Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: DPP Canon działa tylko na większej niżeli 1024x768

Coś już napisał

Domyślnie DPP Canon działa tylko na większej niżeli 1024x768

Witam, mam dość specyficzny problem. Posiadam w rękach Samsung NC10 który ma rozdzielczość 1000x600 px, jest problem taki że Canon DPP tylko i wyłącznie chce się instalować na większej, ok podłączyłem więc monitor drugi, poszła instalacja. Lecz aktualnie nic z tego ponieważ nawet nie uruchomi się. Czy istnieje jakakolwiek rada na to? Zmiana rejestru? Oszukanie systemu? Potrzebuje tego net book'a do remote control przez EOS Utility. Dziękuję za pomoc.

Domyślnie

Nie wiem czy dobrze mowie ale zdaje sie bylo w windowsie albo w sterownikach karty graficznej opcja wirtualnego screenu gdzie mozna bylo sobie wlaczyc np 1920x1200 i myszka przesuwac ten screen. Niestety nie moge teraz tego znalezc. Z drugiej strony na moim ASUSie EEE 1000H jest przycisk(fn+f-ilestam) do przelaczania miedzy rozdzielczosciami i m.in jest rozdzileczosc 1024x768 .. ale nigdy tego nie wlaczalem. Az dzisiaj wlacze zeby sprawdzic co on robi.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Samsunga NC10 nie mam (przymierzam się do kupna) ale na moje oko to on ma rozdzielczość 1024x600...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Właśnie odebrałem eee 1000h, a mnie tu zaskoczyliście, bo miałem instalować DPP. No nic, zobaczymy jak to pójdzie Wydaje mi się, że Wain dobrze radzi.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Nie chce instalować, bo niektóre okna mają zafiksowaną większą wysokość niż 600 pix więc i używanie będzie dość kłopotliwe.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Słubice (lubuskie)

Domyślnie

Witam!
    Mam Asusa EEE 1000HD i mam na nim wszystko to co dał Canon do 40D. Nominalna rozdziałka w tym Asusku to 1024x600. W tej rozdziałce DPP nie instaluje się ani nie uruchamia. Po przełączeniu na 1024x768 śmiga elegancko (trochę wolno eksport z rawa do jpg, ale wiadomo, mocy przybywaj). W Asusie ta większa rozdziałka jest rozwiązana tak, że albo ekran się przewija góra-dół jak dojedziemy myszką do krawędzi (jest to kilka cm). Jest też tryb compressed (czy jakoś tak), w którym nie przwijamy ekranu, jest wszystko naraz, ale ściśnięte. Remote control śmiga znakomicie. Przełączanie rozdziałki nie rozwala wyświetlania innych okienek.

Sorki że się rozpisałem, może to komuś pomoże.

Pozdro!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Potwierdzam, ladnie dziala w trybie compressed 1024x768 lub wyzszych rozdzielczosciach z wirtualnym pulpitem.

Początki nałogu Awatar piotrek72t
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Podłączam się pod temat, problem taki sam, netbook nieco inny mianowicie Lenovo S10, niestety w strownikach karty graficznej Intel GM, nie mogę w żadne sposób "rozsunąć" rozdzielczości do 1024 x 768 ( tzn nie mogę znaleźć takiej opcji ), może ktoś zna lekarstwo ( zewnętrzny soft / inne strowniki ) które dopomorze w rozwiązaniu tego problemu ?
    Piotr Talarczyk
    1ds III 1d

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrek72t Zobacz posta
    Podłączam się pod temat, problem taki sam, netbook nieco inny mianowicie Lenovo S10, niestety w strownikach karty graficznej Intel GM, nie mogę w żadne sposób "rozsunąć" rozdzielczości do 1024 x 768 ( tzn nie mogę znaleźć takiej opcji ), może ktoś zna lekarstwo ( zewnętrzny soft / inne strowniki ) które dopomorze w rozwiązaniu tego problemu ?
    Niestety w ASUSie nie jest to robione przez soft karty tylko przez jakies male ustrojstwo ASUSowe co siedzi w trayu. Tam sie klika i przelacza rozdzialki, wylacza kamere, BT, WiFi. Mozesz sprobowac czy i tobie zadziala. Poszukaj narzedzi do EEE PC na stronach asusa.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrek72t Zobacz posta
    Takie coś : http://wiki.eeeuser.com/astrayplus

Działa ze wszystkim co ma Intel GMA - u siebie zainstalowałem na 10" Toshibie Mini i odpaliłem kalibrację ekranu za pomocą Colormunki Photo. Generalnie działa
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów