Canon Board  

Wróć   Canon Board > Plenery i wydarzenia > Plenery

Reklama

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Old 18-11-2008, 06:31   #1
samson_miodek
Dopiero zaczyna

samson_miodek's Avatar

Miasto: Ciechanów/Gdynia Orłowo
Domyślnie Photo Day w Stoczni Gdańsk

Photo Day 2.0 w miejscu ekskluzywnym, wyjątkowym i niedostępnym dla każdego śmiertelnika? 22 listopada spotykamy się na terenach byłej Stoczni Gdańsk.

Plener fotograficzny na terenach postoczniowych to marzenie każdego miejskiego fotografa. Przed nami industrialne hale, przerdzewiałe dźwigi i żurawie, stal, stare stoczniowe budynki, wydeptane ścieżki i historyczna atmosfera... Dzięki Baltic Property Trust, właścicielowi tego terenu, będziemy mieć okazję fotografowania miejsc, do których na co dzień nie da się tak po prostu wejść. Zajrzymy m.in do hal produkcyjnych, obejdziemy teren powstającego Młodego Miasta, zbliżymy się do żurawi i nabrzeża, wejdziemy na most oddzielający wyspę ze Stocznią Gdańsk i Stocznią Remontową...

W Photo Day 2.0 udział zapowiedzieli przedstawiciele samego Baltic Property Trust. Tam, gdzie idziemy z aparatami, będzie w przyszłości centrum Gdańska - Młode Miasto - o czym z pewnością opowiedzą. W założeniu urbanistów, władz miasta i firm rezydujących na tym terenie, tereny postoczniowe będą tętniącym życiem obszarem, prawdziwym miejskim centrum, którego Gdańskowi boleśnie brakuje. Najpierw powstanie tutaj gigantyczne centrum handlowe, w dalszej kolejności także zabudowania miejskie i biurowe, wysokościowce i lofty, nabrzeże i budynki mieszkalne... Część planów już istnieje, w części trwają już prace - jak m.in. Nowa Wałowa czy ECS. Będzie zatem o czym posłuchać. I z pewnością będzie co fotografować!

Jak możesz uczestniczyć w Photo Day 2.0?

Nie byłeś na pierwszym Photo Day MMki? Nie masz konta w MM Trójmiasto i właściwie jeszcze nas nie znasz? Nie szkodzi. Na Photo Day 2.0 zapraszamy każdego miłośnika fotografii.

Spotykamy się punktualnie o 10.15 w sobotę, 22 listopada przy Historycznej Bramie nr 2. Prosimy, abyście zabrali ze sobą dokument tożsamości. Ponieważ tereny postoczniowe są pełne miejsc niebezpiecznych, wymagających remontu, Uczestników Photo Day 2.0 będziemy prosić o podpisanie oświadczenia, że wchodzą na teren stoczni na własną odpowiedzialność.

Źródło: MMtrojmiasto.pl

http://sport-fotograf.pl
samson_miodek jest offline   Reply With Quote
Alt Today

Beitrag Reklama

Old 18-11-2008, 06:51   #2
malkontent
Początki nałogu

Miasto: Rumia
Domyślnie

Cytat:
Napisał samson_miodek Zobacz post
Photo Day 2.0 ....

Źródło: MMtrojmiasto.pl
Właśnie się zgłosiłem do udziału
malkontent jest offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 09:15   #3
robgr85
Forumowy mądrala

robgr85's Avatar

Miasto: Chwaszczyno (k. Gdyni)
Domyślnie

wow faaaaaaaaaaaajnie Też przyjdę (co prawda zaopatrzony w KIT'a ale kij z tym :] ).
robgr85 jest offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 10:00   #4
Viqy
Pełne uzależnienie

Viqy's Avatar

Miasto: Gdańsk
Domyślnie :)

Dobry news ... dzięki !
Old 18-11-2008, 10:33   #5
timo
Bywalec

Miasto: Olesno
Domyślnie

szlag by to... szkoda, ze nie z wiekszym wyprzedzenie... bede stawal na glowie, zeby odwolac plany, ktore mam na ten dzien, ale czy sie uda? czarno to widze, jeszcze dojazd i nocleg - dla mnie to drugi koniec polski a sprawa kompletnie nie uwzgledniona w budzecie...

