Tak sobie kombinuję...Mam prawie nowy 40d, który jest generalnie OK, ale jak powszechnie wiadomo 40d ma kiepski wyświetlacz - mała rozdzielczość. Teraz wchodzi na rynek 50d, który ma obudowę taką samą jak 40d, ale lepszy lcd. Nie mam parcia na wymianę całego body, ale jakby tak wymienić tylko lcd? Jak myślicie - da się wsadzić do 40d lcd od 50d i czy serwis na Żytniej by się podjął takiej operacji?
Zamiana lcd w 40D
Zwiń
X
-
-
Na pewno nie. Choćby tylko z tego powodu, że soft aparatu zakłada określony rodzaj wyświetlacza. -
A dlaczego nie rozważysz wymiany matrycy. najlepiej na wyjętą z jakiegoś uszkodzonego 5D?Tako rzecze Watson.
/// //Galeria przejściowaKomentarz
-
-
Komentarz
-
-
To by było !! Myślałem, że niektóre elementy można wymienić i zrobić składaka, jak w kompach. Ale jak się nie da, to trudno. Dzięki za info.Komentarz
-
-
Zabilismy kolege smiechem, ale czasem switne rozwiazania rodza sie z pozornie "glupich" pomyslow. (IMHO za "niestandardowe" myslenie "bardzodobrzedostatecznie")Idzie Panie nowe....Komentarz
-
"Człowiek rozsądny przystosowuje się do świata. Człowiek nierozsądny próbuje przystosować świat do siebie. Stąd wszelki postęp pochodzi od nierozsądnych."
George Bernard ShawKomentarz
-
-
Komentarz
-
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Komentarz
-
no i nowe zawiasy do lustra trzeba założyć bo przy tej prędkości kl/s to sie mechanizm rozleci zaraz po naciśnięciu spustu......ale reszta powinna być OK
,
www.pbase.com/adobijaKomentarz
Komentarz