[Kajtek_bez_Majtek]Trochę końskich skoków

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kajtek_bez_Majtek
    Coś już napisał
    • 2008
    • 53

[Kajtek_bez_Majtek]Trochę końskich skoków

Wstawiam kilka fotek z mistrzostw województwa pomorskiego. Czekam na opinie, pozytywne i te wręcz przeciwnie

1.

2.

3.
    This isn't happiness, or maybe perhaps, it is
  • MagdaS
    Bywalec
    • 2008
    • 132

w fotografi jesczcze ze mnie amator jsli chodzi o praktyke ale za to w jezdziectwie mam wiecej doswiadczenia (sama startuje) wiec chetnie powiem co widze na twoich zdjeciach... jest to tylko moje zdanie..

Wiec tak ja wole ciasniejsze kadry w fotografowaniu sportu, mniejsza GO, wazne sa rowniez ciekawe momenty i kadry bo inaczej nasze zdjecia beda takie same jak setki innych robionych poidczas zawodow i tego mi u ciebie brakuje tego dynamizmu ale to moje zdanie

co do techniki to nie czje sie na silach doradzac ale wydaja mi sie nieostre i przeswietlone (zwiekszylabym kontrast) ale prosze bardziej doswiadczonych o poprawe moich amatorskich spostrzezen i rady jak focic konie w ruchu bo w najblizszy weekend mimo ze jeszcze jesten przed zakupem lustra to bed focic podczas zawodow canonem kolezanki
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Komentarz

• Szczur88
      Początki nałogu
      • 2008
      • 384

Akurat przy prześwietleniu zwiększenie kontrastu tylko je uwydatni. Z mniejszą go bym nie przesadzał, bo można nie objąć całej pary (konik dłuuuugie zwierzątko w końcu).
      www.t-jack.pl
      Sprzęt: 5D mk II, 30D, 17-40/4L USM, 85/1,8 USM, 50/1,2L USM, 100/2,8L Macro, 135/2L USM, 2x580EX II, 6x430EX II, 2x430EX, Pocket Wizard Transcivers, lampy studyjne Bowens + akcesoria.

Komentarz

• DonBolano
        Początki nałogu
        • 2008
        • 331

Wszystkie kadry na jedno kopyto - że sobie pozwole tak zażartowac
        Masz jakies inne kadry? Z innych katow? Bo tu wszystko od przodu..
        Na świat spoglądam przez armatę...

Komentarz

• uzależniony
          Dopiero zaczyna
          • 2008
          • 38

Zamieszczone przez DonBolano
          Wszystkie kadry na jedno kopyto - że sobie pozwole tak zażartowac
          Masz jakies inne kadry? Z innych kątów? Bo tu wszystko od przodu..
          Dokładnie... wszystkie kadry od przodu, a przy tego typu zdjęciach bardzo dobrze pokazać konika w całek okazałości... Trochę oglądam zdjęć z tego typu zawodów i mi osobiście bardziej podobają się kadry boczne.
          Canon 20d Sigma 70-200 f/2.8 Tamron 17-50 f/2.8 Canon 50 f/1,8 ...
          / /

Komentarz

Pracuję...