gruszka do czyszczenie matrycy?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PORTER
    Coś już napisał
    • 2005
    • 90

gruszka do czyszczenie matrycy?

Czy orientuje sie ktos gdzie w okolicach Sosnowca kupic gruszke albo gdzie zamowic ja z neta ?? ;-))
    EOS 300D + kit :-))
  • gr86
    Początki nałogu
    • 2005
    • 328

gruszka z apteki najlepsz bo duża

Komentarz

• yasin
      Początki nałogu
      • 2004
      • 420

kazda apteka, ja mam rozmiar 11

Komentarz

• gr86
        Początki nałogu
        • 2005
        • 328

zerknij tu http://hazan.emiasto.com.pl/showthre...czenie+matrycy troszke o czyszczeniu matrycy

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

Zamieszczone przez gr86
          gruszka z apteki najlepsz bo duża
          tylko trzeba powiedziec, ze czerwona do Canona. bo jeszcze pani da jakas nikonowa gruszke i bedzie kicha
          www albo tez flickr

Komentarz

• adamek
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2265

LOL.
            MOżna pomalowac na biało i zostawićtylko czerwony pasek. ;D
            Miłego dnia
            adam jastrzębowski
            cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
            tu tu

Komentarz

• gr86
              Początki nałogu
              • 2005
              • 328

Zamieszczone przez akustyk
              tylko trzeba powiedziec, ze czerwona do Canona. bo jeszcze pani da jakas nikonowa gruszke i bedzie kicha
              no i z Canonem niebędzie działać

jeszcze jeden link o czyszczeniu przetwornika http://hazan.emiasto.com.pl/showthre...czenie+matrycy

Komentarz

• Coronado
                Początki nałogu
                • 2005
                • 291

Zamieszczone przez akustyk
                Z doswiadczenia wiem, ze w aptekach maja stare sterowniki do gruszek. Nowe najlepiej sciagnac z neta. :grin:

Pozdrawiam
                Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
                Chcesz na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Komentarz

• Polaco
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 1135

To ja dodam na powaznie jeszcze jeden szczegol co do gruszki. Gruszka powinna miec miekka koncowke i bez zadnych proszkow w srodku. Aha, jak sie pani w aptece bedzie pytac do czego to mowic ze do lewatywy

Ps.: Gruszke do dmuchania matrycy uzywamy tylko do tego celu
                  Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                  Troche moich knotow

Komentarz

• Robert P.
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 240

Pani w aptece zapytała "do czego pan będzie używać tej gruszki? A ja ze do czuszczenie matrycy, a ona że bardzo jej przykro ale takich gruszek to ona nie ma..."
                    350D+grip::EF 28-90/4-5,6::EF 50/1,8::EF 70-200/4

Komentarz

• Coronado
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 291

Zamieszczone przez Polaco
                      To ja dodam na powaznie jeszcze jeden szczegol co do gruszki.
                      Tak na serio to uzywam pomaranczowej wielkiej gruchy z apteki i jestem bardzo zadowolony. Matrycy nie czyszcze ale uzywam jej regularnie na obiektywach - swietnie usuwa wszelkie pylki.

Pozdrawiam
                      Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
                      Chcesz na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Komentarz

• Dorn
                        Bywalec
                        • 2005
                        • 131

To ja dodam na powaznie jeszcze jeden szczegol co do gruszki. Gruszka powinna miec miekka koncowke i bez zadnych proszkow w srodku. Aha, jak sie pani w aptece bedzie pytac do czego to mowic ze do lewatywy
                        hmmmm....
                        Gruszki do lewatywy mają twardy koniec zakończony "kulką" i są wypełnione talkiem (przynajmniej na początku)
                        Natomiast gruszki do udrażniania górnych dróg oddechowych (kanałów nosowych) oraz "kanałów" usznych mają miękką końcówkę i nie są wypełnianę talkiem

ale,
                        tak czy owak jak się powie, ze do lewatywy tylko z miękkim końcem to i tak będzie wiodomo o co chodzi.

PS.
                        Ja mam też nr 11 z miękkim końcem
                        40D | 17-40/4 | 70-200/4 | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
                        ---------------------
                        Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
                        Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Polaco
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1135

Zamieszczone przez Dorn
                          hmmmm....
                          Gruszki do lewatywy mają twardy koniec zakończony "kulką" i są wypełnione talkiem (przynajmniej na początku)
                          Natomiast gruszki do udrażniania górnych dróg oddechowych (kanałów nosowych) oraz "kanałów" usznych mają miękką końcówkę i nie są wypełnianę talkiem
                          Ja sie na lewatywach nie znam, wiec sie nie wypowiem czy gruszka do ww celow ma kulke czy nie, ale na bank mowilem ze do lewatywy z miekka koncowka i dostalem taka jaka chcialem. Co prawda fajnie jest jak sa jakies babcie w kolejce, hehehe dziwnie sie patrza, i nie pomaga tlumaczenie ze to do matrycy
                          Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                          Troche moich knotow

Komentarz

• Dorn
                            Bywalec
                            • 2005
                            • 131

... Co prawda fajnie jest jak sa jakies babcie w kolejce, hehehe dziwnie sie patrza, i nie pomaga tlumaczenie ze to do matrycy
                            nie wiedzą co to matryca, ale lewatywa to już im jest znana
                            40D | 17-40/4 | 70-200/4 | 50/1.8 | 420EX | ... I z tego wychodzi: www.kolec.cba.pl
                            ---------------------
                            Post ten wyraza opinie Autora w dniu dzisiejszym. Nie moze on byc wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym nastepujacym po nim dniu.
                            Autor zastrzega sobie prawo do zmiany pogladów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• minek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1386

Ja nie wiedizalem jakie są typy gruszek, potrzebowałem taką do zdmuchiwania kurzu / piachu z obiektwu.
                              W aptece pani powiedziałem, że gruszkę potrzebuję taką, no ... (i tu pokazałem palcami, jak bym ściskał tą gruszkę) i ona na to:
                              - Taka do niemowlaka, do nosa?
                              i ja:
                              - Tak, taka do obiektywu, do kurzu!
                              - Hihi, haha, czy taka może być? (-:

Komentarz

Pracuję...