10D vs 350D ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • markos7

10D vs 350D ?

witam
    od jakiegos czasu czytam to forum, ale czas sie uaktywnic .. na razie pytająco

czy jest uzasadnienie zeby zmienic 10D na 350D .. pomijając klawiszologie i wielkość obudowy
    czyli chodzi mi o przede wszystkim jakość i szybkość

mam 10D i jestem zadowolony rzecz jasna .... a pytanie traktuje jako informacyjne dla mnie .. po prostu jestem ciekaw jak sie mają do siebie te aparaty

pozdrawiam wszystkich
    Marek
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

jesteś zadowolony = nie zmieniaj
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• muflon
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 6763

Ależ on właśnie to napisał
      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Aszu
        Uzależniony
        • 2004
        • 707

nie warto zmieniać, bo 350 jest plastikowa, błeeee...
        //mj

Komentarz

• markos7

hmmm chodzilo mi głównie o to czy jest jakis postep technologiczno-snobistyczny 350d w stosunku do 10d w jakosci zdjec, bo obudowa .. wiadomo

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Technologiczny - tak, snobistyczny - nie (w tym kontekście to raczej krok wstecz)

Komentarz

• pyciu
              Bywalec
              • 2005
              • 119

Ja niedawno stałem przed podobnym wyborem 10D (od Muflona) albo 350D w sklepie.
              No i abstrahując od względów wizualnych body, wybrałem zgodnie z _rozsądkiem_ plastikowy, za to "odmłodzony" sprzęt.

Mając 10D raczej bym nie zamieniał, ale to moje subiektywne odczucie.
              Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
              album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Pyciu! Witamy na forum

A przy tym snobiźmie to chyba zapomniałem uśmieszka Po prostu w tym znaczeniu i nomenklaturze Canona jest to przejście z semi-pro (dwucyfrowe) na amatorskie - czyli krok wstecz

Komentarz

• pyciu
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 119

OK choć uważam, że 350D nadal prezentuje się snobistycznie na szyi _amatora_ :-))

aa no witam, witam :-)
                  Canon 30D | EF-S 18-55/3.5-5.6 | EF 70-210/3.5-4.5 | EF 50/1.8 | EF 100/2.8 | EF 24-105/4.0 IS | Metz 54-MZ4
                  album-foto.pl | plfoto

Komentarz

• skrzat
                    Początki nałogu
                    • 2004
                    • 440

Osobiście wybrałbym tańsze rozwiązanie i zaoszczędzone pieniądze dołożyć do jakiegoś szkła Ale to moje prywatne zdanie Na razie nie zamierza przesiadać się z mojego D30, tylko wymieniam sukcesywnie szkła, a potem jakieś body dokupię
                    Jesli szkła na EF-S byłyby tańsze (oprócz kita), to wziąłbym 350D, a tak wybrałbym 10D
                    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Komentarz

• Jac
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 4813

10d w porownaniu do 350d imho wygrywa dostepnoscia wielu funkcj, ktore sa zaszyte w menu w 350d wiec jesli nie zalezy ci na szybkosci i ergonomi obslugi to 350d ci sie spodoba! natomiast jesli chociaz raz robiles zdjecia 10d to na 350d niezmienisz!!

jakosc zdjec jest porownywalna a stracic mozna kupe nerwow i ujec zmieniac np ISO wchodzac do menu i szukajac go

Niewarto!
                      Instagram

Komentarz

• muflon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 6763

Zamieszczone przez Jac
                        jesli chociaz raz robiles zdjecia 10d to na 350d niezmienisz!!
                        I to jest moim zdaniem kluczowe stwierdzenie (z którym się oczywiście zgadzam). Mając jako jedyny aparat 10D i mając możliwość wymiany go (nawet bez dopłaty) na 350D - nie zdecydowałbym się.

Komentarz

• Alzail
                          Uzależniony
                          • 2005
                          • 574

przeciez iso w 350d mozna zmienic naciskajac szczalke w gore albo w dol juz nie pamietam :P
                          350D

Komentarz

• Jac
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 4813

Zamieszczone przez Alzail
                            przeciez iso w 350d mozna zmienic naciskajac szczalke w gore albo w dol juz nie pamietam :P
                            tego nie wiedzialem ale ISO dalem jako przyklad, ktory okazal sie nie najlepszm, zupelnie jak Q-Sklodowska :-)...co nie zmienia faktu ze mojej godzinnej zabawy 350d nie zaliczam do udanych :-)
                            Instagram

Komentarz

• Slaw
                              Coś już napisał
                              • 2005
                              • 89

Zamieszczone przez Jac
                              tego nie wiedzialem ale ISO dalem jako przyklad, ktory okazal sie nie najlepszm, zupelnie jak Q-Sklodowska :-)...co nie zmienia faktu ze mojej godzinnej zabawy 350d nie zaliczam do udanych :-)
                              A jakie jeszcze różnice manualne i techniczne zaliczył byś na + 10-tki ?

Komentarz

Pracuję...