Czy ktoś wie kiedy można sie spodziewać prezentacji następcy 20D?
Canon 5D - Następca 20D?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Policz sobie... Wez odstepy czasu miedzy D30-D60-10D-20D i miedzy 300D i 350D i mniej wiecej bedziesz wiedzial kiedy. Licz miesiace oczywiscie
Daty premier aparatow dostepne sa na dpreview.com... -
O... daty premier i obliczenia:
D30 - 17 maj 2000
D60 - 22 luty 2002 - 21 miesiecy po poprzedniku
10D - 27 luty 2003 - 12 miesiecy
300D - 20 sierpien 2003 - 6 miesiecy
20D - 19 sierpien 2004 - 12 miesiecy - 18 po 10D
350D - 17 luty 2005 - 6 mies - 18 po 300D
Czyli wychodzi na to ze nastepca 20D bedzie w lutym 2006 (liczac 18 miechow)
Mozecie sprawdzic obliczenia... Kto przyjmuje zaklady?
...Komentarz
-
-
No tak pewnie będzie ale w sumie to co można jeszcze poprawić w 20D ? Pełnej matrycy nie dadzą a całą resztę to 20-stka ma w najlepszym porządeczku.
pzdr
gKomentarz
-
Ty chyba marketoludkow nie znasz... Dorzuca jakies iso do wyswietlaczy, moze iso 50, dynamika troche lepsza sie przyda... 12mpix tez mozna... Juz oni cos wymysla
...Komentarz
-
Zgadzam się z tym.Zamieszczone przez KuchateKTy chyba marketoludkow nie znasz... Dorzuca jakies iso do wyswietlaczy, moze iso 50, dynamika troche lepsza sie przyda... 12mpix tez mozna... Juz oni cos wymysla
Mogę się jednak założyć, że nadal zdaniem wielu zdjęcia będą wychodziły nieostre itp. W sumie nie należy się dziwić, bo liczba "fotografów" w naszym pięknym kraju rośnie w zastraszjącym tempie. Jak kiedyś na komunię dostawało się motorynkę, to teraz co najmniej 350D.EOS 5D MIII, MI | 17-40/4L + 24-70/2.8L + 70-200/4L | 600EX-RT + 550EXKomentarz
-
jeszcze 3 calowy LCD, wejście na 2x CF i jeszcze..... sam już niewiem coZamieszczone przez KuchateKDorzuca jakies iso do wyswietlaczy, moze iso 50, dynamika troche lepsza sie przyda... 12mpix tez mozna... Juz oni cos wymysla
Komentarz
-
-
-
zadużo niemogą ulepszyć bo następnej wersji już nikt niekupi bo będzie prawie idealnaZamieszczone przez Jacwystarczy jak by dorzucili spota 1% :-) i mnijesze szumy, powiedzmy o 40% 15 polowy AF, wymienne matowki ze 100% kryciem i jasny wizjer...mam wymieniac dalej?Komentarz
-
noo a serio to moze taki ultradzwiekowy "przedmuchiwacz" matrycy jak w olympusach?
Komentarz
-
Wizjer 100% mysle ze moze... Zobaczymy czy Canon zmieni polityke i udostepni funkcje z jedynek klase nizej
Klientela naciska. Wymienne matowki i spot to samo.
Ale kto wtedy bedzie eLki kupowal jak wszyscy nakupia matowek z klinami i zaczna skupowac zeissy od contaxow albo m42
LCD chyba napewno... Jakis czas juz pracuja nad swoimi wyswietlaczami i mysle ze cos swojego zamiast tego sony mozna oczekiwac. No i chyba pora wrzucic ze 2 cale najmniej.
Nad syfami tez juz w wywiadzie niedawno pisali ze maja ale nie chcieli kosztow podnosic w obecnych puszkach. Pewnie cos tam dorzuca.
Pelnej matrycy nie musza. Ale megapixeli moga upchnac
Jak dorzuca ze dwa czy cztery mpix i nie wzrosnie zastraszajaco szum to samo to powinno duzo dac szumofobom. Wspolczynnik rozmiar szumu do rozmiaru detali sie poprawi.
No i kosmetyka... Moze drzwiczki od cf'a... Moze ISO na wyswietlacz i do wizjera... Takie tam
Moze cos w firmware? Jakis samowyzwalacz programowalny i interwal (tylko co wtedy z tymi wezykami z interwalem). Albo bezprzewodowa praca z lampami (tylko ze znowu w parade wchodzi st-e2). Moze WiFi? Tak... tez znowu wchodzi w parade dokrecany badziew (bo drogi).
A ja najchetniej zobaczyl bym wiecej szkiel (nie... nie gniotow z analoga podpicowanych na ef-s'a) i nieco poprawek w algorytmach AF'a. Na dokladnosc z jedynek chyba nie ma co liczyc....Komentarz
-
Jaki 15 polowy AF, wrrrr, ja juz tych punktow mam wystarczajaco i czasem zmienianie ich jest klopotliwe. Nie wyobrazam sobie jak to robia Ci co maja 1-ki. Ale znajac dzial marketingu Canona to wszystko jest mozliwe...Zamieszczone przez Jacwystarczy jak by dorzucili spota 1% :-) i mnijesze szumy, powiedzmy o 40% 15 polowy AF, wymienne matowki ze 100% kryciem i jasny wizjer...mam wymieniac dalej?
EDIT
Ps.: Wiedzialem ze ten watek sie pojawi, zawsze sie takie pojawiaja pare miesiecy przed targami foto
Ostatnio edytowany przez Polaco; 2135.Komentarz
-
Szkoda że zdjęli z anteny koncert życzeń, bo jakbyście wysłali swoje marzenia do Krystyny Loski, to japońce na pewno by zmiękły.EOS 5D MIII, MI | 17-40/4L + 24-70/2.8L + 70-200/4L | 600EX-RT + 550EXKomentarz
Komentarz