![]() |
|
|
#1 |
|
Dopiero zaczyna
Miasto: Szczecin
|
Hejka,jestem tu nowy, w dodatku planuję uciec z obozu Nikona
|
|
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Uzależniony
Miasto: Zgorzelec
|
Oczywiście, że będzie "chodzić" ale rezultaty niekoniecznie będą z korpusem 40D lepsze niż z C 17-55/2,8 IS.
|
|
|
#3 |
|
Forumowy mądrala
|
Będzie hulać aż miło tylko, czy ogniskowe będą Ci odpowiadać ? (pomnóż sobie razy 1,6).
Jakość obrazka z tego szkła na 5D jest lepsza niż na 40D. Plastyka ... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Uzależniony
Miasto: Chełmża/Olsztyn
|
powiem tak jeśli chodzi o to szkiełko to w 5D a w 40D jest pewna różnica ale niewielka dlatego nie zmkenia to faktu że szkełko jest rewelacyjne
każdy grosz odłożony na nowe cacko przynosi radość z tego co daje przyjemność ------------------------------------------------------ 5D+350D+KIT+Canon 24-70 f/2,8L+Canon 24-105 f/4LIS+Canon 70-200 f/4L+Helios+Canon 430EX+Canon 580EX+kilka kart, jakiś statyw i kilka filtrów...Lowepro NOVA 3AW+Lowepro DryZone Rover |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Miasto: Gorzów Wlkp.
|
Kup sobie (w kolejności) 24-70L a do tego póki co 40D, które z czasem i tak zmienisz
Łyżka dziegciu - zakwasy w nadgarstku, może zakup gripa coś poprawi. No i te ogniskowe 38-112...
|
|
|
#6 | |
|
Pełne uzależnienie
|
Cytat:
Myk polega na tym że żeby mieć podobną "plastykę" (małą głębię ostrości) jak na 5D, na cropie trzeba by użyć zooma ze światłem ~1,8 - a takich jak na razie nie ma Tak więc - zbieraj na 5D |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Dopiero zaczyna
Miasto: Bielsko-Biała
|
Nie ploszmy Pana
Ps. Nie napisales do czego bedzziesz uzywal sprzetu wiec wybacz moje mgliste wywody Sprecyzuj a napewno Ci zaproponujemy wiele, wiele, wiele opcji
|
|
|
#8 |
|
Dopiero zaczyna
|
Chodzic chodzi calkiem fajnie
Pozdrawiam
|
|
|
#9 |
|
Dopiero zaczyna
Miasto: Szczecin
|
Obecnie uzywam Nikona D300 + 17-55 2.8 i taki zakres mi w zupełności pasuje.Fotografuję głownie krajobrazy,reportaż itd.Powiem wam ,że D300 + to szkło naprawdę daję radę ale....i tu się zaczał kłopot.Ostatnio ktos mnie strasznie połechtał Canonem i jego kolorystyką
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Pełne uzależnienie
|
No to jeśli wymieniać to tylko na pełną klatkę. Wymiana na 40D raczej nic Ci nie da.
A jeśli chodzi o kolorystykę to proponuję pobawić się różnymi wywoływarkami RAW z różnymi profilami kolorów. Albo pobawić się w stworzenie własnego |
|
|
|
|
|
|
|