czy sa w planach kolejne takie akcje? na jakim etapie jest tam projekt tej calej "nowosci"? za rok bedzie jeszcze co focic, czy juz same sklepy i domy dla snobow?

p.s. jeslibym sie pojawil, czy ktos z forum bedzie w stanie pozyczyc mi na czas pobytu w stoczni jakies krotkie szklo, chocby i kita? moje 28-70 padlo i ciagle czeka na czesc z japoni, poki co pracuje tylko na przyslonie 2.8
timo jest offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 10:36   #6
comatus
Forumowy mądrala

comatus's Avatar

Miasto: Wybrzeże Pucyfiku
Domyślnie

Pewnie też się zjawię, martwi mnie tylko ten "tłum" zarejestrowanych osób

robgr85 ja też tylko z jednym obiektywem...
Old 18-11-2008, 10:37   #7
robgr85
Forumowy mądrala

robgr85's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał timo Zobacz post
szlag by to... szkoda, ze nie z wiekszym wyprzedzenie... bede stawal na glowie, zeby odwolac plany, ktore mam na ten dzien, ale czy sie uda? czarno to widze, jeszcze dojazd i nocleg - dla mnie to drugi koniec polski a sprawa kompletnie nie uwzgledniona w budzecie...

czy sa w planach kolejne takie akcje? na jakim etapie jest tam projekt tej calej "nowosci"? za rok bedzie jeszcze co focic, czy juz same sklepy i domy dla snobow?

p.s. jeslibym sie pojawil, czy ktos z forum bedzie w stanie pozyczyc mi na czas pobytu w stoczni jakies krotkie szklo, chocby i kita? moje 28-70 padlo i ciagle czeka na czesc z japoni, poki co pracuje tylko na przyslonie 2.8

z tego co widzę (tu i na innych forach) pojawią się ogromne tłumy ludzi... zastanawiam się czy uda mi się tam auto zaparkować jak takie masy ludzi się wybierają. Niestety nie jestem w stanie jakkolwiek pomóc, bo z szerszych obiektywów mam tylko kita :/ [uzbrojony w tego kita ruszę na plener ]

@comatus - trzeba się rejestrowac?
Old 18-11-2008, 10:44   #8
comatus
Forumowy mądrala

comatus's Avatar

Domyślnie

Chyba tak. Na stronie jest napisane: "Jeśli chcesz przyjść, kliknij "idę" w zapowiedzi Photo Day 2.0 w naszym dziale Dzieje się " na www, a tam trzeba się zalogować.

Last edited by comatus; 18-11-2008 at 10:47.
comatus jest offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 10:47   #9
robgr85
Forumowy mądrala

robgr85's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał comatus Zobacz post
Chyba tak. Na stronie jest napisane: "Jeśli chcesz przyjść, kliknij "idę" w zapowiedzi Photo Day 2.0 w naszym dziale Dzieje się " na www, a tam trzeba się zalogować.
wydawało mi się to raczej na potrzeby ich wewnętrznych statystyk, przecież nie będą robic listy obecności... zresztą sprawdzanie i podpisywanie kilkuset druków strasznie opuźni cały plener...
Old 18-11-2008, 10:51   #10
comatus
Forumowy mądrala

comatus's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał robgr85 Zobacz post
wydawało mi się to raczej na potrzeby ich wewnętrznych statystyk, przecież nie będą robic listy obecności... zresztą sprawdzanie i podpisywanie kilkuset druków strasznie opuźni cały plener...
Też mi się tak zdawało, ale tak dla formalności zarejestrowałem się.
W momencie mojej rejestracji byłem 77 zapisaną osobą :/

Odpowiedz

Tags
gdańsk plener stocznia

Użytkownicy aktualnie czytający ten wątek: 1 (0 użytkownik i 1 gości)

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania