karta do 350d

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Alzail
    Uzależniony
    • 2005
    • 574

karta do 350d

Witam

wiem ze jest bardzo duzo tego typu tematow ale dokladnie do 350D nie znalazlem. czytalem ze 300D i tak ma predkosc odczytu zapisu okolo 1.5mb/s wiec nie ma po co kupowac HS. Do 20D znowu wszyscy mowia zeby jak najszybsza a do 350D ? Chcialem kupic SanDiska Ultra II 1gb ale niestety w tym sklepie co kupuje kita nie maja tej firmy. Maja za to Kingstony (dlaczego ta firma daje tylko 1 rok gwarancji na karty pamieci?) i Preteci ktore mnie bardzo zaciekawily. Na allegro jest kilka takich kart szybkich 80x Cheetah czy to bedzie dobry wybor?

Pozdrawiam
    Alzail
    350D
  • marko-wroclaw
    Coś już napisał
    • 2005
    • 62

Zamieszczone przez Alzail
    ....Maja za to Kingstony (dlaczego ta firma daje tylko 1 rok gwarancji na karty pamieci?)
    Dziwne.. bo kingston daje raczje gw. dożywotnią albo 5 lat...

Ja mam kingstona hi-speed 1GB i jest ok.

Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Komentarz

• Alzail
      Uzależniony
      • 2005
      • 574

http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/lista25-1/ to dlaczego tam pisze ze rok ? hmm no ale pomijajac ta gwarancje jezeli faktycznie jest dluzsza to lepsza jest firma Pretec?
      350D

Komentarz

• wróbel

Ja mam sandiska ultra II 1 gb i jest OK, a kolega ma preteca cheetah 1gb i też wsio dobrze (wszystko oczywiście na 350D). 350 d i tak nie wykorzysta w pełni możliwości tych kart bo sam ma zapis/odczyt znacznie mniejszy ale szybsza karta zawsze się przyda przy zrzucaniu fotek z czytnika.

Komentarz

• Alzail
          Uzależniony
          • 2005
          • 574

no ale jest roznica miedzy normalna sandisk a ultra II przy zapisywaniu wiekszej ilosci zdjec w buforze?
          350D

Komentarz

• marko-wroclaw
            Coś już napisał
            • 2005
            • 62

http://www.sklepfotograficzny.pl/sklep.foto/lista25-1/ to dlaczego tam pisze ze rok ? hmm no ale pomijajac ta gwarancje jezeli faktycznie jest dluzsza to lepsza jest firma Pretec?
            nie wiem, ale np. tutaj masz 60 miesięcy plus lepszą cene... :P

Nie uprzedzony, nie rywalizujący, nie szukający FF/BF. Po prostu cieszący się fotografowaniem. Były zenity, Canony analog i dSLR a teraz Nikon w parze z Canonem (Nikon d90+18-105mm VR oraz Canon a610)

Komentarz

• mxw
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 2315

Maja za to Kingstony (dlaczego ta firma daje tylko 1 rok gwarancji na karty pamieci?) i Preteci ktore mnie bardzo zaciekawily. Na allegro jest kilka takich kart szybkich 80x Cheetah czy to bedzie dobry wybor?
              mam obie: kingstona i cheetah (1GB) - pomimo reklamy, że cheetah jest 2x szybsza od kingstona HS, to u mnie wyszła na równi, albo nawet ciut wolniejsza (pomiary w czytniku).

natomiast niezaprzeczalną zaletą cheetah jest to, że jest w całości (poza stykami) odlewem metalowym, co przy korzystaniu z czytnika i częstym machaniu kartą wg mnie ma znaczenie.
              pozdro.,
              m.

Komentarz

• Golibroda
                Coś już napisał
                • 2005
                • 99

Witam

czy to bedzie dobry wybor?

Pozdrawiam
                Alzail
                Ja mam Sandisk CF Ultra II 1GB. Wybrałem po przeczytaniu wielu pozytywnych opinii.Nie zauważyłem żadnego spowolnienia na fullres.
                A ceny i dostepność porównaj tutaj:
                Wyszukiwarka najlepszych cen: miliony produktów, tysiące sklepów, setki opinii dziennie, jedno miejsce – Skąpiec.pl – wejdź i oszczędzaj!

Porównywarka cen Kupujemy.pl - porównanie cen z tysięcy sklepów internetowych. AGD, RTV, dla dzieci, komputery
                Pozdrowienia
                Piotr

Komentarz

• Jax
                  Dopiero zaczyna
                  • 2005
                  • 19

Ja mam Kingstona 2GB ElitePro, działa bez zarzutu i szybko. W naszej firmie gwarancja nazywa się "Rękojmia lifetime".
                  pozdrawia
                  Jax®

Komentarz

• kedar6890
                    Bywalec
                    • 2004
                    • 107

Do canona nie nadaje się jedynie karta lexar (80X)Piszą o tym w foto kurierze

Komentarz

• Semtex
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 347

Tak Lexar skopał serię kart ale je wymienia za darmo
                      5d + plecak

Komentarz

• Polaco
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1135

Zamieszczone przez kedar6890
                        Oczywiscie... A moj Lexar to pracuje na pewno czarna magia napedzany Bzdury pisza i tyle...
                        Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                        Troche moich knotow

Komentarz

• Golibroda
                          Coś już napisał
                          • 2005
                          • 99

Nie tak dawno była nagonka na wszelkiego rodzaju masci Kingstony.
                          Pozdrowienia
                          Piotr

Komentarz

• KuchateK
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 4895

Tak... 350'tka jest na tych samych bebechach co 20D (digic II) i wykorzystuje mozliwosci szybkich kart pamieci (nie tak jak 10D/300D).
                            ...

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Nie "wszystkie Lexary 80x" a tylko niektore ich serie - do sprawdzenia po numerze serii na stronie Lexara i do wymiany za darmo. Moj na szczescie jest w porzadku 8)

Komentarz

Pracuję...