metalowa stopka), a aparat Canon 40d. Na opakowaniu od kabla pisze "TTL compatible", co sugeruje, że o ETTL można zapomnieć. Co dziwne, podczas robienia fot, gdy lampa działa, na jej lcd-ku wyświetla się tryb ETTL. Jak nie działa to też świeci :]. Po podłączeniu lampy bezpośrednio do aparatu wszystko działa jak należy. Macie jakieś pomysły, co może powodować ten problem, przy założeniu, że przy reklamacji (sprawdzane chyba na canonie 400/450) wszystko było ok? Jeśli nie, to pozostaje mi teraz walka o zwrot pieniędzy.